Seizoenstart Tsjechische filmclub Rotterdam

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Filmclub oktober
100X100__pitlach-fk.jpg

De eerste filmclub, 3 oktober 2017, van het najaar blijft nog even een verrassing! Maar het wordt zeker een mooie avond waar u nog eenmaal de schitterende fototentoonstelling 'Het zout der Aarde' van Milan Pitlach kunt komen bekijken.

Foto: (c) Milan Pitlach



Plaats: Westersingel 9, 3014 GM Rotterdam
Datum: 3 oktober 2017
Georganiseerd door: České centrum
 
Hallo Ad,

Weet je toevallig ook hoe laat het is, mijn vriendin en dochtertje (4 maanden) zijn dan hier, misschien is het wat voor haar.

Groetjes Johan
 

Ad Verschoor

Donateur
Johan, vorig seizoen begonnen de films om 19.30 uur. Zodra er meer bekend is, vanuit Rotterdam, kom ik er op terug.
 

Ad Verschoor

Donateur
Filmclub oktober - Gentlemen boys
100X100__panykluci.jpg

Het Tsjechisch Centrum presenteert op woensdag 4 oktober in de filmclub de avontuurlijke en humoristische film Pány Kluci (Gentlemen boys) uit 1975. De film van regisseur Věra Plívová-Šimková is gebaseerd of het boek ‘De lotgevallen van Tom Sawyer’ van Mark Twain. De film speelt zich af in een klein stadje in 1901, met in de hoofdrol een groepje jongens en hun kattenkwaad.

Drie vrienden - Tomáš, Hubert en Jozka - zijn jongens die opgroeien in een klein stadje. Tomáš woont met zijn tante Apolena (Iva Janzurová) en oom Václav (Karel Augusta), die elke baan heeft in het kleine treinstation, hoewel zowel het station als het huishouden door de energieke Apolena worden geleid. Tomáš is een jongen met veel ideeën die hem vaak in de problemen brengen, niet alleen met zijn leraren en tante, maar ook met de andere inwoners van de stad. Hij is verliefd op zijn klasgenootje Blanka en om indruk op haar te maken probeert de prijs voor beste leerling van de school te winnen.

U bent op woensdag 4 oktober vanaf 19:00 welkom bij het Tsjechisch Centrum Rotterdam. De film zal beginnen om 19:30.
Pány Kluci (Gentlemen, boys), 1975, 87 minuten.

Regie: Věra Plívová-Šimková
Scenario: Jan Procházka (in de naam van Vít Olmer)
Camera: Emil Sirotek
Muziek: Petr Hapka
Met: Michael Dymek, Petr Voříšek, Petr Starý, Magdalena Reifová, Jitka Chalupníková, David Vlček, Bohumil Luxík, Iva Janžurová en Karel Augusta

Plaats: Westersingel 9, 3014 GM Rotterdam
Datum: 4 oktober 2017 om 19.30 uur
Georganiseerd door: České centrum
 
Bovenaan