|
|
#132 |
|
Actief Lid
|
svatba
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Actief Lid
|
Takze jim to trvalo tyden a zapsali nas na geemente jako oddane. Ale jeste stejne musime do haagu, jestli potrebujeme holandsky oddaci list.
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
Actief Lid
|
svatba
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Actief Lid
|
Manzel ho potrebuje do prace. Armadni uredni siml nam nechce ten ceskej, prelozenej s apostilou uznat.
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Actief Lid
|
svatba
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Nieuw Lid
|
svatba
Ahoj holky, tak jsem si tu cetla ty vase prispevky. To papirovani je hruza. Ja se budu vdavat v CR v cervnu. Na matrice v CR mi rekli, ze potrebuju priteluv rodny list a doklad o pravni zpusobilosti k uzav.manzel. Take mi rekli, ze nektere urady nevydavaji ten doklad o pravni zpusobilosti a tak kdyz mi ho odmitnou vydat, tak ze mam zazadat o potvrzeni, ze ten doklad nevydavaji. A pak mam misto toho zajistit doklad o stavu, statnim obcanstvi a bydlisti pritele. No zitra jdeme na gemeente, tak jsem na to zvedava, koho tam chytnem. Pritelovi po telefonu, rekli, ze ten doklad o pravni zpusobilosti davaji jen kdyz je svatba v Holandsku. Tak se moooc bojim, aby nam vydali to potvrzeni, ze ten doklad nevydavaji.
No jinak samozdrejme kazdy doklad ma byt s apostilou a pry prelozeny do cestiny ceskym soudnim prekladatelem. A to to chteji mit na matrice uz do pulky unora, jinak nam zrusi termin. Tak se budu modlit PS: taky mi bylo zdeleno, ze pritel potrebuje potvrzeni o opravnenosti pobytu na uzemi CR vydane cizineckou policii (ne starsi 7 dnu). A taky tlumocnika, kdyz nerozumi cesky. Nemusi to byt pry soudni tlumocnik, ale pak musi slozit slib do rukou matrikare. Tak mi prosim holky pisnete na email jaky mate vy zkusenosti. Ja se tady zatim budu modlit, aby jsme vsechno stihli v cas. ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Actief Lid
|
A nemate teda jednodussi se vzit v Holandsku?
|
|
|
|
#140 |
|
Nieuw Lid
|
Ahojda, pak by to bylo papirovani zase tady (ja bych musela vsechno dolozit pro gemeente), aspon teda myslim
No hlavne by to bylo o doooost drazsi A uz vidim jak taham babicky a dedy do letadla nebo 9 hodin autem No nemame to my holky jednoduchy...ufff....jak rika maminka "mela jsi si vybrat cecha" ![]() |
|
|
|