![]() |
|
|
#11 |
|
Actief Lid
|
Re: Snatek v NL
sorry sem si to blbe precetla,uz to vidim
no jeste,ze jsem se neodhlasila ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Actief Lid
|
Ja vim ze budu muset odevzdat cesky....a proc ne???kdyz tady budu pet let zit mit praci...mozna se vdam,budu mit deti....tak proc trvat na ceskym obcanstvi kdyz budu zit v holandsku???samozrejme ze kdyz si pritele nevezmu a nebudu mit deti a nebudu chtit zit v holandsku tak nic takovyho podnikat nebudu!!
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Actief Lid
|
my jsme se na to ptali kdyz sem se nastehovala na gemeente-tak staci ty papiry,co jste tu jmenovali a po uskutecneni svatby se musi kazdy cesky obcan prihlasit na zvlastni matrice v Brne,kde se nechavaji zapsat nasledujici veci:
narození, manželství a úmrtí českých státních občanů, ke kterému došlo: na území cizího státu, zastupitelského úřadu ČR v cizině, lodi nebo letadle mimo území ČR, v místě, které nepatří pod pravomoc žádného státu jak je to ovsem s tim,ze se papiry posilaji na IND mi nikdo tedy nerek |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Volwaardig Lid
|
Presne tak Katy,kdybych se neodhlasila z trvaleho bydliste z Cech,tak se ted nepidim po razitku,co si vymyslela baba na ceskym urade a nikdo nic nevi...klasika... Az budu vedet,co a jak tak to sem napisu.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Actief Lid
|
skoda no,zase mas starosti navic
![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Nieuw Lid
|
Ja jen k tomu, co rikal "Anavi" Ted uz nezalezi na tom, jak dlouho tu zustanes. Muzes tri mesice, ale muzes i dyl, samozrejme pod tou podminkou, ze tu nebudes pracovat, studovat a zadat o nejaka povoleni.
Priklad, jako kdyz jsi treba na dovolene. ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
VIP Lid
|
Ahoj holky!
No ja jsem tady vdana, mam syna... ale ceskeho obcanstvi se vzdavat nebudu. Proste budu navzdy Ceska! Navic, jedinou vyhodou holandskeho obcanstvi je, ze muzes volit. A tech nevyhod je mnohem vic... spousta lidi ted zije v jine zemi EU a maji sve puvodni obcanstvi. Predstavte si, ze to tady nevyjde, ze se rozvedes a pak si budes muset v Cechach zadat o ceske obcanstvi. To bych nechtela... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Actief Lid
|
Podle meho je zmena obcanstvi vyhodna snad a pouze pro ten jejich nizozemsky pas, se kterym pak nemusis obehavat jine ambasady a zadat o viza tam a tam... a taky pak muzes legalne pracovat v kterekoliv jine zemi EU... coz pro me je docela dulezite, protoze nedokazi sedet na jednom miste.
Jeste k tomu snatku. Holky jak je to mozne, ze mate takove starosti? My s partnerem to meli opravdu dost rychle vyrizene. Samozrejme jsem si prosla tou procedurou: Rodny list a Potvrzeni o pravni zpusobilosti k uzavreni manzelstvi, pak pro razitko na Krajsky urad a pak do Prahy pro apostille. Potom preklad do holandstiny a s tim vsim na gemeente. No a pro partnera taky nejaky ten rodny list vydany uradem v miste jeho narozeni. Nic vic uz po nas nechteli a vse probehlo bez potizi. Tak snad vam to taky vyjde! drzim palce ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Actief Lid
|
ja sem taky o tom uvazovala,ze bych si ho jednou vzala,ale preslo me to,stejne za par let,co bych ho dostala uz muzem vsude volne po Evrope delat,tak uz nebude treba a treba situace v CR bude o dost lepsi a toho myho se mi tam povede dostat a nebudu pak cizinec ve svy vlastni zemi
![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Actief Lid
|
Klaro...a neni to mnohem vic papiru a problemu...kdyz uz tady mas syna,jsi vdana a pracujes...nebylo by jednodussi proste byt "holandankou"????
|
|
|
|