![]() |
|
|
#41 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Ahoj,
pokud pritel nebo partner pracuje neni problem ziskat pojisteni na jeho smlouvu. Pojistovna potrebuje potvrzeni od gementee ze tu jsi registrovana, kopie pasu a popripade sofi nummer pokud jsi vlastnikem. nedavno jsme si to vyrizovali a vsechno klaplo a bylo i rychle vyrizene. |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Actief Lid
|
Je lepsi se nechat pojistit na pritele a nebo byste radili nejakou dobrou pojistovnu tady?
A jeste neco,ja jsem se byla zeptat na VZP v Cechach,jak se mam odhlasit,az si budu platit pojisteni tady v Holandsku a ta pani mi dala jen formular na dlouhodoby odjezd do ciziny a tam stoji datum od kdy a do kdy,takze ja fakt nevim.To se snad musim uplne odhlasit ne? Jestlize uz mam sofi nummer,musim se okamzite tady v Holandsku pojistit,nebo to neni povinne.Jen at vim a neudelam chybu. |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
V Cechach staci jen podepsat formular na dlouhodoby pobyt v cizine a pak tam musis nahlasit,pokud zacnes v Holandsku pracovat ,aspon takhle mi to rekla ta pani .Pokud se vsak vratis k ceske pojistovne z[pet za drive nez pul roku,musis zpetne vsechny mesice,co jsi v CR nebyla pojistena zaplatit. Na pritele te uz nepojisti,driv to tak bylo,ted uz ne.takze si jen vyber pojistovnu,ktera ti bude vyhovovat a nahlas se tam. |
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Actief Lid
|
Od 1.5. 2004 nesmis byt pojistena v obou statech, pouze tam, kde pracujes. Ja jsem se v CR odhlasila od pojistovny, dali mi zkratka formular a tam jsem prohlasila, ze jsem proste dlouhodobe v cizine (zadne odkdy dokdy). Je nesmysl platit si pojisteni pro zahranici pres ceskou pojistovnu nebot to ti kryje jen emergency a jak to asi budes deklarovat, kdyz zijes v NL? To jako pojedes s fakturou za lekare pokazde do CR?
Ja jsem v NL pojistena spolu s partnerem u Delta Lloyd, jsou sice drazsi, ale zatim OK. Mam i to aanvullende verzekering, je tam treba i fyzioterapie a tak, na kazdy pad. Mne hradi Delta Lloyd i emergency v CR, ale opravdu jen urgentni peci. Residence permit je povoleni k pobytu, ale to ty uz jako obcan EU nemusis mit, ty potrebujes jen pracovni povoleni. Vim to, ze protoze pracuju na univerzite a tyhle otazky tam casto resime. VVR (povoleni k pobytu) je pro osoby mimo EU (seznam statu ma IND) ktere pobyvaji na uzemi NL vice nez 90 dni. IND ma v tom sama obcas hokej, hlavne co se tyce novych clenskych statu.:-( Nejlepe je zeptat se konkretni pojistovny, oni uz ti poradi, obcas tu na ceskem foru ctu rady, ktere nejsou uplne pravdive, tak je lepsi si to overit.:-) Ona se spousta veci do toho 2004 dost zmenila. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Actief Lid
|
Jo, ted jsme koukala na stranky IND, sami maj v tech treminech trochu hokej, je tam, ze musis pro tu karticku pro VVR na gemeente, ale ze se od 31.12. tato procedura bude menit, protoze se otevre pracovni trh pro nove zeme EU, takze pak uz bude stacit nahlasit se jne na IND.
Ted tomu rikaji residence document, predtim to byl residence permit. Jinak IND je kapitola sama pro sebe, ja tam volam casto kvuli vizum pro studenty, a je to pro silne nervy. Chudak ten, co tam musi volat sam! Me aspon berou vazne, kdyz tam volam z univerzity. Jinak jeste jedna rada pro studenty: pokud jste v NL za ucelem studia, je pry dobry AON pro pojisteni (health and liability insurance). Vetsina univerzit v NL doklad o pojisteni v NL vyzaduje uz pri zapisu. Myslim, ze maj stranky wwww.myaon.com nebo tak. |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|