![]() |
|
|
#11 |
|
Actief Lid
|
Re: Zmena trvaleho bydliste?
Tak diky za info. Budou se me hodit. Jinak ti preju peknej vikend.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Volwaardig Lid
|
Ja uz si presne nepamatuji jak to bylo,ale vim,ze jsem byla prihlasena u mych rodicu na adrese i kdyz jsem byla tady vdana (v Belgii).Jednoho krasneho dne stala policie u mych rodicu,ze neplatim zdravorni pojisteni uz nekolik let a musim to vsechno zaplatit,jinak to pujde k soudu.Dostala jsem ucet pres 30 000 kc i kdyz uz jsem v te dobe platila pojisteni tady.Dokud mas v cesku adresu,trvaly,nebo prechodny pobyt,musis to platit.Takze ja bych se radeji o vsem informovala na urade.Ono nejde jenom o ty poplatky za popelnice.8 mesicu jsem platila tady i v Cesku.Dobre se na to poptej.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Actief Lid
|
no u pojisteni to chodi tak,ze kdyz se rozhodnes ho zacit platit ve state,kde bydlis-v tvym pripade Belgie,musis kazdou zmenu osobne jit nahlasit na pojistovnu nebo nekdo jiny s tvou plnou moci.Pokud to neudelas,je to tvoje vlastni chyba-prestanes-li pracovat nebo studovat,stat nebo zamestnavatel to okamzite prestane platit,jenze tim,jak nenahlasis zmenu,vznika ti automaticky dluh-pojistovna si to nijak nehlida ,az nakonec po dlouhy dobe najdou,ze neplatis a pride ti obrovskej ucet.
Ale s tim,ze mas nebo nemas trvaly bydliste v CR s tim nema vubec nic spolecnyho. ![]() |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Actief Lid
|
Ja mam tez s timto zkusennosti.Minuly rok jsem se odhlasila z trvaleho bydliste v CR,musela jsem tez odevzdat OP.Po roce jsem se nahlasila zpet a prihlaseni trvalo asi priblizne 2tydny.Neplatila jsem nic,jen jsem zasla na matriku a tam mi vse vyridili.Ale tam mi tez pani rekla,ze se nemam priste odhlasovat.Pry plno lidi je takto prihlaseno i kdyz ziji jinde a jsou tez prihlaseni na jine adr.v zahranici.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Actief Lid
|
Me uz 20 neni,bohuzel.
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Ja to tehda pro***a. Na holandsky duchod se pocitaji roky, ktere jsi zila trvale v NL od patnacti nahoru. Ja jsem se sem nastehovala v 22 takze mi chybi 7 let. To znamena, ze dostanu o 14 % min - a to uz je celkem dost. Behem prvniho roku se dalo si ty roky prikoupit, jenze to jsem nevedela. Stalo by to nejake procenta z vydelku - ten byl tehda nulovy takze jen se tam nahlasit. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Actief Lid
|
V CR je to podle meho nazoru tak,ze pokud nemas odpracovane leta na duchod,tak dostanes minimum a jeste musis byt poslednich 5let pojistena+socialni a potom je narok na duchod.A zde?Myslim si,ze se to tez pocita od odpracovanych let?Ci ne?
|
|
|
|