Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
Svatba

Svatba

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 10-01-08, 22:37   #161
barbie
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
kdyz to tak vidim,jsem rada,ze jsem a stale budu svobodna
Ty ses cim dal tim rozumejsi...
A kdyby neco, usetris si papirovani po rozvodu.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 20-03-08, 17:19   #162
Didi2
Nieuw Lid

Didi2's avatar

Nationaliteit:
Mile damy,

pred tydnem jsem se vdala tady v Nl a co dal? Nejak jsem to moc nepochopila-musi se to hlasit na Cz ambasade a kde je lepsi zazadat
o nove doklady-v Cz nebo Nl na Cz ambasade? Kdo ma jake zkusenosti??
Predem moc dekuji !! didi
Didi2 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 20-03-08, 20:23   #163
janicka36
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Didi2 schreef:
Bericht bekijken
Mile damy,

pred tydnem jsem se vdala tady v Nl a co dal? Nejak jsem to moc nepochopila-musi se to hlasit na Cz ambasade a kde je lepsi zazadat
o nove doklady-v Cz nebo Nl na Cz ambasade? Kdo ma jake zkusenosti??
Predem moc dekuji !! didi
Ahoj Didi,

ja jsem si vse nechala delat pres ambasadu v haagu.
zazadala jsem si o pas v lete a az v utery si pro nej jedu,ale je to tim,ze jsem 3 mesice cekala na jiny papir,protoze muj pas byl propadly a ja nemela OP.
ono musis si zazadat na gemeente v miste bydliste o oddaci list stoji to okolo 10eu.
pak si ho nech prelozit do cestiny (seznam prekladatelu najdes na strankach ambasady)
pred prelozenim musis zajet do rechtbank v miste bydliste (pro me to byl maastricht) a zazadat si o apostilu.
uz nevim kolik me to vse stalo,protoze to nebyly moc velke polozky.
no a pak si muzes pres ambasadu zazadat o cesky oddaci list.
to trva cca 2 mesice.
az ho budes mit muzes si zazadat o pas

me ted pas bude stat 47eu coz pekne zvedli.

nevim kolik to stoji v cr...a take nemam zkusenost,jak se to tam vyrizuje,ale snad ti nekdo pomuze...

myslim si,ze i polozky za urcity papir,ktery na ambasade vyplnujes najdes v tomhle topic.

no hodne stesti pri vyrizovani a snad nebudes mit takove problemy jak jsem mela ja
Oud 21-03-08, 11:54   #164
Didi2
Nieuw Lid

Didi2's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
Bericht bekijken
Ahoj Didi,

ja jsem si vse nechala delat pres ambasadu v haagu.
zazadala jsem si o pas v lete a az v utery si pro nej jedu,ale je to tim,ze jsem 3 mesice cekala na jiny papir,protoze muj pas byl propadly a ja nemela OP.
ono musis si zazadat na gemeente v miste bydliste o oddaci list stoji to okolo 10eu.
pak si ho nech prelozit do cestiny (seznam prekladatelu najdes na strankach ambasady)
pred prelozenim musis zajet do rechtbank v miste bydliste (pro me to byl maastricht) a zazadat si o apostilu.
uz nevim kolik me to vse stalo,protoze to nebyly moc velke polozky.
no a pak si muzes pres ambasadu zazadat o cesky oddaci list.
to trva cca 2 mesice.
az ho budes mit muzes si zazadat o pas

me ted pas bude stat 47eu coz pekne zvedli.

nevim kolik to stoji v cr...a take nemam zkusenost,jak se to tam vyrizuje,ale snad ti nekdo pomuze...

myslim si,ze i polozky za urcity papir,ktery na ambasade vyplnujes najdes v tomhle topic.

no hodne stesti pri vyrizovani a snad nebudes mit takove problemy jak jsem mela ja
Ahoj Janicko-moc ti dekuji za odpoved'!! Volala jsem totiz do Cz na matriku a tam mne rekli ze je lepsi pro mne zazadat o pas na Cz ambasade v Nl-proto jsem se zeptala taky tady . Snad si to vyridim,v Cz to pry taky trva 3 m-ce. Ted'jeste stejne cekame na oddaci list s gemeente - taky uz to trva pres tyden. Jeste jednou dekuj, didi
Oud 21-03-08, 12:21   #165
Petra3h
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Ja jsem se vdavala pred tim, nez CR vstoupila do Unie a ani tehdy jsme s tim nemeli extra velke problemy. V Cechach mi vydali na mestskem urade osvedceni bez problemu, spolu s rodnym listem jsem si na to nechala dat apostillu v Praze a nechala prelozit do AJ.
V NL jsem to predlozila, vse v pohode, brali jsme se v Haarlemu.

Snatek neni potreba uzavirat v obou zemich, ve druhe zemi je jen potreba to zaregistrovat. Kdyz se vdavas v NL, tak v CR to musis poslat na zvlastni matriku v Brne. Tam se registruji snatky v cizine. Oni ti pak poslou cesky oddaci list. Jmeno si vyber (bud si nech svoje, nebo si vezmi pritelovo...ja mam oboje) a nahlas to na mestkem urade a zazadej si o novy pas s novym jmenem.
Na zaklade pasu ti i tady v NL vydaji verblijfsvergunning s timto novym jmenem.

Pri rozvodu si v NL zazadat o rozvodovy akt, apostillu, nechat prelozit a spolu s puvodnim oddacim listem poslat opet do Brna na zvlastni matriku. Zpatky ti poslou rozvodovy list a potvrzeni o vyjmuti snatku z registrace. Na zaklade toho si priste zase muzes zazadat o osvedceni, kdyz se budes chtit vdat znova.

Kazdopadne, doufam, ze rozvod nikoho nepotka a ze to vsem bude klapat. Preju moc stesti
Petra3h is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-03-08, 12:52   #166
Petra3h
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Citaat:
rengi schreef:
Bericht bekijken
no to jsem ji prave dnes navrhovala, zda muze byt do EN, ze pritel anglicky mluvi dobre a rozumi dobre a ta se osoptila, ze to musi byt z daneho jazyku do daneho...tudiz z CZ do NL...takze nevim..jeste to nejak zkusim asi domluvit, pokud nikoho nesezenu.
To je hruza. Ja se vdavala v NL, holandsky jsem v te dobe jeste ani nepipla a protoze jsem na uredniky mluvila anglicky, automaticky byl cely obrad v anglictine. Oddavajici byl super, dokonce si nastudoval par vet v cestine, cim me uplne dostal. Uplne v pohode, nikdo nas neotravoval s tlumocnikem nebo jazykem, ktery rozumis.

U notarky, kdyz jsme podepisovali testament, byla sice tlumocnice, ale opet, jen z NL do AJ. Cestinou se nastesti nikdo nezaobiral, coz jsme byli radi. Je to podstatne drazsi nez AJ.
Petra3h is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-03-08, 20:46   #167
Jay62
Actief Lid

Jay62's avatar

Nationaliteit:
My se brali v Cechach a u obradu jsme museli mit soudni prekladatelku - nizozemstiny.
Jay62 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-03-08, 17:36   #168
Didi2
Nieuw Lid

Didi2's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Petra3h schreef:
Bericht bekijken
Ja jsem se vdavala pred tim, nez CR vstoupila do Unie a ani tehdy jsme s tim nemeli extra velke problemy. V Cechach mi vydali na mestskem urade osvedceni bez problemu, spolu s rodnym listem jsem si na to nechala dat apostillu v Praze a nechala prelozit do AJ.
V NL jsem to predlozila, vse v pohode, brali jsme se v Haarlemu.

Snatek neni potreba uzavirat v obou zemich, ve druhe zemi je jen potreba to zaregistrovat. Kdyz se vdavas v NL, tak v CR to musis poslat na zvlastni matriku v Brne. Tam se registruji snatky v cizine. Oni ti pak poslou cesky oddaci list. Jmeno si vyber (bud si nech svoje, nebo si vezmi pritelovo...ja mam oboje) a nahlas to na mestkem urade a zazadej si o novy pas s novym jmenem.
Na zaklade pasu ti i tady v NL vydaji verblijfsvergunning s timto novym jmenem.

Pri rozvodu si v NL zazadat o rozvodovy akt, apostillu, nechat prelozit a spolu s puvodnim oddacim listem poslat opet do Brna na zvlastni matriku. Zpatky ti poslou rozvodovy list a potvrzeni o vyjmuti snatku z registrace. Na zaklade toho si priste zase muzes zazadat o osvedceni, kdyz se budes chtit vdat znova.

Kazdopadne, doufam, ze rozvod nikoho nepotka a ze to vsem bude klapat. Preju moc stesti
Dekuji,bezva ! Ale na tu matriku do Brna to mam poslat sama anebo to udela matrikarka v Cz nebo urednice na ambasade ?
Pak by mne zajimal ten verblijfsvergunning- muj novomanzel mi totiz rika ze nic takoveho nepotrebuji proto ze jsem ze zeme EU,to je sice hezky ale kdyby mne prisel doporuceny dopis,nebo penize pres western union nebo ja nevim co jeste-jak se prokazu ze tady vubec mam bydliste? Na gemeente jsem prihlasena a mam taky Sofi nummer.To je ale vsechno-mozna ze tady skutecne nic nepotrebuji,pouze cesky cestovni pas ??
Oud 22-03-08, 17:43   #169
janicka36
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Didi2 schreef:
Bericht bekijken
Dekuji,bezva ! Ale na tu matriku do Brna to mam poslat sama anebo to udela matrikarka v Cz nebo urednice na ambasade ?
Pak by mne zajimal ten verblijfsvergunning- muj novomanzel mi totiz rika ze nic takoveho nepotrebuji proto ze jsem ze zeme EU,to je sice hezky ale kdyby mne prisel doporuceny dopis,nebo penize pres western union nebo ja nevim co jeste-jak se prokazu ze tady vubec mam bydliste? Na gemeente jsem prihlasena a mam taky Sofi nummer.To je ale vsechno-mozna ze tady skutecne nic nepotrebuji,pouze cesky cestovni pas ??
na tu matriku to posla ambasada.... v cr nevim.
ja jsme jen predlozila potrebene papiry a vyplnila vse co se ma do 3 mesicu jsem mela cesky oddaci list.pas trval o neco mene....

ja jsem karticku jeste dostala a pozuvam ji jako doklad v NL
ale ted uz ti staci jen pas ..karticku uz nevydavaji.

no uz by se mi to nechtelo znovu vyrizovat a jsem rada,ze si v utery jedu pro pas
ted uz me ceka vyridit si v CR jen OP

Vesele VELIKONOCE!
Oud 22-03-08, 17:49   #170
Didi2
Nieuw Lid

Didi2's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Jay62 schreef:
Bericht bekijken
My se brali v Cechach a u obradu jsme museli mit soudni prekladatelku - nizozemstiny.

Ne,co jsme se ted'ka brali pred tydnem tady v N - tak se mne jen zeptali zda rozumim Nl -rekla jsem ze ano a obrad probehl v holandstine,bez problemu ! Rozumet jsem rozumela-horsi to je s mluvenim,do kurzu nechodim a tak to uz 6 m-cu zkousim s Taalklas a mam jeste par knizek.
Zatim moc velky pokrok ale neni videt,muj novomanzel se mnou mluvi anglicky-pry je to tak makkelijk..
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.0.0 - RSS Feed