Wij hebben deze week mogen genieten van Burcak direct uit het vat van de wijnkelder van Zamek Kromeriz. Ik vond het heerlijk en ik drink eigenlijk nooit alcohol. Het bekertje was zo leeg.
Probeer eens een rumboon, hetzelfde effect? Ik snap nu trouwens ook waarom er geen vloeistoffen meer in het vliegtuig mogen.Ja, maar dat zou betekenen je bij 7 glazen ongeveer net zoveel alcohol hebt gedronken als bij 1 glas wijn...daar kunnen mensen toch niet zó van streek van raken?:sos:
Ja, maar dat zou betekenen je bij 7 glazen ongeveer net zoveel alcohol hebt gedronken als bij 1 glas wijn...daar kunnen mensen toch niet zó van streek van raken?:sos:
Ik heb langs de weg een keer twee flessen burcak gekocht, een groene maar ook een rode. Lekker opgedronken en totaal geen last gehad van welk bijverschijnsel dan ook, kon ook niet ontploffen want de plastic flessen waren snel leeg! En het was ook geen bocht, want ik kocht ze langs een rechte weg!
Mee eens. Maarre...in een vinarna wordt het in gewone wijnglazen geschonken...Vergeet de snelheid niet waarmee de alcohol naar binnen gaat. Snel een paar biertjes/wijntjes naar binnen gieten heeft overduidelijk veel meer (negatief?) effect dan wanneer je ze op je gemak zou nuttigen.
Het effect van alcohol is sterker merkbaar naarmate het lichaam minder tijd krijgt om het af te breken. Daarom worden mensen dronken. Er gaat sneller alcohol naar binnen dan het lichaam kan verwerken. Dit gaat altijd op, of je het nou over een hele avond bekijkt of over slechts een uurtje.
Vergis je ook niet in het percentage. In elke alcoholische versnapering zit ongeveer evenveel alcohol, mits in het juiste glas en in de juiste hoeveelheid geschonken. 5% van een (nederlands) biertje is ongeveer evenveel vocht (lees alcohol) als 35% van een jonge jenever.
Bier: 5% van 25 cl. = 1.25 cl
Jenever: 35% van 3,5 cl = 1,225 cl