|
|
#101 |
|
Actief Lid
|
Na leve - to je bliz k srdci
, ale taky z praktickych duvodu, na prave ruce by mi vadil...nejsem verici, takze to pro me nema zadnou jinou symboliku . Wikipedia: Het is algemeen gebruikelijk de trouwring om de ringvinger van de rechterhand te dragen, echter mensen die Rooms-Katholiek zijn dragen de trouwring aan de ringvinger van de linkerhand. Een gebruik van weduwen en weduwnaren is om de ring van de overleden echtgeno(o)t(e) achter de eigen trouwring te dragen. In Vlaanderen In Vlaanderen draagt men de trouwring in West- en Oost-Vlaanderen links, in Antwerpen en Brabant rechts, terwijl het in Limburg verschilt per gebied.
Bericht 28-06-07 om 21:19 aangepast door goddart. |
|
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Actief Lid
|
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Actief Lid
|
Kdyz jsem se na to ptala, tak mi bylo receno, ze tady v NL, nosi katolici prstynky na leve ruce a vsichni ostatni na prave. Potvrdilo mi to vic lidi. Ale protoze v Cesku je zvyk nosit je na leve (a svatba je v CR), tak je budeme mit take na leve. No uz se to krati, jeste pet tydnu a uz nejsem slecna...
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Volwaardig Lid
|
My se bereme za necele tri tydny na urade,v utery,jen dva svedci,zadna artakce,spis oficialni nutnost.Prijmeni si nechavam obe.Uz se tesim az se budu predstavovat s tim manzelovym,holandskym,jednoduchym,uz na me nikde nikdo nebude zitat jak na mimozemstana
Jinak chci se zeptat,musim si ten cesky oddaci list a pas vyridit povinne i kdyz si nechavam obe prijmeni??? A musim to udelat hned????? Teprve mame za sebou vyrizovani rodneho listu pro mimiska a uz zase vzhuru k ambasade???? Mam trochu trauma z pani Jare,premyslim ze si to vyridim sama prez Brnenskou zvl.matriku,pokud to teda nespecha a nemusi se to povinne vyridit hned po snatku. Jsem z toho uradovani uz unavena. |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
Jinak se Ti nedivim,ze do toho nechces,protoze na ambasade jsem to vyrizovala taky pres pani Jarou...Ja jsem s ni nejaky problemy moc nemela,i kydz mi taky nebyla nekdy prijemna a setrela me taky za par veci... Kamaradka se u ni chtela domluvit na schuzce a kdyz se dovolala tak ji pani Jara rekla at zavola druhy den,protoze ma migrenu... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Actief Lid
|
Chci se taky zeptat
..ja uz tedy vdana jsem, brali jsme se v CR, cili oddaci list mam cesky s prekladem a apostilou...je povinnost zadat i o holandsky oddaci list? Me to totiz ani nenapadlo...nahlaseno vsechno je, tak nevidim duvod. Diky za odpoved.Jinak jsme meli daleko mene behani kvuli jmenu a tak...pouzivam jenom manzelovo jmeno, ktere mam ve vsech dokladech a odmitam dokumenty s divcim jmenem, protoze ho nikde uvedeno nemam. Taky se mi stalo, ze mi prisel dokument na jmeno byvaleho manzela, protoze nikoho nenapadlo se me zeptat, zda je to moje divci jmeno, brali to uplne automaticky... ![]() |
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
Mozna Ti nekdo napise svou zkusenost.. |
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Jestli se musi snatek hlasit v Haagu nebo staci jen na geemente nevim. Zkusime tam zavolat a dam to sem, co mi reknou. |
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Actief Lid
|
To je to slovickareni uredniku.Nekdy pomalu oni nevedi co rikaji.Nam to bylo vysvetleno tak,ze pokud je prelozeny cesky oddaci list a samozrejme i rodny list do holandstiny s apostilou tak k legalizaci snatku v NL staci to jit nahlasit na gemente.Tak jsme to meli i mi.No jeste ze to mame za sebou,ze?Porad planujeme mimco a nejde to a nejde.Uz me klepne.A az to pujde tak pak zase zacne papirovani.Ale to uz se nikde nenecham!
|
|
|
|