1. Welkom op Tsjechie.net!

    Het forum voor iedereen met een passie voor Tsjechië.

    Je bekijkt het forum nu als gast. Als gast op dit forum kun je veel berichten gewoon lezen, maar je hebt niet de volledig toegang tot alle inhoud. Wil je wel alles kunnen zien, dan zul je je eerst moeten registreren.

    Registratie is gratis en kost je slechts een minuutje!

Het Tsjechisch Forum

okt
26
Door kuurgast
(447 Bekeken / 4 Leuk)
8 Reacties
Proef de kerstsfeer in vier Tsjechische steden
De kerstmarkten van Tsjechië

Eind november worden de Tsjechische steden versierd met lichtjes, vullen de straten zich met geuren van glühwein en gepofte walnoten en zijn er melodiën te horen van kerstmuziek. De kerstmarkten zijn een plezier voor de zintuigen. Alle reden om naar Tsjechië te gaan en één van de vier (of meerdere) kerstmarkten te bezoeken.

Praag
26 november - 6 januari
Typische kraampjes met rode dakken, een prachtig versierde kerstboom en muzikanten op elke hoek maken van Praag een geliefde kerstbestemming. De hoofdlocaties zijn Wenceslausplein, Oude Stadsplein, plein namesti Miru, plein námesti Republiky en Praagse Burcht. Op het Oude Stadsplein staat een podium met de kerststal, een enorme boom en er dagelijks optredens met folklore muziek of een koor.Er vinden...
jul
12
Door Ad Verschoor
(637 Bekeken / 0 Leuk)
1 Reacties
Van 17 september t/m 8 januari is er in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam een overzichtstentoonstelling van Josef Koudelka (Boskovice 1938) te zien. De fotografie van én de persoon Koudelka zijn onlosmakelijk verbonden met de grote politieke en menselijke drama’s van onze tijd: verbanning, uitsluiting en onderdrukking.

Centraal in deze tentoonstelling staan de indrukwekkende fotoserie Exiles, die onlangs opnieuw in boekvorm is uitgegeven, en zijn recente panoramaserie, The Wall. De tentoonstelling biedt daarmee niet alleen inzicht in het werk van deze belangrijke en uitzonderlijke fotograaf en persoonlijkheid, maar is nadrukkelijk ook een statement over de actualiteit.

Exiles
In Exiles, de laatste serie waarin Koudelka mensen fotografeert, legt Koudelka het fenomeen van de vluchteling, de balling op zijn karakteristieke wijze vast: met een donker soort...
jul
09
Door lakida
(329 Bekeken / 1 Leuk)
17 Reacties
Mijn vriend David is geboren en getogen in Moravië-Silezië en wel in de stad Bruntal. Dit is een middeleeuws stad met een leuk plein, wat ze helemaal aan het restaureren zijn. Ieder keer dat we er zijn is er weer een gebouw opgeknapt.

Je hebt een prachtig paleis, waar rondleidingen gegeven worden (en waar nog een prinses woont, vertellen wij onze kinderen). Op 8 mei wordt er altijd de dag van de stad gevierd en dan staat heel Bruntal op z'n kop. Onze kinderen hebben uitbundig meegedaan met alle spelletjes die konden worden gespeeld in de paleistuinen.

bruntal.jpg
Bruntal

Wij hebben een huis op 10 minuten afstand van Bruntal in Lomnice. Dit is een langgerekt dorp op ongeveer 700m aan de rand van het bos in het Nizky Jesenik gebergte.

Jeseniky
Een gebergte dat zeer de moeite waard is, is Jeseniky. Jeseniky is het op een na hoogste...