Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
Svatba

Svatba

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 27-03-08, 09:56   #181
VIP Lid

Beruska's avatar

Jenze v NL zijou kvuli drahymu, neni-liz pravda?
Oud 27-03-08, 10:14   #182
Nieuw Lid

phaedra's avatar

Nationaliteit:
Hoj hoj, no ja se urcite nehodlam vdavat abych tu (v NL) mohla byt (povoleni k pobytu ma jiny duvod nez byt s partnerem, atd.), ale uz tu jsem skoro 7 let a porad zamilovana tak nas tak napadlo "proc ne?". ... Jenze "Proc ne" jsou ted vlastne argumenty naprosto prakticke - do Cech skoro nejezdim a proto jsem se ptala jestli jdou tyhle veci vyrizovat pres ambasadu. Protoze na jednu stranu ... oficialne k sobe patrit ma taky svoje kouzlo .

Dik za odpovedi
phaedra is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-03-08, 10:39   #183
Actief Lid

Nationaliteit:
A tez je dobre,kdyz ceskoholandska rodina ma deti a otec rozumi alespon trochu cesky.Jsme tu vetsina pro partnera a ne ze jsem si vybrala tuto zemi dobrovolne.Mam kamarada holandana a ten se ted seznamil s ceskou v mem ceskem regionu a sam rikal ,ze se bude ucit cesky ,protoze to povazuje za spravne vuci partnerce,kdyz se ona musi naucit holandsky.To neznamena ze budeme bydlet v holandsku,tak ze mi se budeme podrizovat jak blazni a chlapi nebudou umet ani rict cesky dobry den.Ale to je na kazdem jedinci ,pokud to tak vidi ci ne.Pro me je to trochu respektu kdyz se manzel nauci tez trochu cesky.Vzdyt jsme tu jeden pro druheho a nikdy nevite kdy se ocitneme v CR na stalo i s partnerem.Treba kvuli velke vode ,hahahaha.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-03-08, 11:10   #184
VIP Lid

Beruska's avatar

Moje rec. Rozhodne by mne nebavilo delat na domaci pude porad tlumocnika.
Aspon si takhle muzou chlapi dojit spolu na pivo a pohovorit ...
Oud 27-03-08, 17:14   #185
Nieuw Lid

Didi2's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Petra3h schreef:
Bericht bekijken
Ja jsem se vdavala pred tim, nez CR vstoupila do Unie a ani tehdy jsme s tim nemeli extra velke problemy. V Cechach mi vydali na mestskem urade osvedceni bez problemu, spolu s rodnym listem jsem si na to nechala dat apostillu v Praze a nechala prelozit do AJ.
V NL jsem to predlozila, vse v pohode, brali jsme se v Haarlemu.

Snatek neni potreba uzavirat v obou zemich, ve druhe zemi je jen potreba to zaregistrovat. Kdyz se vdavas v NL, tak v CR to musis poslat na zvlastni matriku v Brne. Tam se registruji snatky v cizine. Oni ti pak poslou cesky oddaci list. Jmeno si vyber (bud si nech svoje, nebo si vezmi pritelovo...ja mam oboje) a nahlas to na mestkem urade a zazadej si o novy pas s novym jmenem.
Na zaklade pasu ti i tady v NL vydaji verblijfsvergunning s timto novym jmenem.

Pri rozvodu si v NL zazadat o rozvodovy akt, apostillu, nechat prelozit a spolu s puvodnim oddacim listem poslat opet do Brna na zvlastni matriku. Zpatky ti poslou rozvodovy list a potvrzeni o vyjmuti snatku z registrace. Na zaklade toho si priste zase muzes zazadat o osvedceni, kdyz se budes chtit vdat znova.

Kazdopadne, doufam, ze rozvod nikoho nepotka a ze to vsem bude klapat. Preju moc stesti
Ahoj Petro,

jeste takovy dotaz-ted'jsme dostali( az po 14 dnech) international huwelijksakte- nejsou tu ani jmena rodicu,ani svedku-to asi na ambasade nebude stacit aby jsem si mohla zazadat o cesky oddaci list ? Tam prece vzdy jsou rodice uvedene a taky budou chtit nejake udaje o pritomnych svedcich ? Jak na to,mas nejake zkusenosti nebo
tys to mela jinak ?? Pak jeste na tom huw-akte je ze naam na het huwelijk je zase moje stare jsmeno co jsem uzivala pred svatbou-tak ze kdyz to prelozim do cestiny tak si nemuzu zazadat o jmeno manzelovo do cesk.oddaciho listu ?? Mne se to zda vsecno tak komplikovane.. Diky moc,didi
Didi2 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-03-08, 18:36   #186
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Didi2 schreef:
Bericht bekijken
Ahoj Petro,

jeste takovy dotaz-ted'jsme dostali( az po 14 dnech) international huwelijksakte- nejsou tu ani jmena rodicu,ani svedku-to asi na ambasade nebude stacit aby jsem si mohla zazadat o cesky oddaci list ? Tam prece vzdy jsou rodice uvedene a taky budou chtit nejake udaje o pritomnych svedcich ? Jak na to,mas nejake zkusenosti nebo
tys to mela jinak ?? Pak jeste na tom huw-akte je ze naam na het huwelijk je zase moje stare jsmeno co jsem uzivala pred svatbou-tak ze kdyz to prelozim do cestiny tak si nemuzu zazadat o jmeno manzelovo do cesk.oddaciho listu ?? Mne se to zda vsecno tak komplikovane.. Diky moc,didi

tak s tim naam na het huwelijk ,tak to jsem mela stejny problem.koukala jsem na to jak... ale stacilo se jit jen zeptat a hned mi to bylo vysvetleno.oni to tu pry nemeni.... divne.

vyplnovala jsi pred svatbou nejaky papor o tom,jake jmeno budes pouzivat po svatbe? ja jsem si napr, vybrala obe dve.

na ambasade vyplnis papir a tam si vyberes jake jmeno budes pouzivat.neni to tak dlouho co jsem to vyplnovala,tak si to pamatuji...

no na tom international huwelijksakte jmena rodicu nejsou,svedci myslim take ne.

to se vyplnuje vse az na ambasade...ja mela problem a manzel musel volat domu,v kterem roce se to vlastne narodil jeho otec
Oud 27-03-08, 20:43   #187
Nieuw Lid

Didi2's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
Bericht bekijken
tak s tim naam na het huwelijk ,tak to jsem mela stejny problem.koukala jsem na to jak... ale stacilo se jit jen zeptat a hned mi to bylo vysvetleno.oni to tu pry nemeni.... divne.

vyplnovala jsi pred svatbou nejaky papor o tom,jake jmeno budes pouzivat po svatbe? ja jsem si napr, vybrala obe dve.

na ambasade vyplnis papir a tam si vyberes jake jmeno budes pouzivat.neni to tak dlouho co jsem to vyplnovala,tak si to pamatuji...

no na tom international huwelijksakte jmena rodicu nejsou,svedci myslim take ne.

to se vyplnuje vse az na ambasade...ja mela problem a manzel musel volat domu,v kterem roce se to vlastne narodil jeho otec
Dekuji ti moc-jsem ti z toho byla taky takova zmatena-cekam na oddaci list a pak prijde tohle ! Tak ted'uz jsem klidnejsi,to je fajn kdyz je s kym se poradit ! Mej se moc hezky,didi
Didi2 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-03-08, 07:15   #188
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Beruska schreef:
Bericht bekijken
Jenze v NL zijou kvuli drahymu, neni-liz pravda?
Jo, to je pravda! Ja bych tu taky bez sveho draheho nebyla ...
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-03-08, 07:18   #189
VIP Lid

Beruska's avatar

Tak vidis, nakonec jsme tam, kde jsme vcera zacaly.
Oud 28-03-08, 11:39   #190
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Beruska schreef:
Bericht bekijken
Moje rec. Rozhodne by mne nebavilo delat na domaci pude porad tlumocnika.
Aspon si takhle muzou chlapi dojit spolu na pivo a pohovorit ...
Proc delat tlumocnika? Nejlepsi je jet sama a je pokoj, chlapi tam stejne jen otravujou....
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Forumnavigatie

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.2.0 - RSS Feed