|
|
#171 | |
|
Nieuw Lid
|
Citaat:
IDI |
|
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
to me se nikdo neptal,jestli rozumim ale tim,ze muj bracha sel za svedka ,tak se ptali jestli to nemaji udelat 2 jazycne.ale na co,kdyz staci jen podpis nasi nerozumi ani anglicky ani holandky,tak to bylo stejne jedno...nechtelo se nam poslouchat obrad 2 jazycne a s tou anglictiou to mas pravdu... ja stale mluvim doma anglicky po roce a pul skoly... manzel sice mluvi holandky,ale ja ne... mluvim,jen jak musim(skola,prace,pratele) a bez problem i s tim,ze doma stale pouzivam english ![]()
|
|
|
|
#173 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
Jinak verblijfsvergunning uz nepotrebujes, to je pravda. Ted uz ti staci jen pas. Kdyz si zaregistrovana na gemeente a mas sofi nummer, tak je to vsechno. Vic neni potreba. Na prokazani by ti mel stacit pas. Po rozvodu mi taky prestalo platit verblijfsvergunning a dali mi to pasu potvrzeni... jmenuje se to "verklaring van inschrijving burgers van de unie". A to staci. |
|
|
|
|
|
|
|
|
#174 |
|
Nieuw Lid
|
ja se budu vdavat v cervnu v CR. Uz mam vsechny papiry vybehany...hruza...ufff...nakonec jsem potrebovala pritele rodny list, potvrzeni o stavu a pobytu a narodnosti (jeden papir) a pak dokument o pravni zpusobilosti k uzavreni manzelstvi (ten mi v NL vydali az kdyz jsem jim predlozila svuj rodny list a potvrzeni o stavu a bydlisti), vse s aposilama (uredni overeni) a pak to muselo byt prelozene ceskou soudni prekladatelkou do cestiny. Jo a nesmi to byt starsi 6 mesicu.
Prekladatele mit nemusime, pritel podepsal na matrice cestny prohlaseni ze rozumi cesky. Tak se ted budu modlit, aby rekl ve spravny okamzik ano Jinak ted uz nemusis mit soudniho prekladatele, na podpis daji svatebni rec i kamaradovi, ktery muze prekladat, musi jen slozit slib do ruky matrikare (proste podepsat papir, aby mu dali svatebni rec). Jo a jeste pred svatbou musi tvuj nastavajici mit z cizinecke policie CR potvrzeni k pobytu (nesmi byt starsi 3 dny). To jen pro ty, co planuji svatbu v CR. Po svatbe oddaci list, apositlu, prelozit soudnim prekladtelem a pak s tim na gemeente. Kdyz se vdavas v NL, tak pak staci oddaci list s apostilou, prelozeny do CR soudnim prekladatelem a s tim na matriku do Brna, kde ti vydaji cesky oddaci list. No a kdyz uz jsi v CR, tak si zarid i novy pas a obcanku. Podle me lepsi nez to resit pres ambasadu, pres kterou to muze trvat i dele nez 3 mesice, kdyz mas moznos jet do Cech, jinak by to melo vyjit i levneji ne? No nevim. ![]() |
|
|
|
|
|
#175 |
|
Nieuw Lid
|
Ahoj lidi, mam takovou otazku, mozna je to hodne blba otazka
a mozna je na nit na tech 18-ti strankach i odpoved ale ja ji nenasla ... Takze: to fakt clovek musi do Cech jen aby si zazadal o ty 2 papiry??? (rodny list a pravni zpusobilost - nebo jak se to jmenuje) A pak je zase vyzvedl? Neda se to vyridit tady odsud (NL) pres ambasadu - i kdyz to treba trva pul roku ... ja se ted v tomhle roce stejne do Cech nechystam (clovek nikdy nevi ale zatim to vypada tak ze se tam proste nedostanu) ... proto tahle otazka. ![]() Predem moc dik za odpovedi! ![]() |
|
|
|
|
|
#176 |
|
Actief Lid
|
Abych byla uprimna,tak pro zivot tu ,musis udelat vic nez cestovani pro papiry.Takze zajed pro papiry domu neni nic pro ti tomu,co te jeste ceka za behani.Ale myslim si,ze je lepsi si tam odskocit a zeptat se popripade na vice info.protoze je urcite budes potrebovat.Toto je ma rada.Tak bych to udelala ja,protoze vim,jaky gulas v tom byl.Sice to netrvalo dlouho ale nervy to byli.
|
|
|
|
|
|
#177 |
|
Actief Lid
|
A ted jsem cetla tvuj prizpevek jeste jednou a pokud o ne chces zazadat o ty papiry,tak na nich musi byt i apostila a musi byt prelozeny do NL aby jsi mela zlegalizovanou svatbu i zde.Ale nevim kde se chces vdavat takze nevim jak ti poradit.Ale skoc si do jinych sekci a tam je toho habadej.
|
|
|
|
|
|
#178 |
|
Actief Lid
|
Hm Jay,mi se tez brali v CR a meli jsme prekladatelku ktera prekladala do nemciny,proto jsem nerozumela ani slovo,ale hlavne ze rozumel manzel ze vedel kdy ma rict to sladke ANO.A jak jsem se krasne zasmala kdyz z nej vypadlo cesky ANO.To jsem se malem pocurala smichy.A ja jak jsem nerozumela nemecky tak jak ta prekladatelka udelala tichou mezeru ,tak jsem myslela ze uz mam rict to ANO,jenze jak jsem byla vynervovana tak jsem si nevzpomela ze to jeste nerekli v cestine tak jsem uz na ne vybafla ANO,a ty se taky malem potrhali smichy.No takze se holky nestresujte vzdyt je to jen svatba a zivot je jen jeden,tak ho zijme.
|
|
|
|
|
|
#179 |
|
VIP Lid
|
Vyhoda je, kdyz vas drahej rozumi a mluvi cesky, to pak neni prekladatelka potreba. Pripada mi to jako celkem fer, kdyz se holka nauci kvuli nemu holandsky, proc by se on nemohl kvuli ni naucit cesky, ze.
Anebo se, holky, vubec nevdavejte. A mate to bez papirovani!
|
|
|
#180 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|