het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 28-10-05, 17:08   #41
Actief Lid

coccinnele's avatar

Nationaliteit:
Ahoj,
pokud pritel nebo partner pracuje neni problem ziskat pojisteni na jeho smlouvu. Pojistovna potrebuje potvrzeni od gementee ze tu jsi registrovana, kopie pasu a popripade sofi nummer pokud jsi vlastnikem. nedavno jsme si to vyrizovali a vsechno klaplo a bylo i rychle vyrizene.
coccinnele is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-10-05, 22:45   #42
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
jo jo..prave tam volal a ze nam poslou do par dnu ty papiry.Pritel pracuje a jsem regostrovana i mam prave sofi nummer,tak si nemyslim,ze muze byt problem.Diky moc. :-))))
rengi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-08-06, 23:21   #43
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Irenka schreef:
Ahoj Motýlku! Tak radim, měla jsem stejný problém. Do té doby než tu budeš mít vše vyřízené (pasje, sofi number,..) je lepší si platit pojištění v Čechách. Nebudeš tak mít problém s "dírou" v pojištění (pro případ, že byses vrátila do Čech) a jseš tak tímto, podle evropských dohod, pojištěná i tu (koukni na stránky Centrum mezinárodních úhrad, www.cmu.cz). Nejlepší nahlásit u tvé pojišťovny v ČR, že žiješ v zahraničí a platit si nějaký ten paket na rok či půl roku v zahraničí (ne jako já já hlupaňa každý měsíc). Nám vyřízení resident permit trvalo 11 měsíců (pro to lepší zvolit pojištění na delší dobu). Po té mě partner přihlásil k sobě na OZ zorgverzekeringen. Minulý týden jsem se odhlašovala z Čech z VZP. Poslala jsem ofocenej dopis od pojišťovny, kterou mám tu (s info od kdy jsem pojištěná), ofocenou kartu pojišťence a vrátila kartu pojištěnce od VZP v Čechách (ztrácíš nárok na zdravotní péči v ČR). Takže niní nutná zdravotní péče v Čechách je hrazena mou pojišťovnou v Holandsku. Irena
Muzu se zeptat,co je to ten resident permit?
motylek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-08-06, 23:28   #44
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Je lepsi se nechat pojistit na pritele a nebo byste radili nejakou dobrou pojistovnu tady?
A jeste neco,ja jsem se byla zeptat na VZP v Cechach,jak se mam odhlasit,az si budu platit pojisteni tady v Holandsku a ta pani mi dala jen formular na dlouhodoby odjezd do ciziny a tam stoji datum od kdy a do kdy,takze ja fakt nevim.To se snad musim uplne odhlasit ne?
Jestlize uz mam sofi nummer,musim se okamzite tady v Holandsku pojistit,nebo to neni povinne.Jen at vim a neudelam chybu.
Oud 02-09-06, 09:52   #45
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
motylek schreef:
Je lepsi se nechat pojistit na pritele a nebo byste radili nejakou dobrou pojistovnu tady?
A jeste neco,ja jsem se byla zeptat na VZP v Cechach,jak se mam odhlasit,az si budu platit pojisteni tady v Holandsku a ta pani mi dala jen formular na dlouhodoby odjezd do ciziny a tam stoji datum od kdy a do kdy,takze ja fakt nevim.To se snad musim uplne odhlasit ne?
Jestlize uz mam sofi nummer,musim se okamzite tady v Holandsku pojistit,nebo to neni povinne.Jen at vim a neudelam chybu.
Kdyz jsi tu zaregistrovana,musis mit tady povinne pojisteni,je to novy zakon on ledna 2006.
V Cechach staci jen podepsat formular na dlouhodoby pobyt v cizine a pak tam musis nahlasit,pokud zacnes v Holandsku pracovat ,aspon takhle mi to rekla ta pani .Pokud se vsak vratis k ceske pojistovne z[pet za drive nez pul roku,musis zpetne vsechny mesice,co jsi v CR nebyla pojistena zaplatit.

Na pritele te uz nepojisti,driv to tak bylo,ted uz ne.takze si jen vyber pojistovnu,ktera ti bude vyhovovat a nahlas se tam.
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-09-06, 11:37   #46
Actief Lid

Nationaliteit:
Od 1.5. 2004 nesmis byt pojistena v obou statech, pouze tam, kde pracujes. Ja jsem se v CR odhlasila od pojistovny, dali mi zkratka formular a tam jsem prohlasila, ze jsem proste dlouhodobe v cizine (zadne odkdy dokdy). Je nesmysl platit si pojisteni pro zahranici pres ceskou pojistovnu nebot to ti kryje jen emergency a jak to asi budes deklarovat, kdyz zijes v NL? To jako pojedes s fakturou za lekare pokazde do CR?
Ja jsem v NL pojistena spolu s partnerem u Delta Lloyd, jsou sice drazsi, ale zatim OK. Mam i to aanvullende verzekering, je tam treba i fyzioterapie a tak, na kazdy pad. Mne hradi Delta Lloyd i emergency v CR, ale opravdu jen urgentni peci.
Residence permit je povoleni k pobytu, ale to ty uz jako obcan EU nemusis mit, ty potrebujes jen pracovni povoleni. Vim to, ze protoze pracuju na univerzite a tyhle otazky tam casto resime. VVR (povoleni k pobytu) je pro osoby mimo EU (seznam statu ma IND) ktere pobyvaji na uzemi NL vice nez 90 dni. IND ma v tom sama obcas hokej, hlavne co se tyce novych clenskych statu.:-(
Nejlepe je zeptat se konkretni pojistovny, oni uz ti poradi, obcas tu na ceskem foru ctu rady, ktere nejsou uplne pravdive, tak je lepsi si to overit.:-) Ona se spousta veci do toho 2004 dost zmenila.
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-09-06, 11:40   #47
Actief Lid

Nationaliteit:
Motylku, zadne vysetreni na TBC nemusis absolvovat, to bylo drive pred 2004, ted uz obcane CR (stejne jako jinych statu EU) nemusi absolvovat vysetreni na TBC.
Oud 02-09-06, 12:03   #48
Actief Lid

Nationaliteit:
Jo, ted jsme koukala na stranky IND, sami maj v tech treminech trochu hokej, je tam, ze musis pro tu karticku pro VVR na gemeente, ale ze se od 31.12. tato procedura bude menit, protoze se otevre pracovni trh pro nove zeme EU, takze pak uz bude stacit nahlasit se jne na IND.
Ted tomu rikaji residence document, predtim to byl residence permit.
Jinak IND je kapitola sama pro sebe, ja tam volam casto kvuli vizum pro studenty, a je to pro silne nervy. Chudak ten, co tam musi volat sam! Me aspon berou vazne, kdyz tam volam z univerzity.
Jinak jeste jedna rada pro studenty: pokud jste v NL za ucelem studia, je pry dobry AON pro pojisteni (health and liability insurance). Vetsina univerzit v NL doklad o pojisteni v NL vyzaduje uz pri zapisu. Myslim, ze maj stranky wwww.myaon.com nebo tak.
Oud 04-09-06, 02:02   #49
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
Kdyz jsi tu zaregistrovana,musis mit tady povinne pojisteni,je to novy zakon on ledna 2006.
V Cechach staci jen podepsat formular na dlouhodoby pobyt v cizine a pak tam musis nahlasit,pokud zacnes v Holandsku pracovat ,aspon takhle mi to rekla ta pani .Pokud se vsak vratis k ceske pojistovne z[pet za drive nez pul roku,musis zpetne vsechny mesice,co jsi v CR nebyla pojistena zaplatit.

Na pritele te uz nepojisti,driv to tak bylo,ted uz ne.takze si jen vyber pojistovnu,ktera ti bude vyhovovat a nahlas se tam.
Jenze ja jeste nemam zadnou karticku.Takze jsem volala na Agis a ptala se,jestli pri pojisteni u nich musim mit tu karticku a oni nevedeli nic.Takze jsem vyplnila formular on line a odeslala jim to,takze do 14 dnu dostanu zpravu.Nevim,jestli je Agis dobra pojistovna,ale pritel je tam taky pojisteny,takze uvidime.
Oud 04-09-06, 19:53   #50
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
motylek schreef:
Jenze ja jeste nemam zadnou karticku.Takze jsem volala na Agis a ptala se,jestli pri pojisteni u nich musim mit tu karticku a oni nevedeli nic.Takze jsem vyplnila formular on line a odeslala jim to,takze do 14 dnu dostanu zpravu.Nevim,jestli je Agis dobra pojistovna,ale pritel je tam taky pojisteny,takze uvidime.
no to hodne stesti,pac na agis mam hoodne spatny vzpominky s tema je tam domluva jak s debilama.

no karticku mit zadnou nemusis
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels