|
|
#11 |
|
Actief Lid
|
Nárok na dávky
má občan, pokud on a s ním posuzovaní členové domácnosti mají trvalý pobyt na území České republiky. Takze se s mimi budto prihlasis v cesku a nebudes mit narok na nic tady nebo tady a nebudes mit narok na nic tam. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
VIP Lid
|
Jsi Ceska, tudiz clen EU, a jako takovy zadne povoleni k pobytu nepotrebujes! Dojdi si na gemeente (pokud jste tak uz neucinili) a nech se zapsat. To by melo snad stacit, ne?
Ovsem pokud jste uprostred procedury a vyrizujete VV, tak holt budes muset pockat, co ti IND rekne..
|
|
|
#13 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Jak rekla beruska, musis se zaregistrovat na gemeente a pak si tam vyzadat od nich potvrzeni ze jsi zaregistrovana. Pak si vyzadas sofi coz neni problem a se vsim zajdes na pojistovnu a pojistovna ti da smlouvu na partnera. Ja to mam taky takto vyrizovala.
Hodne stesti!! |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
A co potom znamena v prekladu to verbl.vergunning?Snad povoleni k pobytu,a to jako clenove v EU nepotrebujeme?Takze ja potrebuju se jenom zaregistrovat na gemeente?Ja uz ale opravdu nicemu nerozumim.A k tomu zaregistrovani je nutny rodny list a potvzeni o stavu s apostilama.Je to tak?Nebo to ma kazda gemeente jinak.Ja budu muset jet zpatky do Cech,jelikoz mam hodne stary rodny list a to potvrzeni mam uz taky delsi dobu nez pul roku. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Volwaardig Lid
|
v podstate ho nepotrebujes,ale pokud tu chces pracovat, tak ano, protoze spolecne s nim dostanes pracovni povoleni....proto se o to skoro kazdy snazi, protoze jinak nemas jinou moznost nez jit delat na cerno.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Me bylo receno ze je dobry si o povoleni k pobytu zazadat pokud v budoucnu planujes zmenu obcanstvi....
Jinak pokud neplanujes pracovat a menit obcanstvi o povoleni zadat nemusis. Ja jsem k registraci potrebovala jen rodny list a ten jsem jeste ke vsemu dodavala az dodatecne |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Volwaardig Lid
|
Rodny list se vydava jednou za zivot a to pri narozeni,takze je pochopitelne starej.Nema smysl kvuli tomu jezdit do CR.Jinej Ti nevydaj,stari neni duvod k vydani noveho rodneho listu.Navic tam budes mit razitko "DUPLIKAT".
|
|
|
#18 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
#19 | |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Ja jsem v NL dva roky a za tu dobu uz mam treti RL, protoze mi vzdycky zkoncila platnost
![]() |
|
|
|