IJshockey

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Dat is idd Pardubice: als je er een tijd verblijft is het onmogelijk om geen fan te worden of te zijn:).
leuk filmpje over ons icehockeygebeuren:http://www.stream.cz/video/2570-pardubicky-hokejovy-kotel-vre



Icehockey kun je,mag je niet vergelijken met het voetbal: het is volkomen normaal om nu en dan je matchen te verliezen. Het is een zeer intense sport, tactisch heel moeilijk, het skaten enz.
We hebben eens een playoff match gewonnen tegen Trinec 10-1, dag erna, terug thuismatch kansloos verloren.
Het icehockey heeft doorgaans ook een meer 'sportiever' publiek,het besef is er dat je geen 54 matchen(reguliere competitie) op rij kan winnen.
 
Na lange tijd weer ijshockey nieuws:
De finalisten van de Playoff's 2011/2012 zijn bekend:

Pardubice en Kometa Brno

Pardubice speelt thuis de eerste twee wedstrijden, maandag 9 en dinsdag 10 april.
Brno speelt de twee daaropvolgend wedstrijden thuis, vrijdag 13 en zaterdag 14 april.
 

Ad Verschoor

Donateur
Dax van de Velden naar Tsjechië

capitals_vandevelde_skate_1112.jpg


International Dax van de Velden heeft een contract getekend bij Mlade Boleslav dat uitkomt in de Tsjechische tweede divisie. De verdediger uit Amsterdam zou oorspronkelijk dit jaar voor Flyers spelen.

De overgang van Van de Velden wordt op de website van de club bevestigd. De Nederlandse international was al enkele weken op proef bij de club, die dit seizoen geldt als een belangrijke kandidaat voor promotie naar de Extraliga. Mlada Boleslav is een stad met ruim veertigduizend inwoners ten noordoosten van Praag.

Van de Velden tekende eerder dit jaar een overeenkomst bij Heerenveen, maar in dat contract was een clausule opgenomen over een eventuele overgang naar het buitenland. De in Amsterdam geboren verdediger veroverde afgelopen jaar een basisplaats in Oranje. Voor Amsterdam speelde hij 32 wedstrijden waarin hij twee goals en zes assists voor zijn rekening nam.

'Hij kwam naar Bohemen omdat hij zich wil verbeteren en liet een goede indruk achter. We zijn blij met hem', zegt Ludek Bukac namens de club die deels eigendom is van NHL-aanvaller Radim Vrbata. De club wordt gecoacht door Frantisek Vyborny, vader van ex-NHL-forward David Vyborny die captain is van de ploeg. Het seizoen van Dax van de Velden in Tsjechië begint op 11 september met een thuiswedstrijd tegen Draci Sumperk.

Eerder speelde international Ronald Wurm enige tijd op het tweede niveau in Tsjechië.

Bron: IJshockey.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Jagr in Tsjechische ijshockeyselectie

PRAAG - De Tsjechische ijshockeylegende Jaromir Jagr zal ook in Sotsji te bewonderen zijn. Bondscoach Alois Hadamczik maakte maandag bekend dat hij de 41-jarige vedette in zijn olympische selectie heeft opgenomen. Voor Jagr worden het zijn vijfde Winterspelen. Hij was er in 1998 al bij toen Tsjechië in Nagano goud veroverde.

,,We hebben hem nodig. Hij heeft zoveel kwaliteit en moreel goede eigenschappen'', lichtte Hadamczik zijn besluit toe. Hij nam 17 NHL-spelers op in de nationale ploeg, onder wie Patrik Elias (New Jersey Devils) en David Krejci (Boston Bruins).

Bron: gooieneemlander.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië kiest voor ervaring

De 42-jarige Petr Nedved is de misschien wel opmerkelijkste naam in de selectie van Tsjechië voor de Winterspelen in Sotsji. Het ontbreken van Jiri Hudler (Calgary) en Jan Hejda (Colorado) is ook opvallend.

Hudler ontbreekt omdat de Tsjechische bondscoach de voorkeur geeft aan Ales Hemsky van de Edmonton Oilers, terwijl Hejda een conflict heeft met de bondscoach van Tsjechië. Hoewel Petr Nedved de laatste jaren voortdurend deel uitmaakt van de nationale ploeg van Tsjechië, komt het toch als een verrassing dat hij er ook bij is op het moment dat alle Tsjechische spelers uit de NHL beschikbaar zijn.

Nedved speelde zijn eerste Olympische Spelen al in 1994, maar deed dat toen opvallend genoeg namens Canada. Hij speelde in totaal bijna duizend wedstrijden in de NHL, maar is al sinds 2007 weer actief in eigen land. Hij is één van de zeven spelers in de selectie die niet in de NHL actief zijn op dit moment.

Minder opmerkelijk, maar toch opvallend is de selectie van Jaromir Jagr, intussen ook een veertiger. Hij speelt nog wel in de NHL en kent een sterk seizoen bij de New Jersey Devils. Jagr was een belangrijke factor bij het winnen van de gouden medaille voor Tsjechië bij de Olympische Winterspelen in Nagano in 1996.

De doelman van toen was Dominik Hasek. Het is aan Ondrej Pavelec van de Winnipeg Jets om in diens grote schoenen te stappen anno 2014. De twee andere goalies in de selectie spelen in de KHL. Het 20-jarige supertalent Tomas Hertl van de San Jose Sharks is vanwege een blessure niet geselecteerd.

Het team van Tsjechië:

G: Ondřej Pavelec (Winnipeg Jets), Jakub Kovář (Jekatěrinburg), Alexander Salák (Petrohrad).

D: Marek Židlický (New Jersey Devils), Ladislav Šmíd (Calgary Flames), Radko Gudas (Tampa Bay Lightning), Michal Barinka (HC Vítkovice Steel), Lukáš Krajíček (Dinamo Minsk), Michal Rozsíval (Chicago Blackhawks), Zbyněk Michálek (Phoenix Coyotes), Tomáš Kaberle (Rytíři Kladno).

F: Jaromír Jágr, Patrik Eliáš (New Jersey Devils), Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens), Aleš Hemský (Edmonton Oilers), Jakub Voráček (Philadelphia Flyers), Michael Frolík (Winnipeg Jets), Martin Hanzal (Phoenix Coyotes), Vladimír Sobotka (St. Louis Blues), Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning), Milan Michálek (Ottawa Senators), David Krejčí (Boston Bruins), Roman Červenka (Petrohrad), Petr Nedvěd (Bílí Tygři Liberec), Jiří Novotný (HC LEV Praha)

Bron: ijshockey.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische ijshockeyers op WK-titelkoers

image-4372231.jpg


MINSK - De Tsjechische ijshockeyploeg heeft donderdag de halve finale bereikt van het WK in Wit-Rusland. De 12-voudig wereldkampioen bleef ten koste van de Verenigde Staten (4-3) op titelkoers in Minsk. Het verschil werd in de 2e periode gemaakt: 1-1 3-0 0-2. Rusland volgde niet veel later door een zege op Frankrijk: 3-0.

Tomas Rolinek, Tomas Hertl, Roman Cervenka en Ondrej Nemec maakten de doelpunten voor de Tsjechen. Brock Nelson en Tyler Johnson, met 2 treffers in 13 seconden toen er nog amper 1 minuut te spelen was, scoorden tegen.

Tsjechië staat zaterdag in de halve eindstrijd tegenover Canada of Finland. De Russen nemen het op tegen Zweden of het gastland. De Fransen, al verrassend ver gekomen, vormden geen ernstige bedreiging: 1-0 1-0 1-0. Artjom Anisimov, Jevgeni Malkin en Alexander Koetoezov waren trefzeker.

Bron: gelderlander.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië verliest in halve finale WK ijshockey

Rusland en Finland spelen zondag om de wereldtitel ijshockey. In de Wit-Russische hoofdstad Minsk bereikten de Russen de eindstrijd door met 3-1 van Zweden te winnen. Finland was later met 3-0 te sterk voor Tsjechië.


Finland was in 2011 voor het laatst wereldkampioen, Rusland een jaar later. Vorig jaar ging Zweden met de titel aan de haal.

Finland scoorde tegen Tsjechië via Jori Lehterä, die twee keer raak mikte, en Jarkko Immonen. Doelman Pekka Rinne maakte twintig reddingen voor de Finnen.
 
Bovenaan