EK-voetbal 2012

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Scheidsrechters bekend.

Rusland - Tsjechië : Engelsman Howard Webb
Nederland - Denemarken : Sloveense arbiter Damir Skomina
 
Poetin houdt woord: alle Russische fans gratis naar EK

Met gratis vluchten en treinkaartjes zijn honderden Russische voetbalfans vandaag op weg naar Polen, waar het team van Dick Advocaat morgen Tsjechië treft. Het gratis vervoer is een belofte van Vladimir Poetin bij zijn terugkeer als president van Rusland.

de morgen
 
Herstelde Baros inzetbaar voor Tsjechië tegen Rusland

Michal Bilek kan opgelucht ademhalen. De bondscoach van Tsjechië kan vrijdagavond tegen het Rusland van bondscoach Dick Advocaat (20.45 uur) gewoon een beroep doen op Milan Baros.

Het meespelen van de aanvaller was onzeker nadat hij dinsdag het trainingsveld af hinkte met een dijbeenblessure. Daarvan is Baros, 41 doelpunten in 89 interlands, inmiddels hersteld. Baros trainde donderdagavond probleemloos met de groep en heeft groen licht gekregen van de medische staf.

Hoewel Baros bij zijn club Galatasaray de laatste maanden sukkelde met zijn vorm, is de spits toch onbetwist in de Tsjechische ploeg. Tegenstanders in groep A zijn naast Rusland nog Griekenland en Polen.

VI
 
Tomas Rosicky betreurt.
"Vanaf de start wilden we actief zijn, aanvallend spelen", aldus Rosicky op de persconferentie na afloop van het duel. "We faalden steeds in het balbezit en we hadden het steeds erg moeilijk om goed om te gaan met de counters van Rusland."

"We begonnen sterk aan de wedstrijd, er was een fase dat we niet bang waren en we ook kansen kregen", zo vervolgde de middenvelder. "Bij rust stonden we met 2-0 achter, omdat we niet om konden gaan met het spel van Rusland. In onze volgende wedstrijden moeten we laten zien dat we goed zijn."
 
Cech: "We zijn vastberaden om ons te herstellen van onze slechte start aan het EK"

Petr Cech heeft aangegeven dat Tsjechië er alles aan gelegen is om zich te revancheren van de slechte start aan het EK. In het eerste duel met Rusland gingen de Tsjechen met 4-1 onderuit. Dinsdag wacht het land nog een wedstrijd tegen Griekenland en de laatste groepswedstrijd wordt gespeeld tegen gastland Polen op zaterdag.

"De woede en teleurstelling hebben zich inmiddels omgezet in vastberadenheid, waarmee we ons willen revancheren voor de slechte start aan het toernooi", vertelde Cech maandag op de persconferentie. "We waren na afloop van de wedstrijd uiteraard teleurgesteld, want we hadden het niet goed gedaan. We hebben echter nog twee wedstrijden om ons alsnog te plaatsen voor de kwartfinales. Daar focussen we ons op."

"De enige lessen die we hebben meegenomen zijn dat we geen onnodige fouten moeten en maken en agressiever moeten spelen", zo ging de doelman van Chelsea verder. "Zij (Rusland, red.) kregen veel ruimte en hebben de juiste spelers om daarvan gebruik te maken. We zochten pas te laat in het duel de aanval, want toen hadden zij al een aantal keer gescoord. We willen niet dezelfde fouten maken en we moeten solider verdedigen."

Cech heeft al een idee over hoe de Grieken dinsdag gaan spelen tegen zijn land. "Griekenland zal hetzelfde gaan spelen als in de wedstrijd (1-1 tegen Polen, red.): ze zullen gaan verdedigen en wachten op countermogelijkheden. We zullen door ons eerdere resultaat de aanval moeten gaan zoeken. Maar we zullen niet vol op de aanval gaan spelen, want dan zouden we de Grieken countermogelijkheden verschaffen."

voetbalnieuws
 
Geniaal dit, gewonnen en rusland polska gelijk. jammer van cech maar voor de rest prima gespeeld. en EINDELIJK baros er redelijk vroeg uitgewisseld. Kom maar op met polen! props voor de czech cernoch, sowieso man of the match.
 
Smuda: "Wij zullen vechten tot het einde tegen Tsjechië"

Voor Fransiszek Smuda stond het gelijkspel tegen aartsrivaal Rusland gelijk aan een winst. De coach van de Polen dacht echter al vooruit naar de wedstrijd tegen Tsjechië.

Polen heeft nu twee punten en Tsjechië drie. Winst in de laatste match is dus nodig om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. "Druk? Er is altijd druk. Die groeit niet", aldus Smuda. "De grootste druk kenden we voor Griekenland, maar nu het toernooi bezig is, vloeit het teveel aan adrenaline weg."

Tsjechië zal weer een andere wedstrijd worden, maar Smuda heeft alweer een tactisch plan klaar. "Wij zijn altijd perfect voorbereid. We zullen de volgende dagen vooral rusten. En je mag zeker zijn: we zullen vechten tot het laatste fluitsignaal tegen de Tsjechen."

Op het einde was er nog een incident met Ludovic Obraniak. Die reageerde nogal heftig na zijn vervanging. "Hij wou een vrije trap nemen en ik was het daar niet mee eens. Ik haalde hem van het veld, dat is alles."

voetbalkrant
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië vreest voor einde toernooi Rosicky

WROCLAW - De euforie bij Tsjechië over de eerste winst tijdens het EK is getemperd door zorgen over een blessure van aanvoerder en spelmaker Tomas Rosicky.
m1fzeb6a6me5.jpg

Bondscoach Michal Bilek vreest zelfs voor een einde van het toernooi voor de middenvelder van Arsenal.
De Tsjechen wonnen dinsdagavond met 2-1 van Griekenland. De 31-jarige Rosicky werd in de rust gewisseld vanwege, naar het laat aanzien, een achillespeesblessure. ''We moeten hopen dat het goed komt'', zei Bilek na de wedstrijd.
Tsjechië speelt zaterdag het laatste groepsduel tegen Polen.
 
Rosicky en Cech lijken fit voor duel met Polen

De Tsjechen Tomas Rosicky en Petr Cech lijken op tijd fit voor het laatste groepsduel op het EK tegen Polen. Volgens artsen is de kans dat het tweetal speelt 75 procent. Ze moeten de resterende groepstrainingen voor de wedstrijd van zaterdag wel aan zich voorbij laten gaan.

Aanvoerder Rosicky liet zich dinsdag tijdens de 2-1 zege op Griekenland in de rust vervangen met een achillespeesblessure. De spelmaker, die voor de Europese titelstrijd al last had van een spier in zijn bovenbeen, verwacht gewoon in actie te komen. "Ik heb hier zo lang op gewacht en ga niet zomaar opgeven."

Cech had na de wedstrijd tegen Griekenland last van zijn schouder. Ook bij de sluitpost van Chelsea werd tijdens onderzoek in een ziekenhuis niets ontdekt. Tsjechië heeft zaterdag tegen gastland Polen aan een punt voldoende om zich te plaatsen voor de kwartfinale.

metronieuws
 
Bovenaan