Vijf redenen voor wintersport in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Tsjechië is als wintersportland niet voor niets al een tijd lang populair. Hoewel de gebieden wat lager liggen dan in bijvoorbeeld de Alpen, kent een wintersportvakantie in Tsjechië zeker z’n voordelen. In minder dan tien uur rijden sta je bijvoorbeeld al op de piste, en voor de prijzen hoef je het ook niet te laten.

Kenmerkend voor Tsjechië zijn verder de kleinschalige wintersportgebieden, gezelligheid aan de piste, voordelige skipassen en betaalbaar eten en drinken.

1. Geschikt voor gezinnen met kinderen
Een wintersportvakantie in Tsjechië is heel geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen. Er zijn speciale kinderklasjes en ervaren skileraren die Duits of Engels spreken. Ook vind je er opvangfaciliteiten voor de kleinsten. Er zijn ook volop mogelijkheden voor de beginnende skiër.

2. Kleinschalige wintersportgebieden
Door de kleinschaligheid van de skigebieden en wintersportplaatsen in Tsjechië heerst er een gezellige sfeer, maar kun je ook goed de rust opzoeken. Hier geen massale wintersportdorpen of drukte bij de liften, maar een relaxte en gemoedelijke sfeer.

3. Goedkoop
Voor eten en drinken betaal je in Tsjechië nog steeds niet de hoofdprijs. Je gaat al uit eten voor 6 tot 10 euro per persoon en voor een drankje op de piste betaal je zo’n 20 – 25 Kc (minder dan 1 Euro). Ook de accommodaties zijn hier goedkoper dan die in de Alpenlanden.

4. Geschikt voor families
Als je met de hele familie op wintersportvakantie wilt, moet je in Tsjechië zijn. Je vindt hier grote familiehotels met meerdere bedden in een grote kamer of aangrenzende kamers op een gang. En omdat huisdieren ook bij de familie horen, zijn deze meestal ook gewoon welkom op de kamer.

5. Kuuroorden inclusief
Wat is er lekkerder dan na een dag op de piste tot rust te komen in de sauna of spa? Tsjechië staat bekend om de hoeveelheid aan heerlijke kuuroorden. Rondom de wintersportgebieden tref je er altijd wel een paar. Veel accommodaties beschikken ook over sauna’s en zwembaden, variërend van basis tot luxe.

bron: http://nieuws.meteovista.be/vijf-redenen-voor-wintersport-in-tsjechie/

actuele sneeuwhoogten: http://www.meteovista.be/Wintersport/Tsjechie/137
 
Dat haalt het niet van het genot in het Ertsgebergte!
Geen sneeuw?
Toch nog veel te doen.
Kom daar maar eens om in de rest van Tsjechië.
 
Afgelopen zaterdag in De Telegraaf Reiskrant:

Wintersport in Tsjechië. Klein en betaalbaar

door Anje Hoogland

Op tweeënhalf uur rijden van Praag af, vlakbij de Poolse grens, ligt het Tsjechische skigebied Spindleruv Mlyn. Met zo’n 27 kilometer aan pistes een niet al te groot, maar wel lekker en vooral betaalbaar skigebied op zo’n 1000 meter hoogte. Waar je voor wat extra adrenaline ook goed kunt rodelen of kunt ontspannen in een bierspa.

http://www.telegraaf.nl/reiskrant/wintersport/24903554/__Klein_en_betaalbaar__.html
 
Wat zijn de ervaringen in Dolni Morava? Wij denken daar deze winter naar toe te gaan op aanraden van vrienden uit Tsjechie, maar zoeken naar een leuk hotelletje dicht bij de piste. Ook benieuwd naar de ervaringen van het gebied. Hopelijk kan iemand onder verder helpen :).

Kids en partner hebben nog nooit op de ski's gestaan. Dus fijn als het geschikt is voor beginners!

Bedankt alvast!
 

kuurgast

Donateur
Ontdek hier de meest kindvriendelijke wintersportaccommodaties

Voor de Kids WintersportTip! Keurmerk 2016-2017 selectie zijn ruim 200 wintersportadresjes beoordeeld op de aanwezige kinderfaciliteiten, zoals Nederlandstalige skilessen, Kidsclubs en een oefenweide voor kinderen. Uit de lijst met accommodaties in de sneeuwrijke landen Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Tsjechië, is per bestemming een top 5 gekomen.........

Dit zijn de meest kindvriendelijke accommodaties in de populairste skigebieden
Tsjechië
Lan-dal Marina Lipno (Lipno nad Vltavou)
Orea Vital Hotel Sklár (Harrachov)
Lipno Lake Resort (Lipno nad Vltavou)
Harmony Club Hotel (Špindlerův Mlýn)
Hotel Babylon (Liberec)

Lees meer over de andere landen op verkeersbureaus.info/nieuws.
 
En dan realiseer ik mij weer in wat voor ongekende luxe wij ons eigenlijk bevinden als je hier (CZ) woont.

De vraag op zaterdagochtend bij het ontbijt luidt dan "gaan we eerst naar Tesco boodschappen doen of gaan we eerst skiën? Of gaan we na het skiën ergens lekker in het dorp eten en gaan we zondag maar naar Tesco?"

Lang leve de winter!
 
In het Reuzengebergte zijn best veel gebieden die prima geschikt zijn voor gezinnen.
Zelf ben ik vooral bekend met Bubakov - Herlikovice , dat is bij Vrchlabi.
 
Wij zijn ook altijd in de buurt van Vrchlabi, je kunt er elke dag een andere plaats nemen.
Het is relatief allemaal dichtbij.
 
Bovenaan