1. Welkom op Tsjechie.net!

    Het forum voor iedereen met een passie voor Tsjechië.

    Je bekijkt het forum nu als gast. Als gast op dit forum kun je veel berichten gewoon lezen, maar je hebt niet de volledig toegang tot alle inhoud. Wil je wel alles kunnen zien, dan zul je je eerst moeten registreren.

    Registratie is gratis en kost je slechts een minuutje!

Het Tsjechisch Forum

mei
17
http://www.ditisroden.nl/afbeeldingen/1494959993IMG_4007.JPG
Door Ad Verschoor
(176 Bekeken / 0 Leuk)
1 Reacties
Klootschietafdeling van "Op Dreef" ontvangt Duitse en Tsjechische leerlingen


RODEN - Het was dinsdagmiddag bij het KY Hotel aan de Roner Brink ongewoon druk. Een dertigtal scholieren hadden zich er namelijk verzameld. Het ene gedeelte kwam van de Komenského Zakladni Skola – Nachod uit Tsjechië en het restant heeft Halbersted als thuisbasis, gelegen in het naburige Duitsland.

Het Dollard College Woldendorp organiseert in samenwerking met De Borgen al 20 jaar deze uitwisseling, die dit jaar plaats heeft van 15 t/m 19 mei. De klootschietafdeling van “Op Dreef” werkte hieraan maar wat graag mee en om even na 14.00 uur vertrokken de sportievelingen, die overigens overnachten in een kampeerboerderij aan de Hullenweg, na een korte uitleg van de spelregels, het Mensingebos in voor een rondje...
apr
27
http://cdn.verkeersbureaus.info/wp-content/uploads/2017/03/meivakantie-in-tsjechie-libor-svacek.jpg
Door Ad Verschoor
(340 Bekeken / 8 Leuk)
0 Reacties
Meivakantie in Tsjechie: Ontdek 4 heerlijke vakantieplekjes

Veel mensen schatten de afstand naar Tsjechië veel verder in dan dat het daadwerkelijk is. Het Centraal-Europese land is namelijk net zo ver rijden als Oostenrijk, zo’n 900 km. Met het vliegtuig gaat het nog sneller en binnen 1,5 uur is het mogelijk om op Tsjechische bodem te staan. Naast dat Tsjechië een schitterende hoofdstad heeft, die iedereen een keer gezien moet hebben, is het land ook rijk aan vele kastelen, pittoreske stadjes en natuurparken die in het voorjaar haar pracht laat zien. Nog op zoek naar een leuke en betaalbare bestemming voor in de meivakantie, dan is Tsjechië zeker een aanrader!
Je kan er geweldig wandelen, fietsen en met zijn allen genieten van de rust en ruimte. Vier insider tips voor een toffe meivakantie in...
apr
05
http://static0.persgroep.net/parool/image/80d807d1-2656-4066-a71c-4cce0ac21f47?width=664&height=374
Door Ad Verschoor
(282 Bekeken / 2 Leuk)
0 Reacties
Even zijn ze terug in Tsjechië en ik lift een stukje mee


De Tsjechische Aneta Zeyvalová, haar Nederlands-Schotse man Jamie Purves en Lulu Lightning, haven voor alle Tsjechen die in Amsterdam wonen © Schuim

Schuimverslaggever Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: Czech Movie Night.

Door: Hans van der Beek - 5 april 2017

Op het affiche staat Czech Movie Comedy Night, getekend met stiften in verschillende kleuren. Het speelt zich allemaal af in de Cesko-Slovenský Bar, met Tsjechisch bier van de tap en English subtitles.

Een...
apr
03
Door wereldreiziger
(753 Bekeken / 5 Leuk)
13 Reacties
De meimeeting vindt dit jaar plaats op woensdag 26 april 2017 op de bekende plek in Dolni Lanov.
Jan en Akkelien van camping Papillon willen hun binnenplaats weer beschikbaar stellen voor dit gezellige evenement.
Als het te koud is om buiten te zitten, wijken we uit naar binnen.
Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom, de koffie wordt gesponsord door Jan en Akkelien.
Als er animo voor is gaan we 's avonds op eigen kosten ergens eten.
Aanmelden kan gewoon op het forum.