het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 08-01-08, 15:26   #141
Actief Lid

Jay62's avatar

Nationaliteit:
Evelinko, ja se vdavala taky v Cechach a myslim, ze toho litani tolik nebylo. Vsechny doklady dostal manzel bez problemu. Jeste se zeptej,zda potrebujes tu apostilu, protoze jsme uz v "Schengenu" a ja mam dojem, ze uz neni potreba. To by sis usetrila dalsi cestu do Prahy na ministerstvo...Drzim palce.
Jay62 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-01-08, 17:08   #142
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
no myslim si,ze kdyz je manzel holandan do prahy pro apostilu nemusi,ale staci mu zajit do eindhovenu do rechtbank a tam to davaji do par minut. teda aspon v maastrichtu to je,jen preklad je docela drahy

ale zas to tak zle nebude... neboj u me se take vse vyresilo,i kdyz v cr mam jine prijmeni nez v nl ...vlastne nejen ja,ale cela manzelova rodina ... ale to uz neresim...
jen stale cekam na pas uz asi pul roku... a jeste jsem si o nej ani nezazadala,jelikoz cekam jeste na dalsi papir co mi vyrizuji pres ambasadu a tak doufam,ze to do leta stihnou,protoze pak budu pas potrebovat
cekam a cekam a cekam....
Oud 08-01-08, 19:24   #143
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Do Prahy nemusi, tu apostilu mu daji tady v Holandsku, s tim si ani tak moc hlavu nedelam. Horsi to bude s tim dokladem o pravni zpusobilosti k uzavreni manzelstvi. Jestli nam nedaji ten papir, ze to mit nemusi, tak to bude hruza. Oni ten papir totiz vydavaji jen kdyz maji tvoje doklady (rodny list, stav) a to s apostilou a prelozene do NL. To bych musela rychle sednout na autobus a jet si zarizovat svoje papiry, aby nam dali ten hloupy doklad o zpusobilosti k uz.man.
Jinak uz mame pritele rodny list a pak doklad o stavu,bydlisti a obcanstvi (to je jeden papir)
Holky museli jste ten doklad o zpusobilosti mit?
Evelinka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-01-08, 19:28   #144
Nieuw Lid

Nationaliteit:
No vidis to. To by me zajimalo jak to bude s dokladama. Oddaci list nam pry vydaji do 3 dnu, tak na to si musime pockat. Ale co pak moje obcanka a cestovni pas? Muzu cestovat na ten stary nebo musim tvrdnout v CR nez mi daji novy pas....ufff. Tezko si dokazu predstavit, ze bych mohla jezdit do CR na stary pas s jinym prijmenim. Ja vim, ze uz nejsou hranice, ale nahoda je blbec.
Oud 08-01-08, 20:05   #145
Actief Lid

Jay62's avatar

Nationaliteit:
Evelinko, oddaci list ti vydaji za nejakou dobu, ja ted uz presne nevim, ale posilali to nekam do Brna na matriku..nejsem si jista..cestovat muzes i na obcansky prukaz...kdyz si nechas delat novou obcanku, dostanes o tom potvrzeni a z te stare ti odstrihnou ruzek-tak jsem to mela ja. Pri predani nove jsem to musela vratit. Ten papir o zpusobilosti jsem musela mit a dali ho manzelovi bez problemu..jenom uz nevim, zda k tomu potreboval me prelozene doklady..
Oud 08-01-08, 20:40   #146
Actief Lid

Nationaliteit:
Ja kdyz jsem se vdavala tak to bylo celkem rychle.Na zacatku srpna jsme se rozhodli a v zari byla svatba.A ten doklad o pravni zpusobilosti jsem mit musela z duvodu,aby vedeli v Cr na matrice ze muj pritel neni v NL zenaty ,ci je rozvedeny....
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-01-08, 23:23   #147
VIP Lid

barbie's avatar

Teda holky, je mi vas lito.... a nejen kvuli tem papirum.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-01-08, 09:45   #148
Actief Lid

Jay62's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Jay62 schreef:
Bericht bekijken
Evelinko, oddaci list ti vydaji za nejakou dobu, ja ted uz presne nevim, ale posilali to nekam do Brna na matriku..
Chtela jsem se tady opravit. Ten oddaci list se odesila do Brna jen v pripade, ze je svatba v cizine...jinak ten papir o te zpusobilosti je vlastne potvrzeni jeho stavu, ze neni zenaty!!!!
Citaat:
Způsobilost k uzavření sňatku vylučuje manželský stav některého ze snoubeců, příbuzenský vztah mezi nimi či nesvéprávnost.
Na tu apostilu se zeptej, mozna uz ji nepotrebujete!!
Oud 09-01-08, 10:04   #149
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Tak snad dobra zprava.
Odmitli mi sice tady vydat potvrzeni o pravni zpusobilosti k uzavreni manzelstvi (pry uplne staci rodny list a potvrzeni o stavu) ale nastesti v CR na matrice mi rekli, ze budu zadat o prominuti (ze mi nevydali to potvrzeni), takze snad to bude v pohode a ten papir nepotrebuju.
Tady nam rekli ze to potvrzeni o pravni zpusobilosti by mela vydat zeme, kde se svatba uskutecnuje, ze oni s tim nemaji nic spolecneho.
No proste velky bordel.
Oud 09-01-08, 10:07   #150
Actief Lid

Jay62's avatar

Nationaliteit:
No nekdy tady clovek zasne:-) chce to dobre nervy:-)
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels