|
|
#182 |
|
Nieuw Lid
|
Hoj hoj, no ja se urcite nehodlam vdavat abych tu (v NL) mohla byt (povoleni k pobytu ma jiny duvod nez byt s partnerem, atd.), ale uz tu jsem skoro 7 let a porad zamilovana
tak nas tak napadlo "proc ne?". ... Jenze "Proc ne" jsou ted vlastne argumenty naprosto prakticke - do Cech skoro nejezdim a proto jsem se ptala jestli jdou tyhle veci vyrizovat pres ambasadu. Protoze na jednu stranu ... oficialne k sobe patrit ma taky svoje kouzlo . Dik za odpovedi ![]() |
|
|
|
|
|
#183 |
|
Actief Lid
|
A tez je dobre,kdyz ceskoholandska rodina ma deti a otec rozumi alespon trochu cesky.Jsme tu vetsina pro partnera a ne ze jsem si vybrala tuto zemi dobrovolne.Mam kamarada holandana a ten se ted seznamil s ceskou v mem ceskem regionu a sam rikal ,ze se bude ucit cesky ,protoze to povazuje za spravne vuci partnerce,kdyz se ona musi naucit holandsky.To neznamena ze budeme bydlet v holandsku,tak ze mi se budeme podrizovat jak blazni a chlapi nebudou umet ani rict cesky dobry den.Ale to je na kazdem jedinci ,pokud to tak vidi ci ne.Pro me je to trochu respektu kdyz se manzel nauci tez trochu cesky.Vzdyt jsme tu jeden pro druheho a nikdy nevite kdy se ocitneme v CR na stalo i s partnerem.Treba kvuli velke vode ,hahahaha.
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
VIP Lid
|
Moje rec. Rozhodne by mne nebavilo delat na domaci pude porad tlumocnika.
Aspon si takhle muzou chlapi dojit spolu na pivo a pohovorit ...
|
|
|
#185 | |
|
Nieuw Lid
|
Citaat:
jeste takovy dotaz-ted'jsme dostali( az po 14 dnech) international huwelijksakte- nejsou tu ani jmena rodicu,ani svedku-to asi na ambasade nebude stacit aby jsem si mohla zazadat o cesky oddaci list ? Tam prece vzdy jsou rodice uvedene a taky budou chtit nejake udaje o pritomnych svedcich ? Jak na to,mas nejake zkusenosti nebo tys to mela jinak ?? Pak jeste na tom huw-akte je ze naam na het huwelijk je zase moje stare jsmeno co jsem uzivala pred svatbou-tak ze kdyz to prelozim do cestiny tak si nemuzu zazadat o jmeno manzelovo do cesk.oddaciho listu ?? Mne se to zda vsecno tak komplikovane.. Diky moc,didi |
|
|
|
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
tak s tim naam na het huwelijk ,tak to jsem mela stejny problem.koukala jsem na to jak... ale stacilo se jit jen zeptat a hned mi to bylo vysvetleno.oni to tu pry nemeni.... divne. vyplnovala jsi pred svatbou nejaky papor o tom,jake jmeno budes pouzivat po svatbe? ja jsem si napr, vybrala obe dve. na ambasade vyplnis papir a tam si vyberes jake jmeno budes pouzivat.neni to tak dlouho co jsem to vyplnovala,tak si to pamatuji... no na tom international huwelijksakte jmena rodicu nejsou,svedci myslim take ne. to se vyplnuje vse az na ambasade...ja mela problem a manzel musel volat domu,v kterem roce se to vlastne narodil jeho otec ![]()
|
|
|
|
#187 | |
|
Nieuw Lid
|
Citaat:
|
|
|