Het Tsjechisch Forum

nov
11
Door jjiskra
(236 Bekeken / 0 Leuk)
4 Reacties
Beste mensen,

(bijna) vandaag is er weer de halfjaarlijkse ontmoeting van Tsjechen / Slowaken en hun vrienden in The Hub in Eindhoven (adres Vestdijk 25).
Zie voor meer info: www.czechclub.nl

Excuses voor de late melding hier op het forum.
nov
11
https://www.telegraaf.nl/images/840x473/filters:format(jpeg):quality(50)/cdn-kiosk-api.telegraaf.nl/5dd9541a-c63c-11e7-b8ef-dbcafe829ca6.jpg
Door Ad Verschoor
(333 Bekeken / 0 Leuk)
2 Reacties
Column: Wel paspoort, geen Nederlander

Door Nationale Ombudsman

Hugo is dertien en woont met zijn moeder in Tsjechië. Binnenkort gaat Hugo op vakantie met zijn Nederlandse vader Luuk*. Voor deze reis wil Luuk het Nederlandse paspoort van Hugo verlengen. Hij vraagt hierover informatie bij de Nederlandse ambassade.

Zes maanden later ontvangt Hugo een brief. Hierin staat dat hij helemaal geen Nederlander is en dat ook nooit is geweest. Hij moet meteen zijn paspoort inleveren. Doet hij dat niet, komt hij in het Register Paspoortsignaleringen. Hugo en Luuk schrikken enorm. Hoezo is Hugo geen Nederlander? Hugo heeft al drie keer een Nederlands paspoort gekregen?!

Standaard tekst
Toen Luuk de ambassade om informatie vroeg, ontdekte een ambassademedewerker een fout in de erkenning van Hugo bij zijn geboorte. Ook al is er vaak contact...
nov
01
Door Luigi
(502 Bekeken / 0 Leuk)
11 Reacties
Beste mede forumgenoten.

In mijn huisje heb ik een kachel staan voor vaste brandstoffen.
Helaas heb ik niet veel hout.
In mijn schuur liggen nog wat oude kolen.
Deze haal ik met een riek uit schuur zodat het gruis achter blijft.
Ondanks dat geeft het nog veel rommel (gruis e.d. ) in huis.
Ik overweeg om briketten (Rekord 6") te gaan kopen.
Gezien mijn zeer beperkte ervaring met kolen zou ik graag van jullie weten:
Maak ik hiermee een goede keuze?
Welke ervaringen hebben jullie met de diverse kolen?
Wat is jullie advies?

Groet Luigi.
okt
24
Door geordie
(1.252 Bekeken / 0 Leuk)
32 Reacties
Vanaf april dit jaar staat de Euro onder grote druk en dit heeft voor mij, uiteraard ook vele anderen, grote financieele gevolgen. Ik ontvang nl mijn WIA-uitkering op mijn Nederlandse Bank en wanneer nodig boek ik een x-bedrag over naar mijn Tsjechische bank wanneer ik geld nodig heb.
Ik woon nu 3 jaar in Tsjechie en zie dat de koers inmiddels 2 eurocent gedaald is, en erger nog, elke dag vliegt er weer een behoorlijk stuk af.
Ik wil niet als paniekvogel overkomen, maar vraag me wel af wanneer aan deze daling een eind komt.
Zou het zinvoller zijn om het UWV rechtstreeks mijn uitkering naar Tsjechie te sturen of is er misschien een andere mogelijkheid om deze koersdaling te kunnen opvangen.