het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 08-07-07, 00:08   #151
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
motylek schreef:
Bericht bekijken
Ode dne prihlaseni na gemeente musis platit pojisteni zde v Nl,i kdyz si o nej zazadas pozdeji.Oni si to datum proste kontroluji u gemeente.
o neni az zase tak pravda, protoze ja jsem se hlasila na geemente v rijnu 2006 a to chteli vedet jaky mam pojisteni. Dala jsem jim karticku ceske pojistovny, tu si okopirovali a stacilo jim to. Pak jsem se prehlasovala na jinou adresu a zase je to nezajimalo.

Ted uz pracuju, ale u OSN, a to je jiny nez u holandske spol. Mam ted pojisteni od Van Breda (to je spolecnost pro zahr.pracovniky, myslim, ze belgicka). Vzala jsem to protoze nam to u OSN nabidli a nechtela jsem mit porad obavy, ze kdyz onemocnim nemuzu jit k doktorovi. Jenze ted jsem zjistila, ze musim VSECHNO u doktora platit hned a pak mi to ta pojistovna proplati. Nekdy 100% a nekdy min. Me to prijde hrozny. A ted jsem se divala na huisarten v okoli a na internetu jsem si precetla, ze se taky plati asi 13 eur za kazdy tri mesice co jsem tam registrovana. Ja tomu nejak nerozumim, a na co si teda platim pojisteni? 136 eur mesicne. A takovy ruzny ceny za povidani si s doktorem do 20minut a nad 20minut. Nemohl byste mi to nekdo prosim vysvetlit??? Co je z pojisteni a co ne?
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-07-07, 00:17   #152
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Vis,u kazdeho je to jinak,po me na gemeente zadnou karticku pojisteni nechteli,jelikoz mas k pojisteni zapotrebi sofi nummer a to nedostanes hned pri prijezdu ci zaregistrovani,me to stalo hodne usili,telefonatu atd.Zeptej se koho chces,ale kazdemu(si myslim)fakt prisel ucet od toho dne,co jsi tady zaregistrovana u gemeente.Nejde to,zit tady a platit si ceske pojisteni.
A jinac ke tve otazce,co pojistovna plati a co ne,zalezi co mas za pojisteni a co stoji ve tve smlouve.Ja tam mam jejich podminky a procenta,co proplaci atd.Takze se zkus podivat na internet,co o tvem pojisteni zjistis a nebo se prihlas nekde jinde.

Citaat:
B0791 schreef:
Bericht bekijken
o neni az zase tak pravda, protoze ja jsem se hlasila na geemente v rijnu 2006 a to chteli vedet jaky mam pojisteni. Dala jsem jim karticku ceske pojistovny, tu si okopirovali a stacilo jim to. Pak jsem se prehlasovala na jinou adresu a zase je to nezajimalo.

Ted uz pracuju, ale u OSN, a to je jiny nez u holandske spol. Mam ted pojisteni od Van Breda (to je spolecnost pro zahr.pracovniky, myslim, ze belgicka). Vzala jsem to protoze nam to u OSN nabidli a nechtela jsem mit porad obavy, ze kdyz onemocnim nemuzu jit k doktorovi. Jenze ted jsem zjistila, ze musim VSECHNO u doktora platit hned a pak mi to ta pojistovna proplati. Nekdy 100% a nekdy min. Me to prijde hrozny. A ted jsem se divala na huisarten v okoli a na internetu jsem si precetla, ze se taky plati asi 13 eur za kazdy tri mesice co jsem tam registrovana. Ja tomu nejak nerozumim, a na co si teda platim pojisteni? 136 eur mesicne. A takovy ruzny ceny za povidani si s doktorem do 20minut a nad 20minut. Nemohl byste mi to nekdo prosim vysvetlit??? Co je z pojisteni a co ne?
motylek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-07-07, 09:27   #153
Actief Lid

Nationaliteit:
no u me si zjistovali ,kdy sem si zazadala o tu karticku a musela sem to doplatit zpet ,blbouni pritom se vzdy rikalo,ze pokud nepracujes,muzes byt pojistena v jakym state chces
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-07-07, 17:58   #154
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
B0791 schreef:
Bericht bekijken

Tak to vidim, ze mas dost nevyhodne pojisteni, ja mam Delta Lloyd, platim 120 e mesicne a u huisartse nehradim nikdy nic. a tim padem si to nemusim ani zadat zpet, doktor si to poukaze na pojistovnu sam...to bych se nedoplatila a jeste priplacet za registraci? To jsem jeste neslysela, ale mozna budu neprijemne prekvapena... Nejlepsi je se zeptat Holandanu, jestli taky co tri mesice plati za registraci, ti to musi prece vedet - pritel, kolegove....taky se zeptam! Jsem na to zvedava...
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-07-07, 09:47   #155
Actief Lid

Nationaliteit:
Pritel je vojak, a tak to ma uplne jinak. Jeho rodice mi moc neporadili. Dneska se zeptam kolegu v praci. Ale diky za kazdou informaci!

A me dali Sofi i bez holandskyho pojisteni a vsude jim stacilo potvrzeni, ze mam cesky pojisteni. Do ted se mi nikdo neozval, tak snad ani v budoucnu ne. U nas je to vsechno trochu jinak, u OSN, muzeme treba koupit nove auto bez dane (bez obou, t.j.40%) a pak nemusime 10 let platit dan. Jen doufam, ze treba za par let po me nikdo nebude chtit nic doplacet...
Oud 09-07-07, 09:47   #156
Actief Lid

Nationaliteit:
A ty ceny jsem nasla na www.huisartsen.nl. Nekteri doktori tam maji cenik a z toho nejsem prave chytra.
Oud 11-07-07, 01:44   #157
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
B0791 schreef:
Bericht bekijken
Pritel je vojak, a tak to ma uplne jinak. Jeho rodice mi moc neporadili. Dneska se zeptam kolegu v praci. Ale diky za kazdou informaci!

A me dali Sofi i bez holandskyho pojisteni a vsude jim stacilo potvrzeni, ze mam cesky pojisteni. Do ted se mi nikdo neozval, tak snad ani v budoucnu ne. U nas je to vsechno trochu jinak, u OSN, muzeme treba koupit nove auto bez dane (bez obou, t.j.40%) a pak nemusime 10 let platit dan. Jen doufam, ze treba za par let po me nikdo nebude chtit nic doplacet...
K vyrizeni sofi cisla po tobe holandske pojisteni zadat nemuzou,jelikoz na zaklade sofi,az pak muzes zazadat o holandske pojisteni,bez sofi ne.To te nikdo tady nepojisti,si myslim.
motylek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 11-07-07, 15:32   #158
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
motylek schreef:
Bericht bekijken
K vyrizeni sofi cisla po tobe holandske pojisteni zadat nemuzou,jelikoz na zaklade sofi,az pak muzes zazadat o holandske pojisteni,bez sofi ne.To te nikdo tady nepojisti,si myslim.
Me to je jedno, ja jsem uz sofi davno dostala. Jen jsem chtela napsat, ze mam jinou zkusenost, protoze po me nikdo pri zapisu na geemente holandsky pojisteni nechtel. Proste si okopirovali ceskou karticku. Ted jsem asi dva mesice pojistena tady a taky se nikdo neozval, ze bych to mela doplacet od te doby co jsem zaregistrovana. Pokud totiz jednou (pri registraci) akceptovali ceske pojisteni, nemuzou po me zpetne chtit doplacet holandske.
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels