|
|
#91 |
|
Actief Lid
|
tak jsme v patek meli svatbu v nl...
dostali jsme tu jejich oddaci boekje,kde je jmeno na huwelijk stejne jak jsem mela pred...tak jsme se na to byli ptat a pani nam rekla,ze to tak je a muzu pouzivat obe,coz jsem na ni cumela jak puk a chtelo se mi az brecet. jak jim to v cr vysvetlim,ze to tu tak je??? tam mi daji to co tam je a nebudou se se mnou bavit jsem z toho cela nestastna ...nemate nekdo stejnou zkusenost a co vam pak v cr rekli? ja bych si rada zmenila vsechny doklady a mela obe jmena... predem dekuji :snik:
|
|
|
#92 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
Gratuluju ke svatbe a preju uprimnou soustrast k byrokracii. Nemam s tim zadnou zkusenost, ale napadaji me 2 veci, co by se daly delat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Actief Lid
|
moc dekuji....
no ono ja nevim jak to je,ale tady manzelovo jmeno pouzivat muzu...jen se mi jedna o cr... nevim,jak to tam uznaji,kdyz v oddacim listu je po snatku stale jen me jmeno... a jak jsem se divala na jmeno manzelova matky take tam ma napsane divci a pozuva i manzelovo...tak to nechapu. proste me zajima co a jak v cr...jesli mi to uznaji ...jak jeho tak i me nebo ne... dostava se v cr nejaky papir,jak zde,kde si muzu vybrat jake jmeno budu pouzivaT??? jsou to ale k... uz me to fakt nebavi... jsem z toho cela v ...
|
|
|
#94 |
|
VIP Lid
|
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Actief Lid
|
Nazdar Jani,
tak blahoprani velike a nesil. Prijmeni si normalne zmenis az na ceske ambasade, dostanes na to zvlastni formular, ze ho muzes pouzivat bez ova a ze k nemu chces mit i svoje divci. Takze treba Van Dam - NOvakova a ne Van Damova - Novakova . Je to standartni postup, takze nikdo se s tebou v Cesku o prijmeni hadat nebude - nejsi prvni a snad ani ne posledni. Tady v Holandsku budes porad evidovana pod svym divcim jmenem,ale muzes pouzivat i jmeno manzelovo - pozadas o to na gemeente a je to. PS: Jestli chces volat na ambasadu, tak se to snaz stihnout do stredy, protoze p. Jara tam od ctvrtka neni, jede na tyden do CR.
|
|
|
|
#96 |
|
Actief Lid
|
No tak v tom pripade ale musis jet podle me primo na Zvlastni matriku do Brna, jinde se to vyridit neda.
No kazdopadne nez se do toho pustis, tak se na to zeptej, at pak nelitas od certa k dablu.
|
|
|
|
#97 |
|
Actief Lid
|
Hodne stesti pri vyrizovani a jeste jedna malickost. Do tech papiru musis vyplnovat i udaje svedku - datum a misto narozeni, tak to mej pri ruce a je taky dost dobre mozne, ze budes muset mit kopii pasu tveho manzela s jeho podpisem - to kvuli tomu prijmeni.
|
|
|
|
#98 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
Nemusis mit nahodou huwelijksakte s apostillou a prelozeny a pak teprve vyrizovat Tvuj cesky oddaci list? Myslim,ze jsem to takhle mela... |
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Actief Lid
|
No moc gratuluju Janicko ke snatku !!!
![]() Nedelej si zbytecny vrasky z papirovani. Potrebujes jen prelozeny oddaci list s apostillou, ten predlozit na urade, na ktery pujdes (u me to byla ambasada). Maji dokument, na kterem vyplnis, jake jmeno chces pouzivat, manzelovo, divci nebo obe. Je to jednoduchy, tak se toho neboj. Pokud budes pouzivat obe, tak uz tady na gemeente nemusis nic nahlasovat, pac te tam maji s tim divcim. Jsou to jen formalitky, nic odstrasujiciho Jo, jedinyho, ceho bych se bala, je ta pani Jara na ambasade... ![]() succes!
|
|
|
|
#100 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Jsem se Vas chtela pro zajimavost zeptat, na jake ruce nosite prstynek....
Sem si vsimla u kolegu, ze vsichni "sezdani" maji snubak na prave ruce! |
|
|
|
|
|