Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
tehotna

tehotna

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 07-02-06, 18:00   #11
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
Nárok na dávky
má občan, pokud on a s ním posuzovaní členové domácnosti mají trvalý pobyt na území České republiky.

Takze se s mimi budto prihlasis v cesku a nebudes mit narok na nic tady nebo tady a nebudes mit narok na nic tam.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-02-06, 07:26   #12
VIP Lid

Beruska's avatar

Jsi Ceska, tudiz clen EU, a jako takovy zadne povoleni k pobytu nepotrebujes! Dojdi si na gemeente (pokud jste tak uz neucinili) a nech se zapsat. To by melo snad stacit, ne?
Ovsem pokud jste uprostred procedury a vyrizujete VV, tak holt budes muset pockat, co ti IND rekne..
Oud 08-02-06, 13:02   #13
Actief Lid

coccinnele's avatar

Nationaliteit:
Jak rekla beruska, musis se zaregistrovat na gemeente a pak si tam vyzadat od nich potvrzeni ze jsi zaregistrovana. Pak si vyzadas sofi coz neni problem a se vsim zajdes na pojistovnu a pojistovna ti da smlouvu na partnera. Ja to mam taky takto vyrizovala.
Hodne stesti!!
coccinnele is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-02-06, 16:41   #14
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Beruska schreef:
Jsi Ceska, tudiz clen EU, a jako takovy zadne povoleni k pobytu nepotrebujes! Dojdi si na gemeente (pokud jste tak uz neucinili) a nech se zapsat. To by melo snad stacit, ne?
Ovsem pokud jste uprostred procedury a vyrizujete VV, tak holt budes muset pockat, co ti IND rekne..

A co potom znamena v prekladu to verbl.vergunning?Snad povoleni k pobytu,a to jako clenove v EU nepotrebujeme?Takze ja potrebuju se jenom zaregistrovat na gemeente?Ja uz ale opravdu nicemu nerozumim.A k tomu zaregistrovani je nutny rodny list a potvzeni o stavu s apostilama.Je to tak?Nebo to ma kazda gemeente jinak.Ja budu muset jet zpatky do Cech,jelikoz mam hodne stary rodny list a to potvrzeni mam uz taky delsi dobu nez pul roku.
motylek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-02-06, 21:43   #15
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
v podstate ho nepotrebujes,ale pokud tu chces pracovat, tak ano, protoze spolecne s nim dostanes pracovni povoleni....proto se o to skoro kazdy snazi, protoze jinak nemas jinou moznost nez jit delat na cerno.
rengi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-02-06, 15:46   #16
Actief Lid

coccinnele's avatar

Nationaliteit:
Me bylo receno ze je dobry si o povoleni k pobytu zazadat pokud v budoucnu planujes zmenu obcanstvi....
Jinak pokud neplanujes pracovat a menit obcanstvi o povoleni zadat nemusis. Ja jsem k registraci potrebovala jen rodny list a ten jsem jeste ke vsemu dodavala az dodatecne
Oud 17-02-06, 23:25   #17
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Rodny list se vydava jednou za zivot a to pri narozeni,takze je pochopitelne starej.Nema smysl kvuli tomu jezdit do CR.Jinej Ti nevydaj,stari neni duvod k vydani noveho rodneho listu.Navic tam budes mit razitko "DUPLIKAT".
Oud 17-02-06, 23:49   #18
Actief Lid

duomamlas's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
petulka schreef:
Tak je to tady jsem tehotna!!!!!!!!
Jeste neman povoleni k pobytu,takze ani pojisteni,neni tu nekdo v podobne situaci?Myslim ze v ramci ceskeho pojisteni s timhle jit k doktorovi na vysetreni nemuzu,ze?To by me to asi vyslo pekne draho.
Nevite nekdo az budu mit pojisteni(jestli ho budu mit),jestli mam taky narok tady na materskou a porodne a ty veci?
A pry se tu rodi doma?
Musim neco nahalasit v CR?
Poradte.
dik.
Bude to Hollandan nebo Cech (Ceska Hollandanka) plno uspechu preje Mamlas...............
Oud 20-02-06, 10:07   #19
Actief Lid

coccinnele's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Tulipka schreef:
Rodny list se vydava jednou za zivot a to pri narozeni,takze je pochopitelne starej.Nema smysl kvuli tomu jezdit do CR.Jinej Ti nevydaj,stari neni duvod k vydani noveho rodneho listu.Navic tam budes mit razitko "DUPLIKAT".
Taky jsem se musela smat kdyz mi na matrice rekli ze mam starej rodnej list a ze mi ho pravdepodobne na ministerstvu neorazitkujou. Taky mi vydali novy rodny list a bez razitka duplikat. Momentalne totiz existuje nova verze rodnyho listu.
Oud 20-02-06, 12:34   #20
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Ja jsem v NL dva roky a za tu dobu uz mam treti RL, protoze mi vzdycky zkoncila platnost
Malina is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Forumnavigatie

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.2.0 - RSS Feed