Concert "Slavische Impressies" in Uden.

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Concert Slavische Impressies in Kruisherenkapel

Uden - Symfonieorkest Helmond-Venray speelt op zaterdag 20 mei het concert Slavische Impressies, een programma met Russische en Tsjechische werken, in de Kruisherenkapel in Uden. Medewerking verleent mezzosopraan Ginette Kals in de Bijbelse Liederen van Antonín Dvorák. Aanvang 20.15 uur.

Het openingswerk bestaat uit Intermezzo 1 en 2 van de Rus Vasili Kalinnikov. Na de pauze hoort u een blaasensemble uit Symfonieorkest Helmond-Venray met de bekende Serenade opus 22 van Antonín Dvorák, in een arrangement van Mark Popkin. Dit werk is oorspronkelijk voor strijkorkest geschreven, maar blijkt ook zeer geschikt voor blazers. Oordeelt u zelf! Het concert wordt afgesloten met acht vrolijke volkswijsjes van Anatoli Lyadov.

Mezzosopraan Ginette Kals
Het tweede werk van het concert, de Bijbelse Liederen (Biblické písne), ook van Antonín Dvorák. wordt uitgevoerd door Ginette Kals, begeleid door SOHV. Het stuk is oorspronkelijk voor piano en zangstem gecomponeerd en later door de componist zelf (de 1e vijf delen) en door anderen (de overige delen) bewerkt voor orkest en zang. Dvorák heeft de Tsjechische vertaling van de Bijbel als uitgangspunt genomen voor zijn compositie en niet de in zijn tijd gebruikelijke Latijnse vertaling. Ginette Kals zingt de liederen in Duitse vertaling. Zij zal met deze versie, in de mooie ambiance van de Kruisherenkapel met de fraaie akoestiek, de luisteraar zeker weten te boeien!

Aanvang van het concert om 20.15 uur. Kaarten kosten 10 euro of 7,50 euro voor scholieren/studenten en zijn te reserveren via info@sohv.nl of zijn te koop aan de zaal.

Bron: mooiuden.nl







hnApp.fcgi
 
Bovenaan