![]() |
|
|
#41 |
|
Nieuw Lid
|
Ahoj je tu nekdo z Belgie?
Ahoj jsem tu nova;jsem holka a bydlim v belgii;muj manzel je belgican;ja jsem ceska;hledam kamosku na dopisovani pripadne na setkani;bydlim ve West Vlaanderen;ale rada si vymenim poznatky i s holkami nebo zenami z holandska;obcas tam jezdime na vylety;jinak je to super stranka;s pozdravem a brzo ahoooj
![]() |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Nieuw Lid
|
Ahoj citim se stejne jako ty;bydlim v belgii;v casti west vlaanderen cesky flandry;je mi 28,rada si s tebou budu dopisovat;mas-li zajem kontaktuj mne na ;s pozdravem a brzo na napsanou!!
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Nieuw Lid
|
ja bydlim v kotrijk!! v brugge jsem delala rok;to mam k vam kousek;nechcete se seznamit? Tereza
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Nieuw Lid
|
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Nieuw Lid
|
Ahoj Terezo,
Dekuju moc za odpoved.No je to celkem tezke,najit si tu nove zname.Ja bydlim v Lelystadu, v Holandsku,provincie Flevoland.Je tu cechu a slovaku,jenze vzdycky kdyz nekoho kontaktuju,tak se vetsinou nedockam odpovedi a kdyz se ji dockam,tak to teda stoji za zlamanou belu.Mam celkem spatne zkusenosti s chovanim Cechu a Slovaku v zahranici.Vetsinou si vsichni na neco hrajou a je smutne,ze v podstate ani nemaji na co. Ale presto jsem si tu nasla dve super kamosky,ktere jsou naprosto skvele. Jak se citis v Belgii?Slysela jsem,ze je to tam mnohem lepsi nez v Holandsku,preatelstejsi lide a tak.Ale ja osobne jsem byla jen v Gentu a velice kratce. Pokud mas cas a chut,tak urcite napis.Tesim se na odpoved.Mej se hezky.Vendy |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Nieuw Lid
|
Ahoj Vendulo;
dekuju za odpoved;koukla jsem na mapku;bydlis dost daleko ode mne;skoda;a to je u more;ze? ale rada si s tebou budu psat;parkrat jsem v holandsku byla;a strasne se mi libi;a prave naopak bych rekla;ze holandani jsou vic pratelsti;komunikativni;tady jsou lidi studeni;ale taky pratelsti;jsem cerstve vdana;a roidna meho manzela me prijala s otevrenou naruci;ale jsou lide;kterym vadi;ze jsem z vychodni evropy;protoze si mysli;ze jsem husa;ale to je urcita forma rasismu a s tim nic nenadelame;co delas? ja jsem byla prvni rok au-pair;to byl zahul;napisu o tom pak vic;jestli te to zajima;ted delam uz rok uklizecku;nemam to spatne;zakaznicijsou fajn;prace to neni az tak spinava;ale namahava;nechci to delat navzdy;jsem tu skoro 3roky;ale prvni rok jsem mluvial jen anglicky;a ted umim plynne holandsky;ale tady se mluvi dost vlamsky coz je dialekt a to je vse dohromady;bydlime blizko franc hranic;takz plno slov z franc;tu se musim jeste naucit;bez toho nedostanu lepsi praci;snazim se jak muzu;ale furt je to k nicemu;zatim;mam z toho depku;co se tyce zkusenosti s nasinci;ted jsem potkala jednu cesku;videla jsem ji jen 2x;ale fajn holka;mam tu vic kontakt s polaky;ja jsem v cechach bydlela blizko polska;takze plynne mluvim;ale taky je ta jedna holka strasne materialisticka;v polsku je vse nej;a tak si kladu otazku;proc je tady;ale nekdy to spolknu nekdy ne;potrebuju mit nejakou kamosku;s kterou si muzu pokecat;o chlapech;mode;vareni atd;ale s ni to moc nejde;skoda;jeste porad navstevuju holandskou konverzaci;ted mi skoncila socialni hodina;to je takova intergrace cizincu v belgii;mate to tam taky?hele musim letet ke kadernikovi;snad se ozves;mej se hezky;Tereza |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Nieuw Lid
|
Ahoj Terezo,
Co mam na to rict.Ja jsem zila pred tim v Anglii,pracovala jsem jako Au-pair,delala jsem tam uklidy a o vikendech k tomu servirku v hospode,pak jsem se prestehovala do Londyna a po roce jsem toho mela dost.Ted jsem tady a delam to same.Vis,pro me je to v ramci cestovani po Evrope fajn,ale musim rict,ze opravdu hodne lidi se na me diva jako na idiota z vychodni Evropy.A mne to vadi.Kdyz srovnavam Cesko a Holandsko,tak musim rict,ze jsme na tom v Cesku mnohem lip.Uroven skolstvi a zdravotnictvi je lepsi a kultura,stravovani ani nemluvim.Mozna v Cesku nebudu mit tri televize,ale jenom jednu,ale myslim si,ze s tim muzu zit.Ja jsem ze zapadni Evropy celkem zklamana a moc se mi tu nelibi,ale ja jsem osoba,ktera vyznava jine hodnoty nez vetsina lidi tady.A zdani klame,holandane moc pratelsti nejsou.Jsou studeni a strasne na penize,zavidi si ,hodne se pomlouvaji a na pratelstvi se tu moc nehraje.Jenze v Anglii to nebylo lepsi. Ja to moc neresim,protoze chci zit v Cesku a na zacatku brezna se tam definitivne vracim.Ale chapu,ze se nekdy necitis moc dobre,kdyz Ti nekdo predhazuje takove nesmysly jako ze jsi z vychodu a podobne.To bohuzel jenom svedci o demenci nekterych lidi tady.Myslim si,ze normalni lide takove veci resit nebudou a spis jim bude zalezet na tom,jaky jsi clovek a jak se chovas.Ale je smutne videt,kam to nekteri slavni zapadoevropane dotahli se svou slavnou zapadni kulturou.Ale nechci kritizovat,blbce najdes vsude i v Cesku. Kasli na ne,jsou to pokrytci.Ja verim,ze dobri lide jsou vsude.A znas to:"Jak se do lesa vola,tak se z nej ozyva".A myslim si,ze i kdyz vetsina lidi tady ma z materialniho hlediska vsechno,zarizeny dum,tri televize a pocitace,dve auta,stesti jim to stejne neprineslo.A to vidim i na sve soucasne hostitelske rodine.A i to na neco poukazuje. Terezko mej se moc hezky a drz se.Tesim se na dalsi mejlik.Vendy |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Nieuw Lid
|
Stastny Novy rok i tobe Vendy.To je bajecne ze jsi se ozvala,jen mam obavu ze vzdalenosti nasich bydlist a tim padem i z komplikace naseho setkani :-),kazdopadne te moc rad uvidim a doufam ze to bude co mozna nejdrive,take jsem na dovolene v CR,u maminky na svatky:-),ale vracim se uz 2.01,:-(
|
|
|
|