het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 10-09-06, 21:07   #121
Volwaardig Lid

czechr's avatar

Nationaliteit:
Tak ja jsem stejneho nazoru, jestli si s tvou nynejsi verloskundige nerozumis, klidne jdi k jine. Vzdyt narozeni mimca je neco tak krasneho a v takove chvily by pri tobe mel stat nekdo, komu duverujes, kdo ti rozumi a kdo je tam pro tebe.

Jinak koukam, ze jsem tu asi vyjimka, ale ja si tu na porodni a poporodni peci nemuzu stezovat. Mam 3 deti a vsechny jsem je porodila doma ( vlastni rozhodnuti ) a za nic bych nemenila. Jsem vdecna za to, ze jsem je mohla privest na svet zde v NL, protoze co jsem slysela za pribehy kamaradek v CR tak tam by me nikdo do porodnice nedostal. Mluvim jen ze sve zkusenosti, moje tehotenstvi byly perfektni, porody to same ( u me plati, radsi porod nez zubare ), mozna kdybych tu zazila taky neco "spatneho" tak bych to videla jinak. Ale ja opravdu zadne spatne zkusenosti nemam.
czechr is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 11-09-06, 07:21   #122
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
veroniko - jen malou pripominku k tomu creche - minimalne tretinu platis sama, na tretinu ti muze dobrovolne prispivat zamestnavatel (ale nemusi) a tretinu plati bernak. Realita je takova, ze musis mit dobrou praci aby se to vubec vyplatilo.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 11-09-06, 07:26   #123
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
anavi schreef:
veroniko - jen malou pripominku k tomu creche - minimalne tretinu platis sama, na tretinu ti muze dobrovolne prispivat zamestnavatel (ale nemusi) a tretinu plati bernak. Realita je takova, ze musis mit dobrou praci aby se to vubec vyplatilo.
Ja vim,ze se to plati.Proto pokud pujdu uklizet na 4hod denne,tak to si to radeji odsedim doma s mimcem.To zaplatim vic nez vydelam.A bohuzel neni zde v NL komu bych duverovala a sverila sve dite.A metody NL tety, nechci zavadet do nasi Ceskohollandske rodiny.Haha.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 11-09-06, 10:15   #124
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Kaca schreef:
Ja delam to samy,jezdim domu jednou za par mesicu a vysetreni a cytologicky testy si zaplatim.Mela jsem driv nejaky potize a nehodlam neco zanedbat jen proto ze v Holandsku je zdravotnictvi na h... Zatim jeste s pritelem moc neplanujem dite,ale clovek nikdy nevi,nehoda neni nahoda a to co tu slicham o porodu a nasledny peci me desi.A ta jejich materska?Par tydnu doma s prckem a pak do prace a jeho nechat nastarost nejaky cizi zensky?Takhle se oniu staraji o budouci generace?Proto jsou to asi tak studeny cumaci,ze se jim mamy nemuzou dostatecne venovat?!!
Tak to ja jsem se taky docela zdesila, ze se tady nechodi na pravidelne prohlidky ke gynekologovi (tak jako u nas a to kdyz neprijdu, doktor mi jeste posle upominku, ze uz jsem tam napr. 7 mesicu nebyla!) Tady se chodi pry az od 35?? - jestli to pisu spravne, no a taky me stve, ze kdyz si tady budu muset povinne zaridit to pojisteni, i kdyz jeste nemuzu pracovat, timpadem zrusit pojisteni v CR, tak Z CEHO to zas budu proboha v CR financovat ty prohlidky, kdyz jeste nemam zadnou vyplatu,ja se snad zadluzim... A tady me gynekolog kazdeho pul roku bez duvodu na prohlidku pry nevezme..... A ja se zas bojim nechodit, taky jestli bych chtela v budoucnosti rodinu, co kdyz neco zanedbam? To je jak zacarovany kruh!
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 11-09-06, 13:34   #125
Volwaardig Lid

czechr's avatar

Nationaliteit:
Na prohlidku se tu chodi od 30ti let, kazdych pet let. Az ti bude 30, sama dostanes od doktora upominku. Delaji testy na rakovinu delohy.

Me osobe to prijde v CR az moc prehnane. Pred lety me poslal muj gyn. v CR na vypaleni cipku a ze pry jsem rizikova skupina a musela jsem kazdy 3 mesice na kontrolu, pak jsem prisla sem, vsechno jsem tu rekla memu doktorovi tady, ten mi udelal stery a vsechno bylo pry normalni a ve 30, kdyz jsem musela na tu rak. delohy tak bylo vsechno taky OK, tak ja nevim.
Oud 11-09-06, 16:36   #126
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Alma schreef:
Tak to ja jsem se taky docela zdesila, ze se tady nechodi na pravidelne prohlidky ke gynekologovi (tak jako u nas a to kdyz neprijdu, doktor mi jeste posle upominku, ze uz jsem tam napr. 7 mesicu nebyla!) Tady se chodi pry az od 35?? - jestli to pisu spravne, no a taky me stve, ze kdyz si tady budu muset povinne zaridit to pojisteni, i kdyz jeste nemuzu pracovat, timpadem zrusit pojisteni v CR, tak Z CEHO to zas budu proboha v CR financovat ty prohlidky, kdyz jeste nemam zadnou vyplatu,ja se snad zadluzim... A tady me gynekolog kazdeho pul roku bez duvodu na prohlidku pry nevezme..... A ja se zas bojim nechodit, taky jestli bych chtela v budoucnosti rodinu, co kdyz neco zanedbam? To je jak zacarovany kruh!
Prohlidka u gynekologa v CR zas tak draha ale neni.Uz jsem se na to informovala u nas v CR,protoze to take nenecham zajit nekam daleko.Me je skoro nastesti 30let,takze uz se mi blizi prohlidky zde.Ale prohlidka i s ultrazvukem me pry v CR bude stat od 500kc-1000kc.Pokud ma nekdo gynekologicke potize uz dlouho a casto,nenechavala bych to.
Oud 11-09-06, 21:21   #127
Volwaardig Lid

Kaca's avatar

Nationaliteit:
Ja taky praci jeste nemam a pojisteni v Cechach uz taky ne,ale tohle teda nezanedbam.Prohlidka me vyjde na 450kc i s ultrazvukem a cytologie me doktor zatim dela zdarma,ze se to pry nejak vzdycky udelaje mi 27 a pred trema rokama mi doktor nasel neco na cipku a musela jsem na operaci a holky asi neni tezky si prestavit jak bych na tom dneska byla,kdybych zila v Holandsku uz tenkrat a cekala roky nez muzu jit na prohlidku.
A taky rakovinu cipku zpusobuje vir,takze i po operaci je mozny ze se vsechno vrati,takze to nezanedbavejte!Ja to radsi na tom kresle tu chvilku vydrzim a mam jistotu.Jeste nemam deti a kdyby se neco zvrhlo tak mam smulu.A hodlam se na pristi navsteve poptat doktora jestli uz je k mani vakcina proti tomu viru.Statistiky me hold desi.
Kaca is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 12-09-06, 08:40   #128
Volwaardig Lid

czechr's avatar

Nationaliteit:
To je pravda o te vakcine uz jsem taky neco slysela, ted jsi mi to pripomela. Kdyz se neco vic dozvis, dala bys prosimte vedet ??!! To by me taky zajimalo, jak to s tim je.
Oud 25-09-06, 18:46   #129
Lid

petulka's avatar

Nationaliteit:
uz to mam za sebou

tak uz jsem porodila,moc pekne zazitky teda nemam,chtela jsem neco proti bolesti, i kdyz jsem jim to porad opakovala proste mi nic nedali a celou dobu mi nadavali ze nesmim vubec zakricet jinak vsechny vzbudim,a ze doktorka nechodi k porodu kdyz nekdo krici a ze pujdou na kafe a klidne me tam nechaji,stejne jsem doktorku videla jen pri prichodu a pak uz vubec,ani mi nedovolili drzet manzela nebo si rict co chci,a za hodku po porodu uz jsem byla doma. Prekvapilo me ze mi nerekli ani jedno hezke slovo a byli porad neprijemni a porad mi za neco nadavali.Pak mi manzel rikal ze maji zakazane nebo ze neni doporucovane davat neco proti bolesti,me rikali ze bych se mozna pak dost nesnazila jako duvod,to uz jsem si fakt rikala ze jsem asi na jine planete.Tak doufam ze vsichni ostatni narazite na prijemne lidi kteri vam to pomuzou zvladnout a budou se snazit to udelat jak si to prejete.
petulka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-09-06, 07:30   #130
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
petulka schreef:
tak uz jsem porodila,moc pekne zazitky teda nemam,chtela jsem neco proti bolesti, i kdyz jsem jim to porad opakovala proste mi nic nedali a celou dobu mi nadavali ze nesmim vubec zakricet jinak vsechny vzbudim,a ze doktorka nechodi k porodu kdyz nekdo krici a ze pujdou na kafe a klidne me tam nechaji,stejne jsem doktorku videla jen pri prichodu a pak uz vubec,ani mi nedovolili drzet manzela nebo si rict co chci,a za hodku po porodu uz jsem byla doma. Prekvapilo me ze mi nerekli ani jedno hezke slovo a byli porad neprijemni a porad mi za neco nadavali.Pak mi manzel rikal ze maji zakazane nebo ze neni doporucovane davat neco proti bolesti,me rikali ze bych se mozna pak dost nesnazila jako duvod,to uz jsem si fakt rikala ze jsem asi na jine planete.Tak doufam ze vsichni ostatni narazite na prijemne lidi kteri vam to pomuzou zvladnout a budou se snazit to udelat jak si to prejete.
Tak to moc gratuluji a zaroven te lituji a bojim se uz predem.
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels