Het Tsjechisch Forum

sep
19
http://cdn.verkeersbureaus.info/wp-content/uploads/2017/05/praag-michal-vitasek-1024x410.jpg
Door Ad Verschoor
(136 Bekeken / 2 Leuk)
4 Reacties
Bewonder de herfst en het Tsjechische landschap in Tsjechië
Prachtige tinten rood, geel en goud zijn binnenkort te bewonderen in het Tsjechische landschap. De herfst laat bossen veranderen in een kleurrijk schouwspel en ook de steden krijgen een sprookjesachtige sfeer. Er zijn, naast zoveel leuke herfstuitstapjes in Tsjechië, ook enkele interessante ontwikkelingen zoals de stijging van het aantal toeristen en een nieuwe expositie in Praag.

Nieuwe permanente expositie in Praag
Koningin van Bohemen en keizerin van het Heilige Romeinse Rijk. Driehonderd jaar geleden werd Maria Theresia (1717-1780) geboren en ze was één van de belangrijkste vrouwelijke personen in de geschiedenis. Vanaf 8 oktober is er een permanente expositie in Rožmberk paleis over deze bijzondere vrouw.
Maria Theresia is de enige koningin die...
aug
22
http://cdn.verkeersbureaus.info/wp-content/uploads/2017/08/tsjechië-sterkedrank-slivovice.jpg
Door Ad Verschoor
(170 Bekeken / 4 Leuk)
0 Reacties
5 presentjes waar je het thuisfront en jezelf altijd blij mee maakt

De vakantie komt teneinde en dat betekent met een hoofd vol herinneringen terug naar huis, maar ook met een koffer vol souvenirs. Een souvenir van de vakantie hoort erbij en is niet alleen leuk voor jezelf maar ook voor het thuisfront. De buurman die op de kat heeft gepast en je (groot)ouders wil je tenslotte wel iets geven. Maar wat voor leuk presentje kun je geven die Tsjechië representeert. Met deze Tsjechische souvenirs maak je niet alleen jezelf maar ook thuisfront vast en zeker blij.

Tsjechische lekkernijen
Koekjes, snoepjes en andere zoetigheid. Koop een Tsjechische lekkernij en het is altijd goed. Liefde gaat tenslotte door de maag. Erg lekker en ook leuk om te geven zijn de...
aug
14
Door Ad Verschoor
(248 Bekeken / 0 Leuk)
0 Reacties
Tsjechië kandidaat voor Wereldjongerendagen in 2022

De Tsjechische bisschoppen stellen zich kandidaat om de WJD van 2022 te organiseren in Praag of in een van de vele bedevaartsoorden.

De kans is groot dat een volgende editie van de Wereldjongerendagen in de Tsjechische hoofdstad Praag of rondom een van de tientallen bedevaartsplaatsen in het land plaatsvinden. De bisschoppen kondigden na hun zomeroverleg aan dat zij de regering zullen verzoeken om de Tsjechische kandidatuur voor de Wereldjongerendagen (WJD) van 2022 te steunen.

De WJD werden in 1986 op initiatief van paus Joannes Paulus II voor het eerst gehouden. In 2016 vond de bijeenkomst met katholieke jongeren van 16 tot 30 jaar uit de hele wereld in de Poolse stad Krakau plaats. Toen namen 2 miljoen jongeren aan het evenement deel. De volgende editie van de WJD heeft begin 2019 plaats in Panama....
aug
09
Door A.Smit
(401 Bekeken / 4 Leuk)
9 Reacties
Dit jaar is er op 9 September vanaf 12 uur ´s middags weer de open dag van de bierbrouwerij in onze woonplaats Velké Březno (vlakbij Ústí nad Labem).
Erg leuke ervaring met een uitgebreid programma en vele bieren.

http://www.pivovarske.cz/dod