Festiviteiten, kermissen, week- en jaarmarkten 2011

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Deze dagen is er in Český Krumlov van alles te doen zie:ckrumlov.info.

images


Tot en met zondag 2 januari zijn er in Hrad Kašperk rondleidingen met een humoristische kijk op de geschiedenis van de grote middeleeuwse handelsroutes.Daar worden verhalen nagespeeld van de smokkelroutes en zijn er warme worstjes en drankjes verkrijgbaar.
Zie ook artikel in cestovani.denik.cz.Voor een rondleiding in het EN of DE wordt er aangeraden vooraf contact op te nemen.
 

kuurgast

Donateur
Moravië.

let_pohl2.jpg


Zaterdag 8 januari is hrad Helfštýn een dag open deze winter. Door de hoge ligging op een heuvel is het uitzicht met al de sneeuw sprookjes-achtig.Het restaurant is geopend om je te verwarmen.
Open van 8:00-15:00,voor de symbolische entreeprijs van 20 kronen.
Vanaf 5 maart begint het nieuwe seizoen en zijn ze eerst alleen de weekenden open ,
van 1 april tot eind oktober dagelijks open maar op maandag altijd gesloten.
Zie artikel in ceskenoviny.cz
 

kuurgast

Donateur
Komend weekend zijn er vele festiviteiten ,van het driekoningen festival in Cheb ,Hrad Křivoklát dat even uit zijn winterslaap komt tot en met het negentiende Europese Brass Band Festival Praag op vrijdag en zaterdag bij Národním domě/National House Smíchov.
Ook is er cross-country skiën in Bedřichov en de World Cup schansspringen in Harrachov.
Voor meer tips voor het weekend zie:novinky.cz.
 

kuurgast

Donateur
Tips voor het weekend: skiwedstrijden, sneeuw sculpturen en chocolade tentoonstelling

Voor komend weekend zijn er in verschillende plaatsen kindercarnavalsfeesten.
In Jičin is een kaarsen en aanverwante artikelen expositie.
Het Hussieten-museum Tabor begint met een nieuwe cyclus van elke 3de zaterdag van de maand openstelling met historische en natuurlijke bezienswaardigheden in en rond het kamp.
In het Stedelijk Museum van Králíky is een tentoonstelling over chocolade en ander snoepgoed. Introduceert de geschiedenis van de productie en verkoop van zoetwaren populair in Oostenrijk-Hongarije en Tsjecho-Slowakije.
Duizenden stukken metaal, naar het model van een van de meest beroemde Tsjechische Merkur vullen de ruimten van het Regional Museum Jeseník. De tentoonstelling blijft tot 2 april in het museum.
Het Glenn Miller Orchestra speelt zaterdag in Karlovy Vary en zondag in Plzeň.
Ondanks de lichte dooi zijn er vele ski en cross-country wedstrijden en op verschillende skipistes kan je korting krijgen op skipas.
Brno heeft momenteel een grote tentoonstelling op het gebied van toerisme GO - REGIONTOUR.
Tot slot het grote internationale sneeuw- (4 stuks) en ijs- (8 beelden) sculpturen symposium van Pustevny Beskydy ,compleet met ijsbar en voor de kinderen tal van wedstrijden. Zie foto's in ct24.cz.

Bron:novinky.cz.
 
Carnaval in Praag


Praag staat bekend als stad van burchten, kerken, klassieke concerten en boottochtjes op de Moldau. Minder bekend is dat ook carnaval hier uitbundig wordt gevierd. Door de hele stad vinden feestelijkheden plaats, dit jaar van 25 februari t/m 8 maart. Vijf tips voor carnaval op z’n Praags.
praagcarnaval1-klein.png
1: Van 28 februari t/m 7 maart is er bijna elke avond het Segreto, een baroque soirée met muziek en dans in het Clam-Gallas Paleis, een 18de-eeuws barokjuweel waar ooit Mozart en Von Beethoven ronddwaalden. Toegang voor volwassenen bedraagt slechts 550 CZK, ca. € 22. Zie: www.carnevale.cz/carnevale_program
2: Op zaterdag 26 februari is er een gemaskerde optocht van het Clam-Gallas paleis (vertrek: 15.00) naar het Oude Stadsplein (aankomst: 16.00 uur).

praagcarnaval2-klein.png
3: Een aantal restaurants bieden speciale carnavalsmenu’s. Enerzijds feestelijk, anderzijds goed geprijsd. Zie hier: www.carnevale.cz/Cuisine_dAlchimiste
4: Meest prestigieuze feest in de stad is het Crystal Ball (een ‘Grand Bal de Masque’) op zaterdag 5 maart. Dan moet je wel diep in de buidel tasten, de kaarten (inclusief galadiner) beginnen bij zo’n € 300 per persoon. Zie: http://wussin.cz

5: Het complete programma vind je hier

Reizen Magazine
 

kuurgast

Donateur
Brtnice.

medium-zimni-bitva-plakat-zimni-bitva.png
71136_178476178834563_6446664_n.jpg
vyskovsko_ve_valce_bitva___2__denik_multimedia2.jpg


18 en 19 februari is er een Zimní bitvu/Winterse veldslag door verschillende groepen van de levende historie bij zámek Brtnice okres Jihlava.
Zámek Brtnice is normaal niet open voor publiek omdat het eerst nodig opgeknapt moet worden.
 

kuurgast

Donateur
Zámek Stránov.

d05e6253ea_73238909_o2.jpg
201099181817_tn.jpg


19 Februari zal in zámek Stránov een historische strijd gebaseerd op de roman van Vladislav Vancura "Marketa Lazarova" nagespeeld worden door tientallen acteurs, zwaardvechters en krijgers.
Zámek Stránov is nabij Mladá Boleslav.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Zabijačka of slachtfeest in Novoměstský pivovar

Op zaterdag 19 februari wordt in de lokalen van het Praagse brouwerij-restaurant Novoměstský pivovar, Vodičkova 20, een heus slachtfeest georganiseerd. Vanaf 11h00 wordt u uitgenodigd op het traditionele "zabijačka", die voor het eerst in deze lokalen plaatsvindt.

Er zullen verscheidene verse soorten worst, kookvlees, bloedsoep en veel meer specialiteiten varkensvlees worden aangeboden. Naast het 11 graden eigen bier worden ook de 18 graden Berouner Medvěd Spezial Grizzly geschonken. Livemuziek is er door de eigen accordeonspelers en er is een tombola. Liefhebbers kunnen er alles leren over de bereiding van bloedworst en kunnen zelf aan de cursus jitrnice (leverworst) maken deelnemen.

novinka_193.jpg


http://www.npivovar.cz/
 

kuurgast

Donateur
Rokytnice nad Jizerou

paserackej-vejkend.jpg


Traditionele evenement in Rokytnice nad Jizerou het carnaval vol van vreugde en plezier met de naam PAŠERÁCKEJ VEJKEND zal worden gehouden op 18 en 19 februari. Zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur is er een heel programma met oa Telemarken en skiën in historische outfit en muzikale optredens.
Vrijdag waren er regionale producten te koop en de aankomst van Krakonoš en afsluitend vuurwerk.

Bron:jablonec-krkonose.cz.
 

kuurgast

Donateur
Trutnov.

images


Op vrijdag 25 Februari 2011 van 9.00 tot 17,00 uur zal worden gehouden op de Krakonošovo náměstí in Trutnov het MASOPUST 2011/carnavalsfeest. U kunt kijken naar de optocht , de traditionele Tsjechische brasserijen in een verwarmde tent vol muziek, straattheater stukjes evenals diverse wedstrijden voor kinderen. Wij zijn blij met alle soorten maskers en de mooiste zeker zal belonen.
Carnaval zal worden gestart in de ochtend en duurt tot zonsondergang.

Voor programma zie:trutnovmestodraka.cz.

Meer van de Masopust/carnavalsfeesten zijn te vinden op kalendarakci.atlasceska.cz.
 

kuurgast

Donateur
Tradiční Matějská pouť /kermis in Praag.

images
images


5 Maart t/m 25 april is de jaarlijkse Matějská pouť in Praag Holešovice.
Dit is een week later dan vorige jaren vanwege het koude weer.
De Matějská pouť is een grote kermis op het beursterrein in Praag. Voor kinderen en volwassenen zijn er
veel leuke en spannende attracties om van te genieten. Zo is er een spannende achtbaan, verken je Praag vanuit de lucht in het reuzenrad en zweef je rond in een van de draaimolens. Maar er zijn nog veel meer attracties, er zijn namelijk ook nog schiettenten, lachhuizen, spookhuizen, botsauto's en nog veel meer.
Ook vind je hier tal van kraampjes met lekkere hapjes, drankjes en natuurlijk suikerspinnen!
De openingstijden zijn van dinsdag tot vrijdag van 14.00 tot 21.00 uur, weekends, feestdagen en schoolvakanties van 10.00 tot 22.00 uur.

Website met info:matejskapout.cz.
Bronnen:tn.nova.cz+youropi.com/nl.
 
De organisatie van de Matejska pout kon me niet verder helpen, maar misschien jullie wel. Ik ben op zoek naar nostalgische kermisattracties hier in Tsjechie. Een draaimolen, zweefschommels, Kop van Jut etc.

Ik heb in Nederland en Duitsland het een en ander gevonden, maar in Tsjechie niet, alle hulp, contacten is- zijn welkom.
 
De organisatie van de Matejska pout kon me niet verder helpen, maar misschien jullie wel. Ik ben op zoek naar nostalgische kermisattracties hier in Tsjechie. Een draaimolen, zweefschommels, Kop van Jut etc.
ik denk dat dit soort in tsjechie niet bekend is.


en brabus heeft een nieuwe atraktie hij heet Inversion XXl
 
Bovenaan