het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 07-06-06, 09:58   #21
Lid

Terezka's avatar

Nationaliteit:
Jak tady tak ctu ty pribehy, tak jsem vazne stastny clovek. Hlidam v Amsterdamu 2holcicky. 2roky a 3mesice, rodinka neni holandska a to asi bude ten velky rozdil. Jsou to moji dobri pratele, cestuji s nimi a bajecne si rozumime.. Je to vazne o stesti. Jinak neni v Amsterdamu nejaka Au-pair?Terezka
Terezka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-06-06, 08:58   #22
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Hezky popsany,ja nastesti natrefila do dobrou rodinu,jsem tu neco pres 4 mesice,ale je tu desna nuda,jsem v Aalsmeeru,16 km od Amstru
natajla is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 23-06-06, 18:47   #23
Volwaardig Lid

klar's avatar

Nationaliteit:
ja jsem vyrazila jako aupair dva dny po mejch osmnactkach, vubec jsem netusila do ceho jdu..ale hned ze mne vsechno spadlo v amstru na schipolu, protoze ty dva kluci na mne uz zdalky volali "princess klara?" , jednomu bude 8, druhymu jsou 4..mamina je lepsi ak ta moje, sedly jsme si perfektne..otecko je velice vzdelany clovek a je trosku arogantni..opravdu jsem jedna z tech stastnych, jeste k tomu mam totiz cely druhy patro baraku a volny vikendy :]
Oud 23-06-06, 21:33   #24
Nieuw Lid

Hadway's avatar

Nationaliteit:
Ahoj, já tu sem podruhý jako au pair a nestěžuju si. Teď mám skvělou rodinu a je to fakt fajn. Holandani jsou prima lidi a země se mi líbí. Ale ty kopce, ty mi chybí. Kdyby někdo byl kolem Leidenu, dejte vědět, ráda si zatlachám v češtině s někým ;-)
Hadway is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-06-06, 20:09   #25
Volwaardig Lid

efke's avatar

Nationaliteit:
No to uz je jedno, ja bych tvoji pocatecni otazku, chapala uplne jinak. Podle me si ji spatne polozil a nebo pomalu zapominam rozumet cestine. Kazdopadne si porad stojim za svym tvrzeni,hehe.

Co se jedna ohledne Truhlika. Bohuzel najdou se fajn lidi, ale i magori. Nekteri te berou jako tvy maly dite a nerespektuji tvoje volno, prehnane se o tebe staraji, nekterym ses zase uplne u p.... a jini jsou tak akorat.
Kdybych mela mluvit konkretne k Lucce, sama poradne nevim , jak to tam vsechno bylo. Ta rekne to a domaci zase neco jinyho. A minule co si pamatuji, si rikal, ze si s tou zenskou posleze mluvil a pripadali ti normalni, takze je to pak tezky neco vydedukovat. Asi samotna Lucka musi vedet nejvic.
Ale kdyz bych se mela bavit teoreticky. Tohle by si rodina nemela dovolovat, myslim tim vyhrozovanim,ze ji sbali kufry. Je to ciste tvoje vec, jak stravis sve volno. Jen bych snad asi napsala sms,zavolala ze zustanu nekde pres noc, at zbytecne nemaji strach, ono je to neprijemny, kdyz nevis, co s tou holkou, klukem je.
efke is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-06-06, 20:23   #26
Nieuw Lid

Nationaliteit:
A kdyz nastane situace ze nema kam jit a ocitne se skutecne tzv. na ulici se svymi kufry? Co pak? Je tady nekdo kdo muze v onom pripade pomoct ( paklize se nenajde nejaky crazy cech )? Mam pocit ze nekde na srazu jsem zaslechl ze to neni snad i prvni pripad
MB84 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-06-06, 20:36   #27
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Predpokladam...pokud je v NL aupair pres agenturu, mela by mit takove situace osetreny ve smlouve, pak se to da asi resit.Zalezi take na agenture, jaky ma v tomto pripade postupy. Pokud dela nekdo aupair na cerno,pak.....
mixed is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-06-06, 20:44   #28
Volwaardig Lid

efke's avatar

Nationaliteit:
kdyz takova situace nastane? Tak pokud je tady ta holka nelegalne, jen doufat, ze nejaka jeji kamaradka ji necha u sebe prespat a bud se najde jinou rodinu, nebo pojede zase domu. Mozna neni od veci zkontaktovat ceskou ambasadu,ale co jsem tam kdysi cetla pomoc v nouzi, tak tykala se jen ze stranky financni.
Bohuzel pokud holka jede do Holandska bez agentury, asi by mela trochu pocitat i se situaci, kdy se s rodinou neda domluvit a musi si ta holka poradit sama. Ale to by mohl byt zase dalsi topic tady pro holky, co jsou au-pair, at uz pres agenturu a nebo na vlastnich nohou.
efke is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-06-06, 21:13   #29
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
efke schreef:
To mi neco pripomnelo. Minuly leto jsem v Haarlemu potkala ceskou rodinku na dovolene. Ten chlapik si chtel koupit hranolky, jak to jeho manzelka zjistila, zacala po nem nehorazne jecet a nadavat mu (radeji si nebudu vyjarovat), at na to rychle zapomene, protoze je to drahy. Nejvic mi te teda pobavila, kdyz na konci dodala, ze pokud ma hlad, muze dostat chleba;-)
taky jsem minule leto v amsterdamu potkala cechy co zrovna vychazeli z obchudku a dite reklo,ze by neco chtelo a otec jen odpovedel,ze takovejch ti koupim doma 10...:traan:

a k au pair..jestli je holka pres agenturu dostane help line number atd atd,kde se obratit ve stavu nouze,neni-li pres agenturu smula,jen doufat,ze kamaradka pomuze...
ma ex rodina rikala,ze kamaradka jejich 1aupair mela takovou situaci,kde ji sami oni pomohli a nechali ji tam par dni,protoze domaci te holky byla silena...i na pomeranc psala tohle neni tvuj pomeranc AU PAIR...coz se nesmi...snad tam zijes a muzes snist co chces...

a ma zkusenost je takova:hned pri prijezdu se na vse zeptejte,at nedopadnete jak ja...ma rodina za me neplatila ani zakladni pojisteni a spolehala na to,ze domaci je lekarka...a jak jsem jim volala ohledne papiru,byla nervozni a nakonec z nej z druhe linky vylezlo,ze jsem si to platila v cr a pritom jsme se o tom nikdy nebavili a primo ve smlouve s mou agenturou je,ze zakladni pojisteni hradi rodina...sice jsem si u nich nestezovala,ale....
Oud 28-06-06, 08:53   #30
Nieuw Lid

Nationaliteit:
moje prvni rodina byla podes, po tydnu jsme se rozesly a ve zlym. jejich dite [2,5roku] byl neskutecny psychopat, napadal me...kopal, skrabal, ale napadal i svoje prarodice, deti v parku, apod. no matka samozrejme nic nevidela, a jakmile zacal rvat, napadala me,ze mu ublizuju, a podobny kecy,pak jsem v rozvrhu prace mela, ze kazde utery a ctvrtek budu umyvat celou kuchyni, tim mela namysli vsechno vyndat z polic a vytrit je, vylestit sklenicky, a tak a kazdou stredu a patek umyt celou koupelnu, tim opet myslela kachlicky na stenach, vyklidit skrinky, vylestit....tak jsem rekla sorac, jsem tady od ditete, ne uklizecka. Nesmela jsem pit kafe, protoze je to pry nezdrave, nesmela jsem nosit nizke kalhoty, vystrihy, ze je to neomalene a asi pry hyrim velkym sebevodomim, no proste krava silena. Tak jsem si sla sbalit veci, kontaktovala agenturu, ktera mi teda fakt pomohla, posledni noc pred odjezdem domu jsem se vyspala v hotelu, protoze do te rodiny bych uz nepachla.To jsem si samozrejme nechala zaplatit od rodiny, stejne tak jako jizdenku do Prahy a zpet a tydeni plat. Rodina me v podstate vykopla, pry do vikendu, at jsi pryc....oka...ve smlouve jsem sice mela urcitou vypovedni lhutu, ale nez abych u nich stravila dalsi den, to bych se radeji zahrabala. Pak jsem stravila 4 dny doma a zpet hura do NL....nastesti ted mam rodinu ze zlata a malej je naprosto v klidu, vsichni bezvadne spolu vychazime, nevim, mozna je to i tim, ze hostmamka je ze Surinami, tak je tahle rodinka takova temperamentni a pohodova a ne az tak typicky holandska...to se tyka i jidla..... Diky za ni....;]
mixed is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels