![]() |
|
|
#11 |
|
Actief Lid
|
tak to ma 1 rodina byla super...sice jsem puvodne jela do rodiny s 2 detmi,ale to 3 co se behem meho pobytu narodilo vubec nevadilo...
louceni bylo tezke.Oba byli holandani... pak jsem to zkousela v dalsi rodine s 1 holcickou...matka byla slovenka a chlap holandan...HRUZA..po 2 dnech jsem utekla...byla jsem tam jak popelka a ne au pair.. no a 3,tak v te jsem byla 4 dny...a jsem rada,ze uz tam nejsem...matka polka a chlap holandan..4 kluci...prvne mi lhali,ze maji jen 3 deti...to jsem prekousla...pote jsem videla ten jejich barak v rozkladu...(pry ho rekonstruovali) a pak tam byli ty potici se deti...no,tak jsem utekla i odtamtud a rekla si,ze AU PAIR uz NIKDY!!! ale zalezi,jak natrefis...ma 1 rodina..na ni si nestezuji,i kdyz ze zacatku je to tezke... ![]()
|
|
|
#12 |
|
Nieuw Lid
Nationaliteit:
|
Teda koukam holky, pekne jste si uzily..mela jsem to oproti vam dobry. Moje prvni rodina mne zatratila v tom, ze jsem totalne blba, lina a ze nemam zadne zkusenosti s detmi a dite jsem nevidela ani z vlaku (podotykam, ze jsem ucitelka)..celkem ostra kritika pro mne
Matka - psycholozka. Meli spoustu deti a jedno z nich bylo velmi agresivni, mela jsem peknych par modrin. Deti vecne sledovaly TV, nedelaly cely den nic jineho. Jen jsem za nima chodila a uklizela. Kdyz jsem mluvila s matkou, ze mam problem s jednim ditetem, rozervala se na mne, ze nemam rada deti a at jdu do sveho pokoje..jako zacinajici aupairka jsem z toho byla totalne na nervy, tak jsem tedy sla do pokoje a klepala se na posteli. Jednou tato tehotna matka spadla ze schodu a ja ji chtela okamzite pomoct, ze zavolam doktora a tak a ona zacala rvat, ze ne, odplazila se do obyvaku a tam brecela. Nakonec mne vylicila agenture (viz. vyse) a psychotesty ktere jsem delala ped nastupem do rodiny pro nikoho nic neznamenaly, protoze mne zhodnotila profesionalni psycholozka - matka z teto rodiny. Nevim, jestli je to bezne, ale pred odjezdem do Holandska jsem musela delat psychotesty pro holandskou agenturu.Druha rodina uzasna (i kdyz taky meli svoje mouchy). Pozdeji zacali zneuzivat moji prilisne ochotnosti a ja byla rada, kdyz jsemmela volnou alespon nedeli. Ale byla jsem pravoplatnym clenem rodiny..fajn lidi, zadni snoby. Co ja vim, v NL to neni moc fajn s aupairstvim, nebot holandani maji vetsinou tendence se neustale povysovat nad ostatni, jsou neprirozeni a chladni. Vetsinou hodne hraji a co si skutecne mysli, nereknou. Radi si za aupair vyberou nekoho z hodne chude zemne a pak jim tato divcina pomalu dela otroka. Matka z druhe rodiny mi tohle vypravela. Aupair je velmi financne vyhodna uklizecka a holka pro vsechno. Suma sumarum, se to holandanum proste financne vyplati. Matka z druhe rodiny mi take vypravela, ze na vecircich pro holandke panicky je bezne tema aupairs. Reci typu, "ta nase aupairka vypada jako opice" apod. jsou bezne. Ale jak rika Renji, je to vyborna zkusenost a ja jsem rada, ze jsem to absovovala. Poznala jsem i fajn lidi a holcicka z druhe rodiny je moje zlaticko a bude pro mne tezke ji opustit.... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Actief Lid
|
Ahoj holky, teda vase zkusenosti vam vubec nezavidim. Nemam sice zkusenosti s aupairstvim, ale chodi k nam kazdych 14dni deti od manzela a vychova veskera zadna, takze se musim obcas velmi drzet...mam sice za sebou jiz dve puberty mych starsich holek, takze jsem malinko vytrenovana, ale co me jeste ceka, to clovek nemuze predpokladat. Holym faktem je, ze rodice za deti vsechno delaji a ty pak nejsou na normalni zivot vubec pripravene.
To, co jsem vtloukala svym detem od malicka, to ucim ted deti stare 14 a 12 let..(holka, kluk)..slozit si napriklad tricko, odnest si po sobe talir apd. Takze zaverem...hodne trpelivosti s holandskymi detmi...btw. ony to taky jednoduchy nemaji...dle meho jsou opravdu velmi casto samy a jsou vdecne za kazdou pozornost... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Actief Lid
|
. Aupair je velmi financne vyhodna uklizecka a holka pro vsechno. Suma sumarum, se to holandanum proste financne vyplati.
no to vis,za schoonmaken by museli dat minimalne 8 euro na hodinu,vetsinou se uklizi tak jednou tydne 3hodky,to vis a ta au-pair je tam furt ,uklizi, o deti se stara a ma za to mizerny 3 stovky |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nieuw Lid
Nationaliteit:
|
chodi k nam kazdych 14dni deti od manzela a vychova veskera zadna, takze se musim obcas velmi drzet...mam sice za sebou jiz dve puberty mych starsich holek, takze jsem malinko vytrenovana, ale co me jeste ceka, to clovek nemuze predpokladat. Holym faktem je, ze rodice za deti vsechno delaji a ty pak nejsou na normalni zivot vubec pripravene.
O vychovnych metodach holandanu se radsi ani nebudu vyjadrovat, tohle se mnou vzdycky hne..ale rikam si, je to jejich vec. Je fakt, ze z nich rostou nesamostatni, lini lide, bez vetsich hygienickych nevyku. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Actief Lid
|
Ja jsem si zazila take svoje. Muj manzel ma syna z prvniho manzelstvi. Kdyz jsem se s tim seznamila, klukovi bylo 12 let a jeste si nedokazal zavazat tkanicky u bot. Nehlede na to, ze jeho vychovu jeho matka zanedbala tak, ze jeste doted nam problemy ho neco naucit. Nyni je mu 18 let a muzu vam rict, ze jeste do dnesni doby si neumi (mozna i nechce) ustlat postel a o jeho hygienickych navycich ani nemluve. A jak se snazim sebevic, proste to nejde.
Je fakt, tak uz jsme se tady holky zminovaly, ze cesi deti uci vsemu uz od malicka a proto jsou i lepe vychovani. Ovsem v nekterych pripadek jsou na vine i sami rodice. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Actief Lid
|
holky moje, vy mi mluvite z duse...
![]() Dostat holku do vany byl donedavna velky problem. Nyni je to uz mnohem lepsi, ale musela jsem manzelovi "vysvetlit", ze on je ten, kterej vychovava, ne jeho dite. Naucila jsem ho pouzivat tresty ve smyslu - nedat kapesne. Bylo to pro nej hodne tezke, ale zacalo to fungovat. Kdyz se holka v 23h sama sebrala, ze sla spat, mel manzel skoro sok. Rikala jsem mu, ze se odmena nasi trpelivosti dostavi... U nich doma to totiz vypada tak, ze se smeji divat na televizi dokud neusnou, treba i do 2h do rana. A pak se doma vysmivaji matce, ktera jim delala dalkove ovladani, kdyz jim nesel ovladac. Proste na ni volaly ze zhora, at jim prepne program. Ale porad jsou to jejich schatjes-jenom kdyby vedela. Opici laska neni to prave orechove, ale ziskat si respekt, byt kamaradka a mama v jednom, to je umeni. Jsem rada, ze se mi to u mych deti dari, i kdyz je pro me hodne tezke zde vychovavat 15letou dceru, kdyz na druhe strane vidi, co vse mohou ti druzi... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Actief Lid
|
Jay, vis jak jsem to vymyslela ja? Klukovi je 18 let. Kazdej normalni clovek dava kazdy den spinave pradlo do kose na prani. Bohuzel tenhle ne. Tak se to tam vali u nej v pokoji cely tyden a pak kdyz vsechno vyperu a vyzehlim, tak me narve kos. Tak jsem tomu udelala konec. Pokazde, kdyz to udela, tak si to chlapec musi vyprat a vyzehlit sam! To bys koukala, jak to rychle funguje.
Hold, nekdy je zapotrebi trochu fantazie. Jak ja rikam, mam jen jedny nervy a ty si setrim. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Actief Lid
|
Marti, ja mam taky velkou fantazie
...Musim rict, ze uz vikendy pred prichodem "nasich" deti neuklizim, ale v pondeli mam co delat.. Vychazime celkem v pohode, jenom musim vsechno rikat "velkym obloukem"...na rozdil od nasich ceskych deti...a kdyz ani to nepomuze, poslu tam jejich tatu... ![]() Otrok ze me nikdy nebude:-) |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Actief Lid
|
Jay mluvis mi z duse...v krajnich pripadech tatinek je nouzove vychodisko. Vetsinou je to v situaci, kdyz uz jeho pokoj vypada, ze tam nekdo hodil granat. :-)
|
|
|
|