het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 10-09-06, 13:34   #111
Actief Lid

Nationaliteit:
Vis, Veroniko, ono je to fakt, ze hodne lidi si poridi mimino a nemaji problem s tim, ze ho nekomu 'odlozi', ale zas ne kazdy si muze dovolit v dnesni dobe sedet doma, kdyz nemas ani rodicovsky prispevek. Moje kamaradka chodi do prace 3 dny, jejimenzel si bere jeden den dovolenou, takze holcicka je v kinderopvang 3 dny, a myslim, ze z toho trauma nema. Myslim, ze v CR je to zas druhy extrem-3 roky sedet doma a nemoct pracovat vubec, protoze parttime proste temer neexistuje, taky neni v poradku. To je ale jenom muj nazor a vim, ze kdyz to zacnu hlasat CR, tak tvrde narazim.:-)
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-09-06, 13:34   #112
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
traktory schreef:
Sila,ze?Ja kdyz slysim,jak manzel mluvi o sve matce,jake maji mezi sebou vztahy(temer zadne),tak se mi pokazde nahrnou slzy do oci.Je to spise z jeho matciny strany nezajem.A vzdycky byl.Ja jsem strasne vdecna za to ,jake vztahy mame mi nase ceska rodina.Je to svata pravda,ze ty deti nemuzou mit tak krasny kladny vztah k matce,pokud se mu nevenuje od narozeni.Ja bych toto nesnesla,aby me nekdo hlidal male mimco.Vzdyt si ho chci poradne uzit.
Zapomela jsem se zaregistrovat.Toto je muj manzel traktory.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-09-06, 13:38   #113
Actief Lid

Nationaliteit:
[quote=Klarka]Vis, Veroniko, ono je to fakt, ze hodne lidi si poridi mimino a nemaji problem s tim, ze ho nekomu 'odlozi', ale zas ne kazdy si muze dovolit v dnesni dobe sedet doma, kdyz nemas ani rodicovsky prispevek. Moje kamaradka chodi do prace 3 dny, jejimenzel si bere jeden den dovolenou, takze holcicka je v kinderopvang 3 dny, a myslim, ze z toho trauma nema. Myslim, ze v CR je to zas druhy extrem-3 roky sedet doma a nemoct pracovat vubec, protoze parttime proste temer neexistuje, taky neni v poradku. To je ale jenom muj nazor a vim, ze kdyz to zacnu hlasat CR, tak tvrde narazim.:-)[/quot

Ne ja to myslela jinak.Ja bych samozrejme dala dite do kres, nebo jak se tomu rika tady.Ale nerada bych ho dala nekomu cizimu ,koho vubec neznam.Mezi deti ano,vzdyt ja jsem tez chodila do jesli.U nas v CR uz asi nejsou jesle, ale zde jeste porad ano.Vzdyt zensky s detmi tu stejne pracuji jen na polovicni uvazek.Nektere.A jde to taky,ne?
Oud 10-09-06, 13:40   #114
Actief Lid

Nationaliteit:
A k tomu sezeni doma v CR.Je to opravdu sila,i kdyz si uz muzou zensky tez najit praci na 4hod.Ale kdo je zamestna?A vsechny moje kamaradky maji takovych 80kg-100kg jen diky tem trem rokum doma.A pak uz jsou line je schazovat.Takto nechci dopadnout.I kdyz uz ted nejsem nejstihlejsi.
Oud 10-09-06, 13:43   #115
Actief Lid

Nationaliteit:
No jo, musi to jit, co nadelas.:-) A jeste k tem panim na hlidani: manzel (ma ceskou maminku,ale vyrostl zde) byl dle nasich meritek asi fakt chudak, protoze mel holku na hlidani -uz od 6 tydnu. Maminka jako lekarka musela po porodu hned do prace, jinka by si uz neskrtla. V 70.letech bylo zde zvykem, ze zeny vetsinou zustaly doma. Nevim, jak to jeho maminka udelala, ale asi se mu venovala i pres to dost, protoze s ni ma krasny vztah, a to same plati i o jeho sestre. Takze vse je asi dost individualni. No ja, jestli nenajdu nejaky flexibilni kinderopvang a budu muset sverit dite cizi zenske, tak se asi zblaznim strachy, Nemluve o tom, ze v oci mych ceskych znamych budu asi krkavci matka >:-))
Oud 10-09-06, 13:50   #116
Actief Lid

Nationaliteit:
Nebudes krkavci matka.Matka od manzela byla tez s detmy doma a stejne se o ne nezajima ted kdyz jsou dospele.Kdyz ti reknu,ze nebyla ani svemu synovy(memu manzeli)na svatbe,tak si udelas obrazek.Proste ja ji nikdy neporozumim.Jen otec prisel s manzelovou sestrou.Zase se mi hrnou do oci slzy jen kdyz na tu svatbu pomyslim.Je mi strasne lito manzela,ze ma takovou sku.....rodinu.
Oud 10-09-06, 13:54   #117
Actief Lid

Nationaliteit:
Na to se proste vykasli, ja mam sice rodinu uplnou, prisla mi na svatbu (:-))), ale zase me drahe sestry mi treba ani nerekly ahoj, kdyz jsem odjizdela 'for good' do NL. A kdyz jsem se jich ptala, zda se muzu na stvatbu prevlict u nich v pokoji, tak se jim to nezdalo, ze bych ji poslapala koberec.Ach jo! Vzdycky si rikam, ze nejlepsi je nic necekat, ze te to aspon nemuze zranit,ale asi plati, ze u vlastni rodiny je clovek nepoucitelny. Ale to je asi tema na jinou diskuzi.:-)
Oud 10-09-06, 14:03   #118
Actief Lid

Nationaliteit:
koukam ze je to vsude stejny.Vsude neco.Tak doufam,ze mi budem dobry mamy.
Oud 10-09-06, 18:56   #119
Lid

petulka's avatar

Nationaliteit:
porod v nemocnici

tak se zas vracim k porodu,chtela jsem ho v nemocnici.Prekvapilo me ale ze az tak o porod v nemocnici nejde.A to mi rekli az ted,ze nejdriv volam porodni babu a delam vse doma v posteli dokud se poradne neotevru a pak me prevezou do nemocnice,vytlacim mimino a za 3 hodiny jsem zpet doma a ze v pripade ze to pujde rychle stejne odrodim doma.No tak to me dostalo.A ja mam tak nesympatickou zenskou co by me mela rodit,myslite ze muzu jeste rict ze ji nechci a chci jinou.Kdyz mela dovolenou byla jsem u jine a ta na me byla moc hodna a prijemna,tak bych chtela aspon tu kdyz uz teda musim pulku porodu mit doma.
petulka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-09-06, 19:07   #120
Actief Lid

Nationaliteit:
Petulko,
pokud jsem se tady neco naucila, tak je to durazne se domahat sveho.:-) Ty mas pravo zvolit si cloveka, ktery ti 'sedne', takze bych nevahala a pozadala tu druhou verloskunde, zda by te vzala, popr. nekoho jineho. A tvoji pani verloskunde proste rekni, ze ti je to lito, ale ze se u ni necitis dobre a ze sis nasla nekoho jineho. Tak, jak to jw.
Co se tyce porodu, tak nevim, moje kamaradka rodila loni v srpnu a mohla si vybrat tzv. poliklinische bevalling- tzn. ze rodis na klinice, ktera je zpravidla vedle nemocnice, takze kdyby neco, muzou te tam prevezt. Porodni babu doma jim durazne odmitni. Ten porod na poliklinice se asi castecne plati, ale ja jsem toho nazoru, ze na nekterych vecech se zkratka setrit nema. Tak hodne stesti!
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels