het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 27-05-05, 12:12   #11
Actief Lid

Nationaliteit:
Re: Zmena trvaleho bydliste?

Tak diky za info. Budou se me hodit. Jinak ti preju peknej vikend.
Martina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-05-05, 10:11   #12
Volwaardig Lid

jája's avatar

Ja uz si presne nepamatuji jak to bylo,ale vim,ze jsem byla prihlasena u mych rodicu na adrese i kdyz jsem byla tady vdana (v Belgii).Jednoho krasneho dne stala policie u mych rodicu,ze neplatim zdravorni pojisteni uz nekolik let a musim to vsechno zaplatit,jinak to pujde k soudu.Dostala jsem ucet pres 30 000 kc i kdyz uz jsem v te dobe platila pojisteni tady.Dokud mas v cesku adresu,trvaly,nebo prechodny pobyt,musis to platit.Takze ja bych se radeji o vsem informovala na urade.Ono nejde jenom o ty poplatky za popelnice.8 mesicu jsem platila tady i v Cesku.Dobre se na to poptej.
jája is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-05-05, 10:25   #13
Actief Lid

Nationaliteit:

no u pojisteni to chodi tak,ze kdyz se rozhodnes ho zacit platit ve state,kde bydlis-v tvym pripade Belgie,musis kazdou zmenu osobne jit nahlasit na pojistovnu nebo nekdo jiny s tvou plnou moci.Pokud to neudelas,je to tvoje vlastni chyba-prestanes-li pracovat nebo studovat,stat nebo zamestnavatel to okamzite prestane platit,jenze tim,jak nenahlasis zmenu,vznika ti automaticky dluh-pojistovna si to nijak nehlida ,az nakonec po dlouhy dobe najdou,ze neplatis a pride ti obrovskej ucet.
Ale s tim,ze mas nebo nemas trvaly bydliste v CR s tim nema vubec nic spolecnyho.
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-05-05, 11:52   #14
Volwaardig Lid

Svetluska's avatar

Nationaliteit:

presne tak, mne na pojistovne rekli, ze kdyz hodlam byt vic jak pul roku v cizine a udelam si pojisteni tam, tak me z ceskeho zdravotniho bez problemu odhlasi..
Svetluska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-08-06, 23:34   #15
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Alice schreef:
Ja jsem si trvale bydliste v Cechach zrusila (odevzdala i obcanku),aby rodice za me nemuseli platit prave ty popelnice a ruzne poplatky.
Ale jak se to resi,kdyz mas trvale bydliste v Cechach a nebydlis tam,to nevim.
Urcite se nekdo najde,kdo bude vedet a pomuze........
Chci se zeptat,kdyz uz jsem zaregistrovana na holandske adrese,musim si zrusit tu ceskou?Ale ja tam dostavam vsechny vypisy z banky atd.Ma s tim nekdo zkusenosti?
motylek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-09-06, 10:18   #16
Actief Lid

Nationaliteit:
Ja mam tez s timto zkusennosti.Minuly rok jsem se odhlasila z trvaleho bydliste v CR,musela jsem tez odevzdat OP.Po roce jsem se nahlasila zpet a prihlaseni trvalo asi priblizne 2tydny.Neplatila jsem nic,jen jsem zasla na matriku a tam mi vse vyridili.Ale tam mi tez pani rekla,ze se nemam priste odhlasovat.Pry plno lidi je takto prihlaseno i kdyz ziji jinde a jsou tez prihlaseni na jine adr.v zahranici.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-09-06, 10:55   #17
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
ono se to zda ve dvaceti celkem nepodstatne kde clovek ma trvale bydliste - ale bacha na to v souvislosti s duchodem :-) (pokud se ho dozijem)
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-09-06, 12:17   #18
Actief Lid

Nationaliteit:
Me uz 20 neni,bohuzel.
Oud 01-09-06, 12:26   #19
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Me uz 20 neni,bohuzel.
o to vic by ses o to mela zajimat jaky to ma vliv na pripadny duchod.
Ja to tehda pro***a. Na holandsky duchod se pocitaji roky, ktere jsi zila trvale v NL od patnacti nahoru. Ja jsem se sem nastehovala v 22 takze mi chybi 7 let. To znamena, ze dostanu o 14 % min - a to uz je celkem dost. Behem prvniho roku se dalo si ty roky prikoupit, jenze to jsem nevedela. Stalo by to nejake procenta z vydelku - ten byl tehda nulovy takze jen se tam nahlasit.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-09-06, 12:37   #20
Actief Lid

Nationaliteit:
V CR je to podle meho nazoru tak,ze pokud nemas odpracovane leta na duchod,tak dostanes minimum a jeste musis byt poslednich 5let pojistena+socialni a potom je narok na duchod.A zde?Myslim si,ze se to tez pocita od odpracovanych let?Ci ne?
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels