1. Welkom op Tsjechie.net!

    Het forum voor iedereen met een passie voor Tsjechië.

    Je bekijkt het forum nu als gast. Als gast op dit forum kun je veel berichten gewoon lezen, maar je hebt niet de volledig toegang tot alle inhoud. Wil je wel alles kunnen zien, dan zul je je eerst moeten registreren.

    Registratie is gratis en kost je slechts een minuutje!

Het Tsjechisch Forum

jul
06
Door Ad Verschoor
(186 Bekeken / 0 Leuk)
0 Reacties
Neu Now Festival - Topos Kolektiv

Het Neu Now Festival, dat van 14 tot en met 18 september plaatsvindt op het Westergas-fabrieksterrein in Amsterdam, biedt een podium aan tal van jonge getalenteerde kunstenaars uit heel Europa. Uit Tsjechië komt dit jaar het Topos Kolektiv.


Het Topos Kolektiv is een project van zes muzikanten die gespecialiseerd zijn in geïmproviseerde electronische muziek. Ze laten zich daarbij door de locatie inspireren en verdiepen zich in de geschiedenis en architectuur ervan. Elk concert wordt zo een uniek, ter plekke gecreëerd kunstwerk.

Het Topos Kolektiv bestaat uit: Marek Matvija (shakuhachi), Hana Hrachovinová (harp), Tomáš Kerle (percussie), Tereza Kerle (performance), Annabelle Plum (zang) en Martin Klusák (keyboard).

Meer informatie over de precieze speeltijden en locatie is binnenkort te...
jul
04
http://hague.czechcentres.cz/public/galleries/94/93959/_thbs_/100X100__nouzovsky-photo-iii.jpg
Door Ad Verschoor
(174 Bekeken / 0 Leuk)
0 Reacties
Beethovenfestival - Domenica Trio

Op 28 augustus speelt het Domenica Trio met o.a. Petr Nouzovský in Zutphen, met op het programma strijktrio's van Beethoven.


Domenica Trio:
Petr Nouzovský - cello
Tony Rous - viool
Suzanne Rous-Woelderink - altviool

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop hier.

Tony Rous won op 14 jarige leeftijd een wedstrijd voor jonge violisten in Ustí (Tsjechische republiek). Hij genoot zijn opleiding aan de conservatoria van Brno en Praag en vervolgde zijn studie in Brussel bij Prof. Poulet en later barokviool bij Sigiswald Kuikens. Vanaf 1969 was hij tweede concertmeester van het staatskamerorkest in Pardubice en van 1976 tot 2010 eerste violist in het Koninklijke Concertgebouworkest te Amsterdam. Tony Rous was jarenlang primarius van het...
nov
18
Door tsjechie55
(2.188 Bekeken / 1 Leuk)
16 Reacties
Een tip voor bij het pinnen in Tsjechië!
Gebruik bij het afronden van je pintransactie de linkerknop. Hiermee bespaar je flink wat geld.