|
|
#61 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
no mozna je to tim,ze uz jsi se tu nahlasovala pod manzelovym jmenem...ty co se tu vdaly z nasi tridy,tak na listu maji divci jmeno. MAJI TU BORDEL takze ja se toho hnusneho ceskeho prijmeni nikdy nezbavim...:snik:
|
|
|
|
#62 |
|
Actief Lid
|
Ja jsem zase cetla v novinach, ze v Holandsku to neni obvykle, menit jmeno na oficialnich dokumentech, ze v kazdodennim zivote se muze pouzivat spolecny s manzelem, ale kdyby si nekdo z manzelu chtel opravdu nechat zmenit jmeno, ze se o to prej musi nejak oficialne pozadat a delaji se s tim hrozny obstrukce.
Moje zkusenost je takova, ze kdyz jsem se bavila s holkama Holandankama, tak na me koukaly, jako bych spadla z visne, ze mam manzelovo prijmeni... ![]()
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Actief Lid
|
A zalezi Vam na tom moc mit manzelovo prijmeni????
![]() ja vim, ze v CR je to normalni, ale tady co znam manzelske pary, kazdy ma svoje... Me to zajima jenom tak ze zvedavosti, ja sama nevim, jak ja budu co kdy chtit, ci se vdavat, nebo co.. , ale vim, ze treba pro ceske kamosky to je nemyslitelne, jedna moje znama vyvdala blbejsi prijmeni, nez mela puvodni, a chtela si to sve nechat, ale budouci manzel se urazil.....tak si nakonec vzala to jeho, ktere se ji nelibilo, protoze v CR je to standard.... |
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
#65 |
|
Actief Lid
|
Jeee, tak to musi byt teda pekny macho, kdyz nerozdejchal, ze si jeho mila nevzala jeho prijmeni
Ja ani nevim, u nas to slo tak spontanne, proste k sobe patrime, tak budeme mit i stejny prijmeni,ale ze by to bylo vylozene kvuli nejake tradici, to ne... Stejne tady musim furt hlasit obe, takze ono na tom tak nesejde. Kdyz ti to udela radost, tak si ho vezmi ( chlapa i prijmeni ) a kdyz by ti to melo delat nejaky problemy, tak proc by sis nemohla nechat prijmeni divci a v obcance slovo "svobodna"? Ja zastavam nazor, ze "manzelske stesti" ti zadnej papir, prstynek ci stejny prijmeni nezaruci ...
|
|
|
|
#66 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
A pokud mas nejake srozumitelne holandske prijmeni, tak to je pak jina... Jo, to muj pritel taky musi pismenkovat, ale to protoze to jmeno je friske a docela krkolomne Ale lidem celkem dlouho trva tady pochopit, ze zeny maji v CR -ova. Oni si totiz mysli, ze i muj otec je -ova , a to da vzdycky prace, kdyz na to prijde rec to vysvetlit.... |
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Actief Lid
|
to s tim spelovanim je taky fakt, i kdyz ja mam celkem srozumitelne prijmeni... ovsem s tim -OVA mam taky legracni zkusenosti,to je kolikrat vysvetlovani na hodinu, navic kdyz je to Holandan sveta znaly a vytasi se na me se jmenem jako napr. Petra Janu, Lucie Bila a tak
... a chce vedet, proc tam teda to "oufa" neni...
Bericht 06-03-07 om 19:43 aangepast door goddart. |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Actief Lid
|
tak jsme dnes byli na gemeente a dala nam nejake predsvatebni papiry..no sranda.
jedna se o jmeno...jestli chci sve,obe ci jen jeho,tak ja nevim...kdyz si dam obe,jake to ma vyhody ci nevyhody?? nejlepsi nA TOM je,ze ten papir dala i pro pritele,ze se ma rozmyslet,zda si da me jmeno za jeho no uz vidim,jak jedem do cr a nekdo kouka ne jeho jmeno,budou si myslet,ze je to zenska snad si ho neda ...je to jeho rozhodnuti no,nebudu mu do toho mluvit,ale nevim,zda se mi to divne
|
|
|
#69 |
|
Nieuw Lid
Nationaliteit:
|
Ahojky,
mam takovy mensi dotazecek...pokud uz mam vse nutne ke snatku v NL vcetne Apostilly, je nutny vse jeste prekladat?na urade mi rikali ze ne ale nejak se mi to teda nezda... ![]() |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
jasne,ze jo...jak by si to precetli?? sice ta zpusobilost je v anglictine,ale preklada se i apostila a tak si to nech prelozit...protoze pak te jeste vyzenou. nekde staci do anglictiny a nekde pozaduji holandstinu...na to se na svem gemeente taky informuj nechapu kdo ti rikal,ze to nemusis prekladat?? vzdyt rodny list je cely v JC... ![]()
|
|