het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 08-03-07, 17:49   #71
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Aha no tak to je teda super...Ja jsem jeste v CR a vubec nevim kde neco prekladaji do Holandstiny... no to teda bude mladej nadsenej az mu reknu kolik papirovani to je...nastesti to musim zarizovat ja...jinak by to teda dopadlo...A staci mi teda vysvedceni o zpusobilosti, rodny list a Apotilla? Nebo je treba jeste neco??? ja uz jsem na uradech jako doma...stehovani do ciziny je teda peknej zaprah....
:traan:
Truhlik is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-03-07, 18:48   #72
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Truhlik schreef:
Bericht bekijken
Aha no tak to je teda super...Ja jsem jeste v CR a vubec nevim kde neco prekladaji do Holandstiny... no to teda bude mladej nadsenej az mu reknu kolik papirovani to je...nastesti to musim zarizovat ja...jinak by to teda dopadlo...A staci mi teda vysvedceni o zpusobilosti, rodny list a Apotilla? Nebo je treba jeste neco??? ja uz jsem na uradech jako doma...stehovani do ciziny je teda peknej zaprah....
:traan:

tyhle papiry staci...
no mozna staci preklad do anglictiny ...at ti tam mladej zavola a popta se... v cr prekladaji do anglictiny skoro vsude...
nebo mozna nekdo vi,prekladatele tady v okoli ??

take jsem na uradech jak doma ... konecne uz mam vse za mnou a papiry jsme predali ... snad bude vse ok... i obrad bude v anglictine pro mou rodinu z cr,takze super .musim rict,ze maji divny system.oddavajici(nebo jak se mu rika) k nam asi tyden pred svatbou prijde a pokecame co ma mluvit atd...sila
no ale jinak ok...cumela jsem jak puk na tu jejich trouwboekje

ani nevim,jestli to u nas v cr take existuje....
Oud 08-03-07, 18:54   #73
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
Bericht bekijken
tyhle papiry staci...
no mozna staci preklad do anglictiny ...at ti tam mladej zavola a popta se... v cr prekladaji do anglictiny skoro vsude...
nebo mozna nekdo vi,prekladatele tady v okoli ??

take jsem na uradech jak doma ... konecne uz mam vse za mnou a papiry jsme predali ... snad bude vse ok... i obrad bude v anglictine pro mou rodinu z cr,takze super .musim rict,ze maji divny system.oddavajici(nebo jak se mu rika) k nam asi tyden pred svatbou prijde a pokecame co ma mluvit atd...sila
no ale jinak ok...cumela jsem jak puk na tu jejich trouwboekje

ani nevim,jestli to u nas v cr take existuje....

no ja myslim ze to nejvetsi behani po uradech nastane az po svatbe, ale to uz mi s tim tchyne pomuze takze na to nebudu sama... jsem na tu svatbu hodne zvedava...akorat ted resime jestli velkou svatbu nebo neco maleho...ja se priklanim k mensi svatbe... par nejblizsich znamych a pribuznych a pak nekde obed a mensi party doma...to zarizovani me nejak uz desi
to s oddavajicim je teda dost dobry...tak me napada co tam asi rekne, protoze jsme se poznali za celkem zajimavych okolnosti hehehe
hlavne ja uz si rikam uz abych mela vse zarizene a byla uz v Holandsku...

Laatst aangepast door Truhlik; 08-03-07 om 19:00.
Oud 08-03-07, 19:02   #74
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
no ja jsem take chtela malou svatbu,jenze pozves jednoho a musis dalsiho a tak se to hrne k 60 to je neco,nastesti se berem az v 2.15 pak se jdem fotit a pak do restaurace pariti... takze cas pred svatbou je...nastesti a mam kamosky co mi pomuzou s pripravou me osoby ale vse uz skoro mame... uz jen oznameni,kytka a to je asi tak vse.
no to jeste opravdu prijde nahlaseni snadku v cr atd...vubec nevim jak se to dela,ale snad mi tam poradi...a ani nevim jak se to dela tu,ale snad je to tak,ze uz nemusis nic hlasit,ze to maji v pc...jmeno se ti stejne nemeni...je to tu fakt divne,ale co nadelam asi si dam obe a bude!!!

no uz se docela tesim,jak jsem dnes pritele videla v obleku (poprve)
Oud 08-03-07, 19:03   #75
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
jo a jestli ti jde za svedka nekdo z cr,tak si hned okopiruj pas to take chcou... ale to staci az mesic pred svatbou
Oud 08-03-07, 19:10   #76
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
Bericht bekijken
no ja jsem take chtela malou svatbu,jenze pozves jednoho a musis dalsiho a tak se to hrne k 60 to je neco,nastesti se berem az v 2.15 pak se jdem fotit a pak do restaurace pariti... takze cas pred svatbou je...nastesti a mam kamosky co mi pomuzou s pripravou me osoby ale vse uz skoro mame... uz jen oznameni,kytka a to je asi tak vse.
no to jeste opravdu prijde nahlaseni snadku v cr atd...vubec nevim jak se to dela,ale snad mi tam poradi...a ani nevim jak se to dela tu,ale snad je to tak,ze uz nemusis nic hlasit,ze to maji v pc...jmeno se ti stejne nemeni...je to tu fakt divne,ale co nadelam asi si dam obe a bude!!!

no uz se docela tesim,jak jsem dnes pritele videla v obleku (poprve)
taky me to zarazi...ja ale budu chtit jmeno manzela, protoze moje jmeno ja pro Holandany opravdu sileny...mam ho slozity i v cestine,vsude jim to musim psat protoze se to pomalu neda vyslovit ... to se jeste zeptam jak to udelat s tim jmenem...nechat si ho by byla sebevrazda ... tak nejak se spoleham na Ambasadu v Den Haagu... do CR urcite jen tak nepojedu, takze to preziju i kdyz to s tema papirama bude trvat dele....jsem cetla ze svedek musi umet anglicky nebo nemecky....to by bylo dost blby, protoze kamaradka neumi nic
Oud 08-03-07, 19:22   #77
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
jinak o jmene...

pokud se vdavas v Nl ti zustava i tve jmeno zamlada...je to divne,ale je to tak..i kdyz si vyberes jen manzelovo jmeno to predesle se stale pouziva,coz nechapu...
ale asi si dam take jen mazelovo ,kdyz se toho meho ceskeho nikdy nezbavim
take ho mam slozite,ale uz jsem si zvykla,jen at se snazi ho pekne vyslovit...
prd mesicem jsem sla k lekari a jak me volala jsme se s pritelem smali a pak rekla jak se to teda vyslovuje?tak jsem ji ten jazykolam rekla ,ale neslo ji to...
pry to pred tim nez me zavolala trenovala... no to slo videt...
Oud 08-03-07, 20:26   #78
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Truhlik schreef:
Bericht bekijken
no tak to je bezva...jde mi z toho uz hlava kolem...tesim se az to budu mit za sebou...to zarizovani v Holandsku mi az tak vadit nebude...i kdyz urady jsou asi vsude stejny
to teda nejsou, tady jsou horsi, vsechno jim dyl trva a je to taky drazsi. Ted jsem kvuli zbrojaku potrebovala papir z geemente, ze jsem jako bezuhonnej obcan a vzali si za to 32! eur. A bude to hotovy mozna za 14 dni.
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-03-07, 21:31   #79
Volwaardig Lid

Alice's avatar

Nationaliteit:
Taky u nas byl oddavajici tyden pred svatbou, vecer na kafi Pta se na ruzne otazky a vsechno si zapisuje...,takze co nechcete to nerikejte,jinak si pise vsechno a pri svatbe taky pouzije. Z tech svych otazek si slozi takovy povidani....prislo mi to trapny,ale nejak jsem to nevnimala. Text jsme si vyzebrali par dnu pred svatbou,abych to prelozila rodicum...aby z toho taky chudaci neco meli.

Po svatbe tu nemusis nic nahlasovat na uradech,ze si se oddala.... Ale pak pro cesky urady. Po par dnech je zapsani na Gemeente hotovy a na vyzadani (a za poplatek) vypisou neco jako oddaci list....,ktery musi byt prelozeny do cestiny uznanym prekladatelem (na strankach ambasady jsou jmena a tyto prekladatele jenom uznavaji!). A na zaklade tohodle papiru se provede zapis na Zvlastni matrice v Brne a vyda se cesky oddaci list,ktery je potreba potom k vydani pasu...

Ke zmene jmena po svatbe: pokud si nechate jmeno manzela (ja jsem to tak udelala...),tak cesky oddaci list overeny apostillou (ambasada to nastesti vyrizuje) a pak prelozeny predlozit na Gemeente a provedou zmenu jmena. Doufam.....jsem ted ve fazi odevzdani papiru na ambasade...s pasem na jmeno manzela...a vsude vedena pod jmenem za svobodna.

Vsem pevne nervy! A dokud to mam v hlave,tak rada pomuzu. Nekdy to je ale fakt fuska dopatrat se informaci!
Alice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-03-07, 08:19   #80
Volwaardig Lid

Alice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
Bericht bekijken
no tak vidim,ze po svatbe je to horsi nez pred...:snik: to se nalitam....
no docela to nechapu...takze v CR pak vydaji cesky oddaci list a s tim se pak zas musi do prahy pro apostilu a take se to musi prelozit??no tak to je des,to abych so uz setrila na cestu do CR....:snik:
no uvidime co a jak... :traan:
Nejdriv musi mit cesky oddaci list razitko Krajskeho uradu z Brna a pak apostillu! Jelikoz neznam Brno,tak to vsechno vyrizuju pres ambasadu,pry to bude trvat 4-5tydnu a stalo me to 4 eura. Kdybych cestovala po CR kvuli razitkum,tak by me to stalo mnohem vic. A hlavne si chci pobyt v Cechach uzivat a ne litat po uradech.
Cesky oddaci list musis mit s razitky prelozeny,aby Ti pak na Gemeente zmenili jmeno,pokud si davas manzelovo. Me rekli nejdriv,ze jim bude stacit novy pas se jmenem,tak ted kvuli tomu litam... A to jsem se vdavala loni v cervenci a nemam jeste doted vse hotovy! Kdybych vedela,ze to bude takovy litani,tak bych si nechala svoje jmeno a nic nemenila (ani pak pas...)

Je pravda,ze to litani po uradech...je snad horsi po svatbe. A doufam,ze to taky nekdy skonci!
Alice is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels