![]() |
|
|
#141 |
|
Actief Lid
|
Evelinko, ja se vdavala taky v Cechach a myslim, ze toho litani tolik nebylo. Vsechny doklady dostal manzel bez problemu. Jeste se zeptej,zda potrebujes tu apostilu, protoze jsme uz v "Schengenu" a ja mam dojem, ze uz neni potreba. To by sis usetrila dalsi cestu do Prahy na ministerstvo...Drzim palce.
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
Actief Lid
|
no myslim si,ze kdyz je manzel holandan do prahy pro apostilu nemusi,ale staci mu zajit do eindhovenu do rechtbank a tam to davaji do par minut. teda aspon v maastrichtu to je,jen preklad je docela drahy
ale zas to tak zle nebude... neboj u me se take vse vyresilo,i kdyz v cr mam jine prijmeni nez v nl ...vlastne nejen ja,ale cela manzelova rodina ... ale to uz neresim...jen stale cekam na pas uz asi pul roku... a jeste jsem si o nej ani nezazadala,jelikoz cekam jeste na dalsi papir co mi vyrizuji pres ambasadu a tak doufam,ze to do leta stihnou,protoze pak budu pas potrebovat cekam a cekam a cekam.... ![]()
|
|
|
#143 |
|
Nieuw Lid
|
Do Prahy nemusi, tu apostilu mu daji tady v Holandsku, s tim si ani tak moc hlavu nedelam. Horsi to bude s tim dokladem o pravni zpusobilosti k uzavreni manzelstvi. Jestli nam nedaji ten papir, ze to mit nemusi, tak to bude hruza. Oni ten papir totiz vydavaji jen kdyz maji tvoje doklady (rodny list, stav) a to s apostilou a prelozene do NL. To bych musela rychle sednout na autobus a jet si zarizovat svoje papiry, aby nam dali ten hloupy doklad o zpusobilosti k uz.man.
Jinak uz mame pritele rodny list a pak doklad o stavu,bydlisti a obcanstvi (to je jeden papir) Holky museli jste ten doklad o zpusobilosti mit? ![]() |
|
|
|
|
|
#144 |
|
Nieuw Lid
|
No vidis to. To by me zajimalo jak to bude s dokladama. Oddaci list nam pry vydaji do 3 dnu, tak na to si musime pockat. Ale co pak moje obcanka a cestovni pas? Muzu cestovat na ten stary nebo musim tvrdnout v CR nez mi daji novy pas....ufff. Tezko si dokazu predstavit, ze bych mohla jezdit do CR na stary pas s jinym prijmenim. Ja vim, ze uz nejsou hranice, ale nahoda je blbec.
![]() |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Actief Lid
|
Evelinko, oddaci list ti vydaji za nejakou dobu, ja ted uz presne nevim, ale posilali to nekam do Brna na matriku..nejsem si jista..cestovat muzes i na obcansky prukaz...kdyz si nechas delat novou obcanku, dostanes o tom potvrzeni a z te stare ti odstrihnou ruzek-tak jsem to mela ja. Pri predani nove jsem to musela vratit. Ten papir o zpusobilosti jsem musela mit a dali ho manzelovi bez problemu..jenom uz nevim, zda k tomu potreboval me prelozene doklady..
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Actief Lid
|
Ja kdyz jsem se vdavala tak to bylo celkem rychle.Na zacatku srpna jsme se rozhodli a v zari byla svatba.A ten doklad o pravni zpusobilosti jsem mit musela z duvodu,aby vedeli v Cr na matrice ze muj pritel neni v NL zenaty ,ci je rozvedeny....
|
|
|
|
|
|
#148 | ||
|
Actief Lid
|
Citaat:
Citaat:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#149 |
|
Nieuw Lid
|
Tak snad dobra zprava.
Odmitli mi sice tady vydat potvrzeni o pravni zpusobilosti k uzavreni manzelstvi (pry uplne staci rodny list a potvrzeni o stavu) ale nastesti v CR na matrice mi rekli, ze budu zadat o prominuti (ze mi nevydali to potvrzeni), takze snad to bude v pohode a ten papir nepotrebuju. Tady nam rekli ze to potvrzeni o pravni zpusobilosti by mela vydat zeme, kde se svatba uskutecnuje, ze oni s tim nemaji nic spolecneho. No proste velky bordel. ![]() |
|
|
|