het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 20-02-06, 14:53   #21
VIP Lid

Beruska's avatar

Citaat:
Malina schreef:
Ja jsem v NL dva roky a za tu dobu uz mam treti RL, protoze mi vzdycky zkoncila platnost
Ja jsem tady jeste dyl a nikdy po mne nikdo rodny list nechtel!
Oud 20-02-06, 14:59   #22
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
ja tu jsu 20 let a buhvi kde skoncil a potrebuju ho ted.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 20-02-06, 19:01   #23
Volwaardig Lid

Malina's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Beruska schreef:
Ja jsem tady jeste dyl a nikdy po mne nikdo rodny list nechtel!
Berusko,

Prvni jsem potrebovala pri zadosti o povoleni k pobytu. Pak kdyz jsem byla tehotna, tak partner musel potvrdit na Gemeente otcovstvi. Byl tam takovy dost protivny urednik rekl mi, ze RL je matricni doklad a ma platnost jenom 6 mesicu. Bylo to docela narocne, protoze partner musel uznat otcovstvi driv nez se syn narodi, jinak by si ho musel adoptovat. A potreti kdyz jsem vyrizovla papiry k svatbe tak jsem si ho radeji nechala vystavit jeste jednou.

Anavi,
Podle mne ani nemusis ztracet cas hledanim, protoze ti uz neplati
Malina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 20-02-06, 20:32   #24
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Malina schreef:
Berusko,

Anavi,
Podle mne ani nemusis ztracet cas hledanim, protoze ti uz neplati
Je to dobry, dostala jsem maila, prej napsat jmeno, datum narozeni, rodne cislo, svoji adresu a prepsat 200 kc magistratu a oni mi to vyridi a poslou. Tak jsem to prave udelala, jsu zvedava jak dlouho to bude trvat a jestli to vubec prijde. Cas bezi .... ted.
Oud 22-02-06, 01:31   #25
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Dej potom vedet,jestli ti prisel a za jak dlouho.Treba bych si to mohla vyridit taky postou.A ty na ten rodny list nepotrebujes apostilu z ambasady?
motylek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-02-06, 09:58   #26
Volwaardig Lid

Malina's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
motylek schreef:
Dej potom vedet,jestli ti prisel a za jak dlouho.Treba bych si to mohla vyridit taky postou.A ty na ten rodny list nepotrebujes apostilu z ambasady?
Holky na ten RL potrebujete potrvzeni od krajske matriky a apostilu.
Malina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-02-06, 14:07   #27
Actief Lid

coccinnele's avatar

Nationaliteit:
razitka ti dokaze zaritit nase ambasada v haagu za nejaky poplatek samozrejme, ted si nejsem jista kolik to stoji myslim ze 10 euro.
coccinnele is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-02-06, 20:02   #28
Actief Lid

Mouse's avatar

Nationaliteit:
treba ti tohle pomuze http://www.mzv.cz/wwwo/default.asp?i...ParentIDO=7040
Mouse is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 23-02-06, 07:20   #29
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
me prave napsali tohle - tak jsem jim tam prepsala dve stovky uz jen se zvedavosti jestli to opravdu vyridi a poslou.

Vážená slečno (paní),

rodný list pro použití v Holandsku vystavíme na základě Vaší písemné žádosti, ve které uvedete jméno, rodné příjmení, datum narození a zpáteční adresu (matriční doklady se zasílají výhradně do vlastních rukou). Za vyhotovení tohoto dokladu je stanoven přílohou k Zákonu o správních poplatcích č. 634/2004 Sb. poplatek ve výši 100,-- Kč. Uvedenou částku je možné uhradit bankovním převodem na účet Magistrátu města Zlína (číslo účtu 19-0000128661, kód banky 0100, variabilní symbol 2140061361) nebo v hotovosti.

Jakmile žádost s úhradou poplatku obdržíme, postoupíme námi vyhotovený rodný list legislativnímu a právnímu odboru Krajského úřadu ve Zlíně k tzv. vyššímu ověření. Tento úkon je nutný před opatřením dokladu apostillní doložkou. Apostillu na matriční doklady vydává Ministerstvo zahraničních věcí v Praze 1, konzulární odbor - oddělení legalizace, Hradčanské náměstí 5. Za ověřovací doložku vyměřuje MZV ČR správní poplatek ve výši 100,-- Kč.

Nejschůdnější by bylo spolu s žádostí o rodný list pro použití v cizině vložit do obálky 200,-- Kč v hotovosti (100,-- Kč za opis rodného listu a částku 100,-- Kč postoupíme MZV ČR s žádostí o apostillní doložku). O rodný list můžou rovněž požádat Vaši blízcí příbuzní, tzn. rodiče, prarodiče nebo sourozenci.

Svoji žádost zašlete na adresu: Magistrát města Zlína, oddělení matrik a obřadnictví .... jmeno .... email .... telefon
Oud 23-02-06, 10:09   #30
Volwaardig Lid

Alice's avatar

Nationaliteit:
Ja jsem tenkrat taky vyrizovala rodny list postou,poslala jsem jim penize a zadost. Vyrizeni trvalo neco pres mesic,nechavala jsem to poslat na ceskou adresu.
Alice is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels