|
|
#101 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Jinak ziju ted jen par kilometru od holandskych hranic a jezdim do NL do prace. |
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Actief Lid
|
ahoj holky,
nezlobte se na me,ale nemyslim si,ze by se navzajem cizi lidi museli druzit jenom proto,ze jsou Cesi. Holt kazdy neni tak komunikativni a lacny po kontaktu , ale nemusite z nej hned delat hogo fogo... A kdo komunikovat chce, ten si najde spolecnou rec nejen s Cechy,ale i Holandany. Jinak vsem tehulkam tady na foru preju,at vsecko dobre dopadne a hodne stesti! ![]() |
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Trosku jsem to zjistovala jak je to s rodicovskym prizpevkem v CR.Pokud jsi vdana za cizince(musi mit trvale bydliste v CR) a zena(ceska)rodi v CR a je samozrejme pojistena a navstevovala po dobu tehotenstvi ceskeho gynekologa muze zazadat o RP.Tez samozrejme porodne.Nevim,nekdo tu psal,ze i pokud rodis v NL, tak mas narok na porone, to ale nevim.Jenze ten otec(cizinec)musi byt nahlasen k trvalemu pobytu v CR 365dni a po te mate narok na RP.Od 1.1.2007 snad 7600kc/mes.Ale nevim jak je to se svobodnyma?Pravdepodobne stejne.Takze to jsou dalsi komplikace a papirovani.At si to nechaji. |
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Volwaardig Lid
|
Chtela jsem k tomu porodnymu, tak na nej mam narok kdyz mam stale trvaly pobyt v CR a nemusim si platit zadny soc. pojisteni. Co potrebuji je jen Cesky rodny list ditete ( v tom pripade, ze se dite narodilo zde v NL ). Ted jsem si to byla zarizovat.
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Actief Lid
|
Tak to je dobry z ceske strany.Ale jak to je,pokud tady dostanes cesky rodny list az za tech 6mesicu jak tu nekteri psali?To uz asi propada?Kolik mesicu zpetne se o porodne muze zadat?
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Volwaardig Lid
|
Mas na to rok, ode dne narozeni ditete. Takze kdyz se mimi narodi treba v dubnu, tak mas do dubna pristiho roku cas.
Jeste jak jsem psala o tom, ze musis mit cesky rodny list ditete, tak znamy to dali i na americky RL, oni tam v CR z toho maji asi taky pekny gulas. |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Actief Lid
|
To jo,jako vsude.Nikde se nic nedovis presne.Ale jinak diky za info.Jedu za tri tydny do CR,tak se zkusim optat jeste jednou na vse a pak napisu jak jsem pochodila.Znas to,kazdy den je vse a vsude jinak.
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Volwaardig Lid
|
Ja delam to samy,jezdim domu jednou za par mesicu a vysetreni a cytologicky testy si zaplatim.Mela jsem driv nejaky potize a nehodlam neco zanedbat jen proto ze v Holandsku je zdravotnictvi na h... Zatim jeste s pritelem moc neplanujem dite,ale clovek nikdy nevi,nehoda neni nahoda
a to co tu slicham o porodu a nasledny peci me desi.A ta jejich materska?Par tydnu doma s prckem a pak do prace a jeho nechat nastarost nejaky cizi zensky?Takhle se oniu staraji o budouci generace?Proto jsou to asi tak studeny cumaci,ze se jim mamy nemuzou dostatecne venovat?!! |
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Nieuw Lid
|
Citaat:
|
|