het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 20-11-07, 19:55   #41
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Ahoj je tu nekdo z Belgie?

Ahoj jsem tu nova;jsem holka a bydlim v belgii;muj manzel je belgican;ja jsem ceska;hledam kamosku na dopisovani pripadne na setkani;bydlim ve West Vlaanderen;ale rada si vymenim poznatky i s holkami nebo zenami z holandska;obcas tam jezdime na vylety;jinak je to super stranka;s pozdravem a brzo ahoooj
Krublikova is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 20-11-07, 20:31   #42
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Ahoj citim se stejne jako ty;bydlim v belgii;v casti west vlaanderen cesky flandry;je mi 28,rada si s tebou budu dopisovat;mas-li zajem kontaktuj mne na ;s pozdravem a brzo na napsanou!!
Oud 20-11-07, 20:42   #43
Nieuw Lid

Nationaliteit:
ja bydlim v kotrijk!! v brugge jsem delala rok;to mam k vam kousek;nechcete se seznamit? Tereza
Oud 20-11-07, 20:47   #44
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Citaat:
lenous schreef:
Bericht bekijken
a co Brugge,
Ahoj trochu tu s temi odpovedmi bojuju;bydlim v kotrijk;to neni daleko od brugge;je mi 28;certsve vdana za belgicana;mas - li chut kontaktuj me;pa
Oud 21-11-07, 09:05   #45
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Ahoj Terezo,

Dekuju moc za odpoved.No je to celkem tezke,najit si tu nove zname.Ja bydlim v Lelystadu, v Holandsku,provincie Flevoland.Je tu cechu a slovaku,jenze vzdycky kdyz nekoho kontaktuju,tak se vetsinou nedockam odpovedi a kdyz se ji dockam,tak to teda stoji za zlamanou belu.Mam celkem spatne zkusenosti s chovanim Cechu a Slovaku v zahranici.Vetsinou si vsichni na neco hrajou a je smutne,ze v podstate ani nemaji na co.
Ale presto jsem si tu nasla dve super kamosky,ktere jsou naprosto skvele.
Jak se citis v Belgii?Slysela jsem,ze je to tam mnohem lepsi nez v Holandsku,preatelstejsi lide a tak.Ale ja osobne jsem byla jen v Gentu a velice kratce.
Pokud mas cas a chut,tak urcite napis.Tesim se na odpoved.Mej se hezky.Vendy
Vendula is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-11-07, 12:22   #46
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Ahoj Vendulo;
dekuju za odpoved;koukla jsem na mapku;bydlis dost daleko ode mne;skoda;a to je u more;ze? ale rada si s tebou budu psat;parkrat jsem v holandsku byla;a strasne se mi libi;a prave naopak bych rekla;ze holandani jsou vic pratelsti;komunikativni;tady jsou lidi studeni;ale taky pratelsti;jsem cerstve vdana;a roidna meho manzela me prijala s otevrenou naruci;ale jsou lide;kterym vadi;ze jsem z vychodni evropy;protoze si mysli;ze jsem husa;ale to je urcita forma rasismu a s tim nic nenadelame;co delas? ja jsem byla prvni rok au-pair;to byl zahul;napisu o tom pak vic;jestli te to zajima;ted delam uz rok uklizecku;nemam to spatne;zakaznicijsou fajn;prace to neni az tak spinava;ale namahava;nechci to delat navzdy;jsem tu skoro 3roky;ale prvni rok jsem mluvial jen anglicky;a ted umim plynne holandsky;ale tady se mluvi dost vlamsky coz je dialekt a to je vse dohromady;bydlime blizko franc hranic;takz plno slov z franc;tu se musim jeste naucit;bez toho nedostanu lepsi praci;snazim se jak muzu;ale furt je to k nicemu;zatim;mam z toho depku;co se tyce zkusenosti s nasinci;ted jsem potkala jednu cesku;videla jsem ji jen 2x;ale fajn holka;mam tu vic kontakt s polaky;ja jsem v cechach bydlela blizko polska;takze plynne mluvim;ale taky je ta jedna holka strasne materialisticka;v polsku je vse nej;a tak si kladu otazku;proc je tady;ale nekdy to spolknu nekdy ne;potrebuju mit nejakou kamosku;s kterou si muzu pokecat;o chlapech;mode;vareni atd;ale s ni to moc nejde;skoda;jeste porad navstevuju holandskou konverzaci;ted mi skoncila socialni hodina;to je takova intergrace cizincu v belgii;mate to tam taky?hele musim letet ke kadernikovi;snad se ozves;mej se hezky;Tereza
Oud 21-11-07, 13:01   #47
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Ahoj Terezo,
Co mam na to rict.Ja jsem zila pred tim v Anglii,pracovala jsem jako Au-pair,delala jsem tam uklidy a o vikendech k tomu servirku v hospode,pak jsem se prestehovala do Londyna a po roce jsem toho mela dost.Ted jsem tady a delam to same.Vis,pro me je to v ramci cestovani po Evrope fajn,ale musim rict,ze opravdu hodne lidi se na me diva jako na idiota z vychodni Evropy.A mne to vadi.Kdyz srovnavam Cesko a Holandsko,tak musim rict,ze jsme na tom v Cesku mnohem lip.Uroven skolstvi a zdravotnictvi je lepsi a kultura,stravovani ani nemluvim.Mozna v Cesku nebudu mit tri televize,ale jenom jednu,ale myslim si,ze s tim muzu zit.Ja jsem ze zapadni Evropy celkem zklamana a moc se mi tu nelibi,ale ja jsem osoba,ktera vyznava jine hodnoty nez vetsina lidi tady.A zdani klame,holandane moc pratelsti nejsou.Jsou studeni a strasne na penize,zavidi si ,hodne se pomlouvaji a na pratelstvi se tu moc nehraje.Jenze v Anglii to nebylo lepsi.
Ja to moc neresim,protoze chci zit v Cesku a na zacatku brezna se tam definitivne vracim.Ale chapu,ze se nekdy necitis moc dobre,kdyz Ti nekdo predhazuje takove nesmysly jako ze jsi z vychodu a podobne.To bohuzel jenom svedci o demenci nekterych lidi tady.Myslim si,ze normalni lide takove veci resit nebudou a spis jim bude zalezet na tom,jaky jsi clovek a jak se chovas.Ale je smutne videt,kam to nekteri slavni zapadoevropane dotahli se svou slavnou zapadni kulturou.Ale nechci kritizovat,blbce najdes vsude i v Cesku.
Kasli na ne,jsou to pokrytci.Ja verim,ze dobri lide jsou vsude.A znas to:"Jak se do lesa vola,tak se z nej ozyva".A myslim si,ze i kdyz vetsina lidi tady ma z materialniho hlediska vsechno,zarizeny dum,tri televize a pocitace,dve auta,stesti jim to stejne neprineslo.A to vidim i na sve soucasne hostitelske rodine.A i to na neco poukazuje.
Terezko mej se moc hezky a drz se.Tesim se na dalsi mejlik.Vendy
Oud 25-12-07, 11:48   #48
Nieuw Lid

hanks81's avatar

Nationaliteit:
Ahojda,jmenuji se Tom a žiju od leta v Utrechtu,rad bych tu pobliz nasel nekoho kdo by rad zasel treba posedet do cafe a popovidat si o zivote tady.
hanks81 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-12-07, 17:48   #49
Nieuw Lid

Nationaliteit:
ahoj

Ahoj,

Ja se jmenuji Vendÿ.Moc rada zajdu na kafe,ale ted jsem momentalne na dovolene v Cesku a vracim se az 18.1.
Takze pak kdykoliv.Stastny novy rok.Vendy
Oud 26-12-07, 23:28   #50
Nieuw Lid

hanks81's avatar

Nationaliteit:
Stastny Novy rok i tobe Vendy.To je bajecne ze jsi se ozvala,jen mam obavu ze vzdalenosti nasich bydlist a tim padem i z komplikace naseho setkani :-),kazdopadne te moc rad uvidim a doufam ze to bude co mozna nejdrive,take jsem na dovolene v CR,u maminky na svatky:-),ale vracim se uz 2.01,:-(
hanks81 is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels