Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Verkoop Delvita weegt op kwartaalresultaat Delhaize

BRUSSEL - De supermarktgroep Delhaize realiseerde in het derde kwartaal van 2006 een lager dan verwachte nettowinst van 45,3 miljoen euro. Dat is bijna een halvering vergeleken met de 89,7 miljoen euro winst in dezelfde periode een jaar eerder en fors beneden de verwachtingen van analisten. Die hadden gemiddeld gerekend op een winst van 98 miljoen euro voor de periode.
De scherpe daling van het resultaat is grotendeels te wijten aan de geplande verkoop van de Tsjechische dochter Delvita. Met het oog op die verkoop boekte Delhaize al een bijzonder waardeverminderingsverlies van 59,3 miljoen euro. Delhaize zegt overtuigd te zijn dat er meerdere kandidaat-kopers zijn voor Delvita. ,,De desinvestering zal ons toelaten onze middelen te concentreren op markten met een hoger potentieel'', zegt gedelegeerd bestuurder Pierre-Olivier Beckers in een persbericht.

De geruchten dat Delhaize de Delvita-winkels zou willen verkopen doken voor het eerst op in de lente van dit jaar. De Tsjechische poot van Delhaize had eind 2005 94 supermarkten in portefeuille.

Delhaize, dat zijn omzetvooruitzichten voor het volledige jaar bevestigt, boekte in het derde kwartaal een omzet van 4.812,6 miljoen euro, vergeleken met een omzet van 4.682,2 miljoen in het derde kwartaal van 2005.

standaard.be
 
10000000 reizigers in 2006

Het Praagse Ruzyne vliegveld heeft vandaag 10 miljoenste reiziger gevierd.

Feestvarken Dagmar Pešková heeft als beloning een weekendje weg voor twee personen gekregen naar een bestemming van eigen keuze ergens in Europa.

Novinky
 
Nieuw Eurest-contract Lekkerland

Eurest heeft voor haar 350 outlets in Tsjechië een nieuw contract afgesloten met Lekkerland. De conveniencegroothandel levert zo'n 2200 verse en diepvriesproducten (vlees, vis, groente, eieren). Daar werd een nieuw distributiecentrum voor gebouwd.

In de overige Europese landen had de conveniencegroothandel ruime ervaring opgedaan met 'Fresh & Frozen'. Het nieuwe centrum in Horni Pocernice (Tsj.) kostte 1,7 miljoen euro, aldus Lekkerland-CEO Christian Berner. Het is de bedoeling dat ook Eurest-vestigingen in Slowakije volgend jaar vanuit daar worden beleverd. Lekkerland leverde al wel droogwaren aan Eurest in de voormalige Oostbloklanden.

zibb.nl
 
Uitvoer verse groenten en fruit

De uitvoer naar Tsjechië is met 13% toegenomen, van 32 naar 37 miljoen kg. Deze toename was vooral aan de peen en de tomaat te danken. Er ging wel minder komkommer en paprika naar Tsjechië

Productschap Tuinbouw, 09/11/06
 
Vašek schreef:
De Belgische Delhaize Groep gaat 96 Delvita winkels sluiten. De winkels worden verkocht. Er gaan geruchten dat Ahold geinteresseerd is.

Bron: iDNES
erratum AHOLD
Aan het slot van het artikel 'Delhaize open voor grotere transacties' wordt de indruk gewekt dat Aholdeen bod heeft uitgebracht op de Tsjechische winkels van Delhaize. Er had moeten staan dat Delhaize één concreet bod bekijkt en dat Ahold in de ogen van analisten geldt als een potentiële gegadigde.

Het Financieele Dagblad
 

Freddy2005

† In Memoriam
Delhaize verkoopt Tsjechische activiteiten aan Rewe

BRUSSEL - De Belgische detailhandelaar Delhaize verkoopt haar Tsjechische dochteronderneming Delvita aan de Duitse distributeur Rewe Groep voor 100 miljoen euro. Dat blijkt uit een persbericht.
Op 9 november, ter gelegenheid van de publicatie van haar resultaten van het derde kwartaal, had Delhaize al gemeld zijn Tsjechische activiteiten te willen verkopen.

Delhaize Groep betrad de Tsjechoslowaakse markt in 1991 met de nieuw opgerichte dochteronderneming Delvita. In 2005 verkocht Delvita zijn Slowaakse winkels aan Rewe. Eind september 2006 telde Delvita's verkoopnetwerk 95 winkels. In 2005 boekte Delvita een omzet van 282,2 miljoen euro en een bedrijfsverlies van 1,5 miljoen euro. Eind 2005 werkten er ongeveer 3.800 mensen bij Delvita.

De overeenkomst bepaalt dat alle contractuele medewerkers van Delvita overgenomen worden door Rewe. De afwikkeling van de transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder de goedkeuring door de betrokken antitrustautoriteiten. TNL

standaard.be
 
Freddy2005 schreef:
BRUSSEL - De Belgische detailhandelaar Delhaize verkoopt haar Tsjechische dochteronderneming Delvita aan de Duitse distributeur Rewe Groep voor 100 miljoen euro..
REWE Groep: Mit 235 BILLA- und PENNY-Märkten führt Tschechien die Umsatz-Hit-Liste in Osteuropa an (665 Millionen Euro).
 
Siemon opent productiefaciliteit in Tsjechië

Siemon, leverancier van netwerkbekabelingsoplossingen, heeft een productiefaciliteit geopend in Brno, Tsjechië. De site fungeert als logistieke hub voor de bevoorrading van Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daarnaast zet Siemon de faciliteit in voor de assemblage van een aantal productlijnen. De locatie is gekozen vanwege de centrale ligging en het hoge opleidingsniveau van het personeel. De faciliteit is gericht op het ondersteunen van de sterke groei die Siemon in Europa doormaakt.

Volgens Keith Astin, managing director EMEA van Siemon, is de nieuwe faciliteit nodig voor de aanzienlijke groei die Siemon doormaakt in de regio. 'Ook voor de logistieke ondersteuning van onze agressieve expansieplannen is deze site onmisbaar', zegt Astin.

persberichten.com
 
Bombardier outsourcet naar T-Systems

Gedas, onderdeel van it-dienstverlener T-Systems, heeft het outsourcingscontract van transportgigant Bombardier Transportation binnengerijfd. In 21 landen komt het it-beheer en de servicedesk in handen van Gedas.

De bedoeling van Bombardier is te besparen op it-kosten. Het contract met T-Systems loopt over vijf jaar. De waarde werd niet meegedeeld, enkel de cryptische omschrijving: “een getal van 8 cijfers in de eerste 4 landen”. Die landen zijn Polen, Portugal, Tsjechië en China. T-Systems neemt het beheer van pc’s, servers en applicaties voor zich, evenals de service desk, die volledig volgens ITIL-processen zal draaien.

Bij de outsourcing zal een deel van het personeel van Bombardier overstappen naar Gedas. T-Systems was al aanwezig bij de transportreus in een aantal landen voor de integratie van de afdelingen in een wereldwijd Bombardier-netwerk.

DataNews
 

Marcel

Moderator
bron : Prague Daily Monitor

http://www.praguemonitor.com/ctk/?story_id=e45715i20061114

eerder had Delvita/Delhaize tegengesproken dat men in de verkoop stond in Tsjechie.
nu is Delvita/Delhaize CZ overgenomen door de duitse REWE Groep.
de prijs die betaald is, is 100 miljoen euro.
het betreft 96 verliesgevende winkels.
REWE doet al aan grootgrutterij in Tsjechie met 240 Penny Market's.
Penny staat op plaats 4 van best verkopende grote supermarkten. Delvita/Delhaize stond op de 10de plaats.

winkels.JPG
 
Bovenaan