![]() |
|
|
#21 | |
|
VIP Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
#23 | |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
Prvni jsem potrebovala pri zadosti o povoleni k pobytu. Pak kdyz jsem byla tehotna, tak partner musel potvrdit na Gemeente otcovstvi. Byl tam takovy dost protivny urednik rekl mi, ze RL je matricni doklad a ma platnost jenom 6 mesicu. Bylo to docela narocne, protoze partner musel uznat otcovstvi driv nez se syn narodi, jinak by si ho musel adoptovat. A potreti kdyz jsem vyrizovla papiry k svatbe tak jsem si ho radeji nechala vystavit jeste jednou.Anavi, Podle mne ani nemusis ztracet cas hledanim, protoze ti uz neplati ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Actief Lid
|
Dej potom vedet,jestli ti prisel a za jak dlouho.Treba bych si to mohla vyridit taky postou.A ty na ten rodny list nepotrebujes apostilu z ambasady?
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
razitka ti dokaze zaritit nase ambasada v haagu za nejaky poplatek samozrejme, ted si nejsem jista kolik to stoji myslim ze 10 euro.
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Actief Lid
|
treba ti tohle pomuze http://www.mzv.cz/wwwo/default.asp?i...ParentIDO=7040
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Actief Lid
|
me prave napsali tohle - tak jsem jim tam prepsala dve stovky uz jen se zvedavosti jestli to opravdu vyridi a poslou.
Vážená slečno (paní), rodný list pro použití v Holandsku vystavíme na základě Vaší písemné žádosti, ve které uvedete jméno, rodné příjmení, datum narození a zpáteční adresu (matriční doklady se zasílají výhradně do vlastních rukou). Za vyhotovení tohoto dokladu je stanoven přílohou k Zákonu o správních poplatcích č. 634/2004 Sb. poplatek ve výši 100,-- Kč. Uvedenou částku je možné uhradit bankovním převodem na účet Magistrátu města Zlína (číslo účtu 19-0000128661, kód banky 0100, variabilní symbol 2140061361) nebo v hotovosti. Jakmile žádost s úhradou poplatku obdržíme, postoupíme námi vyhotovený rodný list legislativnímu a právnímu odboru Krajského úřadu ve Zlíně k tzv. vyššímu ověření. Tento úkon je nutný před opatřením dokladu apostillní doložkou. Apostillu na matriční doklady vydává Ministerstvo zahraničních věcí v Praze 1, konzulární odbor - oddělení legalizace, Hradčanské náměstí 5. Za ověřovací doložku vyměřuje MZV ČR správní poplatek ve výši 100,-- Kč. Nejschůdnější by bylo spolu s žádostí o rodný list pro použití v cizině vložit do obálky 200,-- Kč v hotovosti (100,-- Kč za opis rodného listu a částku 100,-- Kč postoupíme MZV ČR s žádostí o apostillní doložku). O rodný list můžou rovněž požádat Vaši blízcí příbuzní, tzn. rodiče, prarodiče nebo sourozenci. Svoji žádost zašlete na adresu: Magistrát města Zlína, oddělení matrik a obřadnictví .... jmeno .... email .... telefon |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Volwaardig Lid
|
Ja jsem tenkrat taky vyrizovala rodny list postou,poslala jsem jim penize a zadost. Vyrizeni trvalo neco pres mesic,nechavala jsem to poslat na ceskou adresu.
|
|
|
|