Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
Svatba

Svatba

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 18-06-07, 14:36   #91
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
tak jsme v patek meli svatbu v nl...
dostali jsme tu jejich oddaci boekje,kde je jmeno na huwelijk stejne jak jsem mela pred...tak jsme se na to byli ptat a pani nam rekla,ze to tak je a muzu pouzivat obe,coz jsem na ni cumela jak puk a chtelo se mi az brecet.
jak jim to v cr vysvetlim,ze to tu tak je??? tam mi daji to co tam je a nebudou se se mnou bavit jsem z toho cela nestastna ...
nemate nekdo stejnou zkusenost a co vam pak v cr rekli?
ja bych si rada zmenila vsechny doklady a mela obe jmena...

predem dekuji

:snik:
Oud 18-06-07, 17:25   #92
Volwaardig Lid

adam.zach's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
Bericht bekijken
tak jsme v patek meli svatbu v nl...
dostali jsme tu jejich oddaci boekje,kde je jmeno na huwelijk stejne jak jsem mela pred...tak jsme se na to byli ptat a pani nam rekla,ze to tak je a muzu pouzivat obe,coz jsem na ni cumela jak puk a chtelo se mi az brecet.
jak jim to v cr vysvetlim,ze to tu tak je??? tam mi daji to co tam je a nebudou se se mnou bavit jsem z toho cela nestastna ...
nemate nekdo stejnou zkusenost a co vam pak v cr rekli?
ja bych si rada zmenila vsechny doklady a mela obe jmena...
Ahoj
Gratuluju ke svatbe a preju uprimnou soustrast k byrokracii.
Nemam s tim zadnou zkusenost, ale napadaji me 2 veci, co by se daly delat:
  • Oficialni postup :
    Totez, co jste vyridili ustne, udelat pisemne: Napsat na gemeente (nebo kde jste meli tu svatbu), oficialni dopis, ze protestujes a odvolavas se, proti tomu, ze ti tam napsali spatne jmeno. (Dokonce bych tipoval, ze ze zakona mas pravo se do urcite doby odvolat.) Na to by ti meli oni odpovedet nejakym oficialnim dopisem, kde ti nejspis napisou to, co uz ti rekli, ze tvoje namitka je neopravnena, protoze i tak ted muzes pouzivat to jmeno, co chces ty. A tim aspon ziskas nejake oficialni vyjadreni, ze to tak v Holandsku je. A to pak zase muzes vnucovat nasim urednikum. (Nebo jeste lip, jestli to jde nejak vyrizovat pres ambasadu tak tam by mozna mohli mit vetsi pochopeni nez na ceske matrice).
  • Tvrdackej pristup (to ber s rezervou) :
    Nevim, jak ta knizecka vypada, ale pokud je na konci nejaky podpis a razitko, tak napred najdi propisku stejne barvy, jako ma ten podpis. Pak dojdi s tou knizeckou na gemeente (nebo kde ti ji dali) a tak dlouho jim tam breč a huč do nich, ze tohle ti u nas neni nic platne a ze tam proste od nich potrebujes mit napsane to spravne jmeno a at tam koukaji aspon udelat nejakou hvezdicku a dole vysvetlivku, az budto oni vymeknou, anebo az budes moct ve spravny okamzik rict budto: "Tak ja si to tam teda napisu sama" anebo: "Ja proste potrebuju, aby tam bylo napsane tohle" ... a pak tam klidne pred jejich ocima namasti nejakou holandskou zkratku pro slovo "Provdana" nebo pro "Manzele se dohodli na pouzivani prijmeni" a za to si vypln to , co chces.
    Oni ti pak reknou, ze sis znehodnotila uredni dokument, ty jim na to reknes, ze takovyhle dokument ti stejne neni k nicemu. Pak se rozejdete ve zlem, ale ceskym uradum pak budes moci s klidnym srdcem tvrdit, ze to sis tam musela na radnici sama vlastni rukou pred jejich zraky doplnit a ze to je jedina cesta, jak se to tu v podobnych pripadech dela.
    Jeste byste mohli dolu na kazdou stranku udelat ty i manzel dvema jinymi tuzkami sve parafy.
    A pak jeste muzes tou prvni propiskou preskrtat v cele knizecce tu a tam nejake dalsi nehodici se slovo, proskrtat prazdne kolonky nebo do nich napsat "Nejsou", "Zadne", "N/A" a tak podobne.
    Ziskas tim unikatni, avsak velice autenticky dokument a v Cechach jim proste reknes, ze to je to jedine, co mas.
No, nevim, jestli jsem ti poradil dobre, ale aspon jsem se pokusil...
adam.zach is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 18-06-07, 18:29   #93
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
moc dekuji....

no ono ja nevim jak to je,ale tady manzelovo jmeno pouzivat muzu...jen se mi jedna o cr... nevim,jak to tam uznaji,kdyz v oddacim listu je po snatku stale jen me jmeno...
a jak jsem se divala na jmeno manzelova matky take tam ma napsane divci a pozuva i manzelovo...tak to nechapu.
proste me zajima co a jak v cr...jesli mi to uznaji ...jak jeho tak i me nebo ne... dostava se v cr nejaky papir,jak zde,kde si muzu vybrat jake jmeno budu pouzivaT???

jsou to ale k... uz me to fakt nebavi... jsem z toho cela v ...
Oud 18-06-07, 19:08   #94
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
janicka36 schreef:
Bericht bekijken
jsou to ale k... uz me to fakt nebavi... jsem z toho cela v ...

Klidek....
Proc nezavolas na ambasadu? Tam by ti snad meli dat nejaky informace? Urcite to tam vi, kdyz si tam tolik lidi chodi vyrizovat oddaci list pro Cesko.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 18-06-07, 20:00   #95
Actief Lid

goddart's avatar

Nazdar Jani,
tak blahoprani velike a nesil. Prijmeni si normalne zmenis az na ceske ambasade, dostanes na to zvlastni formular, ze ho muzes pouzivat bez ova a ze k nemu chces mit i svoje divci. Takze treba Van Dam - NOvakova a ne Van Damova - Novakova . Je to standartni postup, takze nikdo se s tebou v Cesku o prijmeni hadat nebude - nejsi prvni a snad ani ne posledni.
Tady v Holandsku budes porad evidovana pod svym divcim jmenem,ale muzes pouzivat i jmeno manzelovo - pozadas o to na gemeente a je to.

PS: Jestli chces volat na ambasadu, tak se to snaz stihnout do stredy, protoze p. Jara tam od ctvrtka neni, jede na tyden do CR.
Oud 18-06-07, 20:07   #96
Actief Lid

goddart's avatar

No tak v tom pripade ale musis jet podle me primo na Zvlastni matriku do Brna, jinde se to vyridit neda.

No kazdopadne nez se do toho pustis, tak se na to zeptej, at pak nelitas od certa k dablu.
Oud 18-06-07, 20:11   #97
Actief Lid

goddart's avatar

Citaat:
janicka36 schreef:
Bericht bekijken
zapomela jsem ...dekuji za blahoprani...
Hodne stesti pri vyrizovani a jeste jedna malickost. Do tech papiru musis vyplnovat i udaje svedku - datum a misto narozeni, tak to mej pri ruce a je taky dost dobre mozne, ze budes muset mit kopii pasu tveho manzela s jeho podpisem - to kvuli tomu prijmeni.
Oud 19-06-07, 08:41   #98
Volwaardig Lid

Alice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
Bericht bekijken
no na ceskem urade uz jsem se informovala a chcou i rodny list manzela,takze tam vse maji,ale problem nebude,protoze jede se mnou...
snad uz je to posledni papirovani co me ceka ale dekuji
Nechci Te Janicko strasit,ale to s tim poslednim papirovanim jsem si myslela taky... a ted uz jsem konecne zapsana na Gemeente pod manzelovym jmenem a ne pod mym divcim.. Trvalo to skoro 10 mesicu!

Nemusis mit nahodou huwelijksakte s apostillou a prelozeny a pak teprve vyrizovat Tvuj cesky oddaci list? Myslim,ze jsem to takhle mela...
Alice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 19-06-07, 08:55   #99
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
No moc gratuluju Janicko ke snatku !!!

Nedelej si zbytecny vrasky z papirovani. Potrebujes jen prelozeny oddaci list s apostillou, ten predlozit na urade, na ktery pujdes (u me to byla ambasada). Maji dokument, na kterem vyplnis, jake jmeno chces pouzivat, manzelovo, divci nebo obe. Je to jednoduchy, tak se toho neboj. Pokud budes pouzivat obe, tak uz tady na gemeente nemusis nic nahlasovat, pac te tam maji s tim divcim. Jsou to jen formalitky, nic odstrasujiciho

Jo, jedinyho, ceho bych se bala, je ta pani Jara na ambasade...

succes!
Oud 28-06-07, 21:08   #100
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Jsem se Vas chtela pro zajimavost zeptat, na jake ruce nosite prstynek.... Sem si vsimla u kolegu, ze vsichni "sezdani" maji snubak na prave ruce!
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Forumnavigatie

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.2.0 - RSS Feed