het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 19-08-06, 14:56   #71
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Sandra81 schreef:
Dnes jsem se dozvedela od mamky, ze i presto ze budu rodit v Holandsku, tak mam narok na porodne, coz je myslim super. Napred jsem planovala platit si v CR socialni pojisteni protoze mi nekdo tvrdil ze bych pak brala materskou, ale to je blbost, jelikoz tam nebydlim a nepracuju. Ovsem to porodny me celkem potesilo. Dobra zprava pro nastavajici maminy!!!
Kazdopadne matka musi mit trvale bydliste na uzemi CR, jinak se to na ni nevztahuje!
Oud 26-08-06, 17:53   #72
Actief Lid

Nationaliteit:
No a ja ho tam taky mam, mam i obcanku takze na me se to nastesti vztahuje :-)
Sandra81 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-08-06, 21:17   #73
Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Sandra81 schreef:
No a ja ho tam taky mam, mam i obcanku takze na me se to nastesti vztahuje :-)
Jedine co musis udelat, je dite v Cechach nahlasit, tedy pokud nebudes rodit v Cechach. Pokud jsi v NL musis to udelat na ambasade v Haagu / absolvovala jsem to pred mesicem a byla tam tak nervozni a tezce nesympaticka pani, ze jsem se rozhodla druhe dite nehlasit...az tak mi to znechutila :o( baba jedna zatrpkla.../ Ty papiry, ktere je potreba vyplnit mi prisly jak pred 20ti lety ... kazdopande "sterkte er mee".
Slunicko is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-08-06, 21:20   #74
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Slunicko schreef:
Jedine co musis udelat, je dite v Cechach nahlasit, tedy pokud nebudes rodit v Cechach. Pokud jsi v NL musis to udelat na ambasade v Haagu / absolvovala jsem to pred mesicem a byla tam tak nervozni a tezce nesympaticka pani, ze jsem se rozhodla druhe dite nehlasit...az tak mi to znechutila :o( baba jedna zatrpkla.../ Ty papiry, ktere je potreba vyplnit mi prisly jak pred 20ti lety ... kazdopande "sterkte er mee".
Joo, to byla urcite pani Jará
Na to by byla potreba cely novy 'onderwerp'
Oud 26-08-06, 22:01   #75
Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Mishka schreef:
Joo, to byla urcite pani Jará
Na to by byla potreba cely novy 'onderwerp'
Joo, pani Jara se svymi 90 kily nadvahy
Vsechny papiry,co jsem vyplnila, mi vratila zpatky se zlutyma papirkama co a jak mam blbe. Vzdycky zmizela za tou "poskomunistickou" prepazkou a kdyz jsem si jednou dovolila zatukat, tak me servala jak maly dite. Dukladne jsem ji vysvetlila, ze to vyplnuji poprve (a naposledy) a ze mi fakt nepripada logicke, ze vyplnuji za svou dceru (narozena 2004) ze nezadala o jine obcanstvi nebo ze se nenarodila pred 1968 atak...proste klasika.
Vsem zadatelkam a zadatelum preji pevne nervy, protoze kdybych nemusela, tak na nase velvyslanectvi fakt ani nepachnu. Muj NL pritel prohlasil, ze to je hodne smutna vizitka CR... bohuzel.
Oud 27-08-06, 08:06   #76
Volwaardig Lid

czechr's avatar

Nationaliteit:
Jee, tak u pani Jare jsem taky byla, je to tak dva mesice ( nahlasit syna ). Ale asi mela zrovna lepsi den, protoze docela usla, i kdyz mi polovinu formularu tez vratila, ze je mam spatne vyplnene ( a to uz jsem je plnila po treti a naposledy)!!.
Nejvic me ale zarazilo, kdyz jsem se ji zeptala jestli si u nich muze dcerka dojit na WC a ona odpovedela, ze ho tam nemaji. To at ze me nedela s prominutim "blbce", kam tedy chodi ona, urcite ne na parkoviste mezi auta.
Ja ted cekam az mi prijde cesky rodny list pro synka a pak uz me tam v zivote nikdo nikdy neuvidi.
czechr is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-08-06, 10:13   #77
Actief Lid

Nationaliteit:
A nemate prosim nekdo zkusennosti s narozenim ditete v CR?Jestli to chapu dobre,tak pokud se narodi dite v CR,tak dostane automaticky cesky rodny list u nas ve meste na matrice a po te ho musim jit sama zaregistrovat na nizozemskou ambasadu v Praze?A jak je to dal zde v NL?Pravdepodobne musim mit cesky rodny list ditete prelozeny do hollandstiny nebo ne?A dalsi otazka,cetla jsem nekde,ze deti v CR musi mit uz svuj cestovni pas?No mam v tom zase gulas.Co si o tom myslite?
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-08-06, 10:51   #78
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
A nemate prosim nekdo zkusennosti s narozenim ditete v CR?
Jen by me zajimalo, proc by melo v cesku narozene dite ceske matce s trvalym bydlistem v cr dostavat holandske obcanstvi.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-08-06, 11:42   #79
Lid

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
A nemate prosim nekdo zkusennosti s narozenim ditete v CR?Jestli to chapu dobre,tak pokud se narodi dite v CR,tak dostane automaticky cesky rodny list u nas ve meste na matrice a po te ho musim jit sama zaregistrovat na nizozemskou ambasadu v Praze?A jak je to dal zde v NL?Pravdepodobne musim mit cesky rodny list ditete prelozeny do hollandstiny nebo ne?A dalsi otazka,cetla jsem nekde,ze deti v CR musi mit uz svuj cestovni pas?No mam v tom zase gulas.Co si o tom myslite?
Pokud nemas trvale bydliste v NL, tak ani Tvoje mimco nema automaticky narok na nic. Je to docela logicky, ne ?

BTW pokud ho budes chtit zaregistrovat v NL, protoze ma NL otce, tak si budes muset vyridit veskere papirovani, ktere jsi si musela vyrizovat pro sebe (rodny list, matrika, razitka, preklady.....)
Oud 27-08-06, 12:09   #80
Actief Lid

Nationaliteit:
A devcata, jak je potom, kdyz uz nemas trvale bydliste v CZ a budes rodit tady, dite automaticky dostane NL obcanstvi nebo ma narok i na CZ obcanstvi? Jde to pak zaridit mu nechat udelat dvoji?
Martina is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels