Wat voor attentie meenemen voor Tsjechen?

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Wij hadden de laatste keer een hele Edammer(eidamsky syr) mee voor onze makelaar, hier was hij heel erg blij mee. De vorige keer hadden we een fles hollandse jenever mee, dit viel ook in de smaak.
Voor een andere kennis hebben we een ooit fles dropshot meegenomen, hier houden ze NIET van!
 
Onze Tsjechische vrienden hadden zo'n nog nooit gezien (of deden heel goed alsof). Natuurlijk hebben wij de meeste winkels nog niet van binnen gezien, daar kan 't ook aan liggen;)

Waren afgelopen herfstvakantie in Tsjechie en hadden idd voor iemand ook een hele Edammer + een kaasschaaf meegenomen.
Later die week waren we bij Interspar in Liberec en daar zagen we drie verschillende kaasschaven te koop. Of ze ook voor kaas bedoeld waren weet ik niet.
 

kuurgast

Donateur
Bij de Xenos hebben ze rollen Delfts-blauw inpakpapier, alles wat je hier mee inpakt is dan helemaal Hollands. Ook kleine Delfts-blauwe souveniertjes, bv sleutelhanger met klompjes te koop in vvv winkels en toeristenplaatsen. Niet het vele is goed, maar.......
 
Net als wij zitten ook de tsjechen niet te wachten op allerlei prullaria, Maar wat kukel zegt klopt en ook een vriendelijk gesproken woord mogelijk in het tsjechies, hoe gebrekkig dan ook, doet wonderen.
 
Appelmoes! Echt waar! En dan niet met stukjes (appelcompote), juist niet.

Met die lekkere zachte appelmoes (Koelemans) doen wij onze familie en vrienden altijd een groot plezier.
 
Ronde Edammertjes, Delftsblauwe koekblikken gevuld met speculaas of stroopwafels.
Geeeen drop!!:vies:
Hoi C.P.
Bij de grote Tesco's vind je de rode Edammertjes, stroopwafels zijn in diverse grote steden en op markten te koop en Speculatius vindt je o.a in de Pennymarkten in Tsjechie,
en drop oftewel Lackritz wordt ook op zeer veel plaatsen verkocht.
Ga je bijvoorbeeld rond de Kersttijd neem dan een paar goede met amandelspijs gevulde Kerstbroden mee, deze in de uitvoering zoals wij die kennen zijn in de Bakkerijen niet gekend.
Wel de Duitse Weihnachts-Stollen maar die zijn meestal daar alleen maar met Parzipan vulling te verkrijgen. (parzipan=imitaite spijs)
Paul
 
Bovenaan