Explosie in Tsjechische wapenfabriek

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Explosie in Tsjechische wapenfabriek in Vlasim

PRAAG - Bij een explosie in een vuurwapen- en munitiefabriek in het Tsjechische Vlasim is maandag zeker een dode gevallen, meldden de autoriteiten.

De explosie van kruit deed zich voor in een fabriekshal van de 190 jaar oude onderneming Sellier en Bellot. Er is geen brand uitgebroken, volgens de plaatselijke politie. Politie en brandweer houden vooralsnog afstand tot de hal vanwege het ontploffingsgevaar.

Sellier+_+Bellot+Vlasim.jpg

Sellier & Bellot in Vlasim. Foto: Streetview

Bron: telegraaf.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Doden en gewonden door explosie in bio-ethanolfabriek in Tsjechië

UPDATE Bij twee explosies in Tsjechische fabrieken binnen de twee dagen zijn drie mensen omgekomen en tientallen anderen gewond. De bergingswerken verlopen moeizaam.


Bij een explosie in een Tsjechische bio-ethanolfabriek zijn 14 arbeiders gewond geraakt. Twee van hen moesten met reddingshelikopters naar een gespecialiseerde kliniek overgebracht worden, aldus de hulpdiensten. Tijdelijk waren 50 brandweerlieden en paramedici aan de slag. De ontploffing in Dobrovice, 50 kilometer ten noordoosten van Praag, werd mogelijk veroorzaakt tijdens reinigingswerken. De juiste omstandigheden zijn volgens het bedrijf nog niet achterhaald.

Na een andere explosie in een munitie- en wapenfabriek in de stad Vlasim vond de Tsjechische politie drie doden. Dat ongeval was gisteren gebeurd, toen een arbeider de extreem gevoelige springstof loodstyfnaat van de fabricatie naar de opslag bracht. Wegens het aanhoudende explosiegevaar gaan de opruim- en bergingwerkzaamheden erg langzaam vooruit. Springstofexperts gebruiken een speciale robot.

In de fabriek in Vlasim wordt munitie van kleinkaliber voor civiel en militair gebruik gefabriceerd. De productie zal in de niet onmiddellijk getroffen sectoren voortgezet worden.

Bron: hln.be
 
Bovenaan