Volby 2012

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Sice vtipy semka nepatri ale tento je opravdu dobry..

navalachach.jpg
 
Ahaaaa ! :D Ne, nebyla jsem volit ani tam v CR ani tady v Nl. Ne ze by jsem byla pasivni,ale do Ceska kvuli
volbam jet nechci a ne vzdy se to hodi casove a v Nl se musi na konzulat v Den Haag a ten zrovna nemame
nejbliz.. proto se nezucastnuji. :(
 
Ani ja jsem ted nevolila, nebylim v Cesku, tak si rikam, ze je to jejich vec koho si tam zvoli, alo o vysledek se zajimam. Kazdopadne chci volit prezidenta, protoze ten zastupuje Cesko "navenek" a to mi prijde dulezity i pro me. Ale jak se to dela nevim, po Novem roce tam chci volat. Na ambasadu.
 
Ja taky jen kroutim hlavou a rikam si: Kdo chce kam, pomozme mu tam! Mimochodem byl nekdo z vas co bydlite tady v Holandsku u voleb? Ja se priznam bez muceni, ze ja ne, ani vlastne nevim jak to funguje.:sterretjes:

Já byl volit při posledních parlamentních volbách, v lednu se chystám na prezidentské volby. Do krajských zastupitelstev mohli volit jen lidi, kteří mají trvalé bydliště v ČR, takže to se nás netýkalo.

Abyste tady mohli volit, musíte s předstihem (asi tak měsíc, už si to úplně nepamatuju) zajít na konzulát v Haagu a požádat o zaregistrování ve zdejším seznamu voličů. V den voleb pak normálně přijdete na konzulát, kde už to probíhá jako obvykle. Má to správnou neformální atmosféru.
 
Noví vládci Ústeckého kraje: kovaný stalinista či lovec černých duší

V nové radě Ústeckého kraje se vedle hejtmana Oldřicha Bubeníčka a jeho náměstkyně Jany Vaňhové objevili i další lidé, kteří stojí za pozornost. Jsou jimi především prvním náměstek hejtmana, stalinista Stanislav Rybák a radní Jan Szántó podezřelý z účelových náborů do ČSSD na Litoměřicku.
OKS475670_152759_1380436.jpg

Náměstek hejtmana Stanislav Rybák (KSČM)

Bubeníčkův zástupce Stanislav Rybák je dlouholetý zastupitel Loun a šéf tamějšího okresního výboru KSČM.Patřímezi takzvané ortodoxní komunisty. Tedy ty, kteří vychází ze stalinismu 50. let.


Zdroj: iDNES
 
Bovenaan