Drugs

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

hier in cz snuiven sommige Toluen is in principe ook een natuurproduct.
en dus volgens velen hier vrijgeven ? want dat stimuleert de economie !

en voor bovenstaand rijmpje ,ben ik een andere mening .
iedereen die moedwillig willens en wetens andere mensen vergiftigd,verslaafd etc. maakt .....
en dat geldt ook voor de barman die maar doorschenkt,of middelen gebruikt in het openbare leven.

wat je thuis doet moet je zelf weten ,roken blowen lijm snuiven en wat al niet bestaat.
maar aanbieden ,verkopen etc. afschieten.

als je al te stom bent om je eigen wietplantje water te geven ,ben je ook te stom om het te gebruiken.
ik heb bij defensie al teveel randebielen gezien die voor drugs waren.
 
hier in cz snuiven sommige Toluen ..... en dus volgens velen hier vrijgeven ?.....
Wat valt er vrij te geven aan tolueen? Dat is toch geen verboden product (in Tsjechië)?

..... en voor bovenstaand rijmpje ,ben ik een andere mening .....
Andere mening of niet, je bevestigt de strekking van het rijmpje wel. Ook als het aan jou ligt, zal het "veilig" worden op straat:
iedereen die moedwillig willens en wetens andere mensen vergiftigd,verslaafd etc. maakt ..... en dat geldt ook voor de barman die maar doorschenkt,of middelen gebruikt in het openbare leven.

wat je thuis doet moet je zelf weten ..... maar aanbieden ,verkopen etc. afschieten.
Ik snap het niet. Wat mogen die mensen dan thuis gebruiken als er niets verkocht of aangeboden mag worden?:confused:
 
Wat valt er vrij te geven aan tolueen? Dat is toch geen verboden product (in Tsjechië)?

officieel ,mag je nu alleen toluen voor je firma kopen.


Andere mening of niet, je bevestigt de strekking van het rijmpje wel. Ook als het aan jou ligt, zal het "veilig" worden op straat:

inderdaad

Ik snap het niet. Wat mogen die mensen dan thuis gebruiken als er niets verkocht of aangeboden mag worden?:confused:
thuis kweken ,stoken, produceren voor eigen gebruik is je eigen zaak.
produceren voor anderen ,en dus de criminele organisaties daarmee steunen is een andere zaak.

als je zo dom bent om dit te gebruiken dan moet je dit zelf weten,maar hier wordt zoveel gestolen en vernield om wiet te kunnen kopen.
dus als je het wilt gebruiken zet je een plantje in je woonkamer en geeft het water.

het gaat altijd mis als mensen er op straat in gaan handelen.
 
Curious heeft duidelijk weinig geleerd van (of gelezen over?) de drooglegging in de VS in de jaren '20 van de vorige eeuw. Die maatregel heeft de VS tientallen jaren doffe ellende opgeleverd van de georganiseerde misdaad, zelfs toen de drooglegging allang weer was opgeheven.
Kortom: onkruid laten tieren is makkelijk, zeker als je het ook nog eens een voedingsbodem gaat bieden, maar zie het daarna maar weer eens weg te krijgen.
 
wat heeft de drooglegging te maken met het zelf produceren
en gebruiken in eigen huis ?

net alsof ik met een wietroker communiceer.
kijk eens wat vaker naar dr phil ,krijg je enig idee wat drugs met je doet.
 
Het verbieden van handel en toestaan van het thuis produceren voor eigen gebruik, zal leiden tot precies het tegenovergestelde van wat jij wil: een explosie aan illegale, gewetenloze en geldbeluste producenten van alles waar maar een markt voor is. Het verband met de drooglegging lijkt mij dus nogal duidelijk.

Je suggestieve opmerking over die wietroker is niet erg aardig en zegt meer over jou dan over mij. Je gebrek aan argumenten wordt met zulke opmerkingen wel heel pijnlijk duidelijk.

God zij dank wordt mijn wereldbeeld niet gevormd door de dubieuze prietpraat uit een commerciële talkshow van ene dr. Phil. Wie het daar wèl van moet hebben, heeft echt een probleem.
 

Ad Verschoor

Donateur
Betogers in Praag voor de legalisering van softdrugs
In Tsjechië en Slowakije is gedemonstreerd voor legalisering van softdrugs. De demonstranten willen hiermee een openlijke discussie op gang brengen over wat zij noemen de stigmatisering en criminalisering van cannabisproducten.
"Het is absurd dat geïmporteerde of in licentie gemaakte marihuana als medicijn wordt voorgeschreven, terwijl een gepensioneerde of patiënt die zelf wat verbouwt zwaar wordt bestraft", zegt een van de organisatoren.
In Praag liepen volgens de politie 7000 mensen mee, maar volgens de media sloten veel mensen zich onderweg nog bij de stoet aan. In de Slowaakse hoofdstad Bratislava kwamen ongeveer honderd mensen opdagen.
 

Ad Verschoor

Donateur
Om de sterk toegenomen smokkel in amfetamines vanuit Tsjechië naar Duitsland het hoofd te bieden, worden langs de Duits-Tsjechische grens, bewapende douanebrigades uit beide landen ingezet”, meldt de nieuwssite Novinky.cz.
Deze aankondiging volgt op overleg tussen de Tsjechische minister van Financiën Miroslav Kalousek en de Duitse staatssecretaris van Financiën Hartmut Koschyk. Zij kwamen bijeen om te bespreken welke middelen zij in zouden kunnen zetten ter bestrijding van het probleem, dat lijkt te escaleren. Met een stijging van 90 procent ten opzichte van 2010, zijn arrestaties van dealers door de Duitse autoriteiten dagelijkse gang van zaken geworden. De hoeveelheid drugs die daarbij in beslag wordt genomen is in dezelfde periode gestegen van 361 kilo naar 532 kilo, bericht de Tsjechische nieuwssite.
Volgens de Duitse autoriteiten is de verslechtering van de situatie voor een groot deel toe te schrijven aan het Tsjechische drugsbeleid, dat zij te liberaal vinden […]. Hierdoor reizen Duitse drugsverslaafden direct naar Tsjechië af omdat drugs daar drie keer zo goedkoop zijn als in Duitsland.
 

Ad Verschoor

Donateur
..... de Belgen! Meer dan 30 procent van de Belgische jongeren tussen 14 en 16 jaar heeft vorig jaar cannabis gerookt. Dat is het hoogste percentage in de Europese Unie.

De organisatie pleit voor het invoeren van preventiecampagnes tegen het gebruik van cannabis. Cannabis is de meest gebruikte drug in Europa. Ongeveer 71 miljoen mensen in de leeftijdscategorie tussen 15 en 64 jaar hebben ooit een joint gerookt.

Na België is het gebruik door scholieren het hoogst in Tsjechië, Ierland, Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië. In landen als Noorwegen, Zweden, Roemenië en Griekenland daarentegen gebruikt minder dan 10 procent van de scholieren cannabis.

Gek genoeg denkt de hele wereld dat in Nederland het meest gebruikt wordt. Tja, er bestaan meer vooroordelen!
 
Het aantal mensen dat daadwerkelijk (toegeeft) gerookt te hebben, zegt niets over de hoeveelheid en de regelmaat van dat roken.

Verder moet men de wenselijkheid van het antwoord meenemen, de hoogte van strafmaat op bezit en het voorhanden zijn van substituten (het drinken van thee wordt mede bepaald door de verkrijgbaarheid van koffie.)

Om het bij TSJECHIË te houden: men zal er zeker niet meer softdrugs gebruiken dan in Nederland, zo hier al betrouwbare cijfers over zijn. Mocht het dan toch zo zijn, kan de grotere hoeveelheid ook nog worden verklaard door de lagere hoeveelheid werkzame stoffen in het produkt.

Dit soort onderzoeken moet met de nodige korreltjes zout worden genomen.
Dus: Terug naar TSJECHIË.
 

Ad Verschoor

Donateur
Het Oost-Europese antidrugbeleid flopt, zegt de Globale Commissie Drugbeleid. De Commissie roept op om het repressieve drugbeleid te verlaten.



Wel 70% van de nieuwe aidsinfecties komt voort uit intraveneus drugsgebruik, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie.
Met uitzondering van Tsjechië heeft Oost-Europa de strengste drugwetgeving van Europa. Ook heeft de regio de meeste druggerelateerde problemen ter wereld. Die twee zaken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zegt de Globale Commissie Drugsbeleid.

Acht jaar cel
"We wilden aantonen dat er een link is tussen het repressieve Oost-Europese drugsbeleid en de hoge mate van problemen met drugs in de regio", zegt Ruth Dreifuss, voormalig Zwitsers president en lid van de Commissie.
Onder het communisme kende Oost-Europa een repressief drugbeleid. Sinds de val van de communistische regimes is dat beleid amper veranderd en in sommige landen is het zelfs nog even streng als twintig jaar geleden. Zo zijn celstraffen voor het bezit van kleine hoeveelheden cannabis geen uitzondering.
In Rusland, waarvan alom geweten is dat het een van de meest repressieve drugwetgevingen in Europa hanteert, zijn celstraffen tot acht jaar voor het bezit van kleine hoeveelheden drugs niet ongewoon.
De mogelijkheid om gemakkelijk aan schone naalden te komen of een opiatensubstitutiebehandeling (OST) op te starten, waarbij methadon en buprenorfine aan heroïneverslaafden wordt verstrekt, is zeer beperkt of zelfs helemaal afwezig.

Liever nog hiv
Volgens campagnevoerders die opkomen voor een meer liberale drugwetgeving, heeft deze strenge aanpak er enkel toe geleid dat dodelijke epidemieën konden toenemen en het aantal druggebruikers niet werd teruggedrongen.
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kennen Oost-Europa en Centraal-Azië de snelste toename van hiv. Intraveneus druggebruik is goed voor 70 procent van de nieuwe infecties, aldus de WHO.
Verslaafden zijn bang om strafrechtelijk vervolgd te worden als ze naar een centrum gaan waar propere naalden te krijgen zijn. Liever lopen ze het risico op hiv, dan het risico op een gevangenisstraf.
Een ander veelvoorkomend probleem dat eveneens gerelateerd is aan het intraveneuze druggebruik, is hepatitis C. In sommige Poolse steden zou meer dan 80 procent van de druggebruikers die infectie hebben opgelopen.
Alleen al maar het vrij beschikbaar stellen van propere naalden, zou deze problemen met 75 procent kunnen indijken.
Bovendien worden mensen, die vaak voor kleine drugsvergrijpen naar een overvolle gevangenis vliegen, daar blootgesteld aan ziektes zoals tuberculose, soms met een fatale afloop.

Vergissing
De Oost-Europese overheden verdedigen de strenge wetgeving inzake verdovende middelen door te stellen dat het een goed afschrikmiddel is voor gebruikers en dealers.
De Commissie heeft daar echter een andere mening over. Zij vinden dat de laatste tientallen jaren bewijzen dat deze aanpak kostelijk en niet effectief is.
Voormalig Pools president Alexander Kwasniewski ondertekende in 2000 persoonlijk de antidrugwet die tot een van de strengste van Europa gerekend mag worden.
Ondertussen is hij lid van de Commissie en geeft hij toe dat de wet een vergissing is gebleken. Hij moedigt andere regeringen aan om hun strenge drugbeleid te herzien.
Tijdens een recente bijeenkomst in Warschau herhaalde de Commissie haar oproep om de war on drugs, gebaseerd op verbod en criminalisering, te verlaten.
In plaats daarvan drong ze erop aan om zich te concentreren op preventie- en behandelingsprogramma’s en naar druggebruikers te kijken als hulpbehoevende mensen in plaats van als criminelen.

Bron: dewereldmorgen.be Door: Pavol Stracansky
 
hier in zg oost europa is het absoluut niet moeilijk naalden te krijgen.
als ik ze nodig heb in mijn firma kan ik ze zakkenvol overal kopen.
ze moeten gewoon die drugsdealers afschieten.
minder soft zijn.
wat verwacht je eigenlijk als je na een vergrijp binnen een paar uur weer op straat staat.
war on drugs ,zeker een grapje.
 
Bovenaan