Schaatsen op het Lipnomeer

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hallo ! Weet iemand al of er een baantje sneeuwvrij gemaakt is ?? Ik ga 2 jan er naar toe om te trainen voor de 11 steden tocht die er zeker gaat komen....groetjes Gabrie
 

kuurgast

Donateur
Hoi Gabrie ,misschien kan Jony dat vertellen want die is daar nu en is vandaag nog op het forum geweest. De webcam kan je ook terugkijken want als je met je cursor boven de webcam komt dan kleuren die letters groen op en daar klikken dan zie je "Archív fotografií" waar je eerdere beelden van de webcam kan zien. Succes met trainen want komen zal hij eens. :top:
 

kuurgast

Donateur
Het schaatsseizoen is begonnen op het Lipno-meer.

bruslarska-draha-na-zamrzle-prehrade-lipno--1-200x150p0--1081208.jpeg


Er is een baan van 5 kilometer sneeuwvrij gemaakt op het Lipno-meer. Het ijs is 18 tot 20 centimeter dik en de baan zal verder uitgebreid worden tot voorbij Frymburk met een totale lengte van 10,922.8 meter. Het is niet zo glad ijs maar dat zal waarschijnlijk door de invloed van de zon en de schaatsers beter worden.
Advies is blijf wel op de aangegeven route want dat wordt gecontroleerd en de rest kan dunner ijs zijn.

Bron:rozhlas.cz.
 
hallo, ben net terug uit Lipno, afgelopen woensdag nog 100 km geschaatst op baantje van 5-6 km...erg mooi...stuk naar Frymburk was niet te doen. Het is sneeuwijs, dus bobbeltjes, maar geen scheuren. Nu gaat het heel hard smelten daar, dus of die marathon doorgaat volgende week ?
 

kuurgast

Donateur
Je kan weer schaatsen op het Lipno-meer. Het ijs is gemiddeld 16 cm dik en betreden op eigen risico. De officiële ijsdikte moet 18 cm zijn maar met deze temperaturen groeit het per dag zo'n 2 á 3 cm per dag.Bron:rozhlas.cz.
Op het kaartje van de website staan rode stippen waar je kan opstappen en prijzen van schaatshuur(maten 30 t/m 48) in Frymburk.
 
Bovenaan