Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
Rozvod

Rozvod

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 03-12-06, 10:34   #11
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Cau Veroniko,

rozvod tady neni nic slozityho, myslim ze jednodussi nez v Cesku. Nejdriv musis k advokatovi... vyberes si sama, koho chces..... nemas-li zadny prijem, dostanes nejaky formular, ktery ti potvrdi na gemeente. Neplatis nic, max. 50 euro.
No a ostatni uz je v rukou advokata... Je to tady tak, ze i kdyz se chce rozvest jen jeden z partneru, tak to staci. Myslim, ze nemusis ani udavat duvod.
Problemy spis budes mit s povolenim k pobytu, asi bys musela mit praci, abys tu mohla zustat.... ale nevim, jak to ted presne je. Nebo by ses vratila do Ceska?
100% bych se vratila do CR,ani minutu bych nevahala.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 03-12-06, 10:40   #12
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Jo, je to na ho...
Clovek musi bejt hodne silnej, kdyz neni kam jit. A nektery zmetci chlapi toho jeste vyuzivaj.

Ale proboha, proc chces dite, kdyz premyslis o rozvodu? Dite to rozhodne nezachrani.... spis je to pak jeste horsi. A muzes mi to verit, mam to vozkouseny.
Ne uz ne,uz jsme si to vysvetlili,ze az se vzpamatuje,tak mozna bude dite.Nejsem ted opravdu pripravena na dite,neumim zvladnout ted sebe,natoz dite.Vim,ze dite nic nezachrani,nechci nejakymu malymu clovickovi pripravit zivot na hovno,jen proto ze ma nezodpovedne rodice.Ted ne.Jsem z toho nejaka zmatena.Jak psal nekdo na foru,ze jeste chvili a skonci v blazinci.Tak nejak.Mozna beru ten zivot moc vazne,mozna me rodice vedli az moc k zodpovednosti,protoze jsem docela nervak.Otec manzela vzdy rika (everything will be ok).Tak asi jo.A muj tata zase rika,vybrala jsi si takovou zemy,tak musis bojovat.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 03-12-06, 11:15   #13
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
veronika schreef:
Jsem z toho nejaka zmatena.Jak psal nekdo na foru,ze jeste chvili a skonci v blazinci.Tak nejak.Mozna beru ten zivot moc vazne....
Tak to jsem byla ja, ale bylo to ve srande. Nesmis ty debily tady brat moc vazne.... , ja se se nima moc nestykam a mam svatej klid. Mam tady hlavne znamy jinejch narodnosti.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 03-12-06, 11:16   #14
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
veronika schreef:
100% bych se vratila do CR,ani minutu bych nevahala.
Jasne, dokus nejsou deti, neni to problem. A navic, chlapu je na svete mraky.... proc tvrdnout v zemi, kde se ti nelibi a jeste k tomu s chlapem, kterej te stve??? Zivot je jen jeden a nema cenu si ho nicit.
Oud 03-12-06, 13:16   #15
Volwaardig Lid

Marketa's avatar

Nationaliteit:
Veroniko, hodne sily k tomu, abys udelala spravne rozhodnuti. Nevim, jak to tady chodi s rozvody. Ale podle me to neni tak jednoduche, jak pise Barbie. Sestra meho manzela se rozvadela minuly rok a aby to usnadnili nechali si u notare jejich manzelstvi "prepsat" na smlouvu o samenwonen. Potom si nechali tuhle smlouvu zrusit a byli oba volni. Nejlepsi prece jenom bude kdyz se budes informovat u odborniku.

Barbie, chapu, ze mas asi negativni zkusenosti s Holandany. Nicmene me Tvoje poznamka o debilech sokovala. Holandani maji o takovyhlech nazorech jedno rceni: Ze srdce nesnasim dve veci: zobecnovani a cizince.
Marketa is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 03-12-06, 13:49   #16
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Ne uz ne,uz jsme si to vysvetlili,ze az se vzpamatuje,tak mozna bude dite.Nejsem ted opravdu pripravena na dite,neumim zvladnout ted sebe,natoz dite.Vim,ze dite nic nezachrani,nechci nejakymu malymu clovickovi pripravit zivot na hovno,jen proto ze ma nezodpovedne rodice.Ted ne.Jsem z toho nejaka zmatena.Jak psal nekdo na foru,ze jeste chvili a skonci v blazinci.Tak nejak.Mozna beru ten zivot moc vazne,mozna me rodice vedli az moc k zodpovednosti,protoze jsem docela nervak.Otec manzela vzdy rika (everything will be ok).Tak asi jo.A muj tata zase rika,vybrala jsi si takovou zemy,tak musis bojovat.
Verco,to chce klidek a cas... Ja se tady taky casto peru se smutkem po domove a se zvykanim si na jiny zivotni styl. A tusim, ze mi to bude trvat hodne dlouho, nez se tady opravdu zabydlim. Nejlepsi na porouchane nervy je - teda podle me - dobra relaxace nebo nejaky fajn vylet. My pojedem pristi tyden do Spa v Belgii, pry tam jsou teple bazeny, neco jako maji na Slovensku, uz se tesim na vytrzeni z ruchu velkomesta!! Nebo staci treba i hoodne horka vana (to ja mam bohuzel smulu, pac mame jenom sprchovej kout ) a taky dobry vonavy cajik....nebo tak neco. Proste si to trosinku zprijemnit ten zivot, kdyz se treba vyskytne nejaky ten problem...
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 03-12-06, 16:38   #17
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Tak to jsem byla ja, ale bylo to ve srande. Nesmis ty debily tady brat moc vazne.... , ja se se nima moc nestykam a mam svatej klid. Mam tady hlavne znamy jinejch narodnosti.
Vsichni chlapi nejsou stejni...
a v kazde ze mi se nejakej ten ´debil´najde...
me zas nesedi cesi...zalezi na cloveku...

Chlap je chlap a obzvlast,kdyz ho z domova (maminka)nic nenauci je to des..:snik:
Oud 03-12-06, 18:22   #18
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
rozvod neni slozity, nejjednodussi a nejlevnejsi je zpusob co pise Marketa. To ale jde v pripade, ze nemate deti a spolecny majetek, nebo se dokazete dohodnout.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 03-12-06, 18:54   #19
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Marketa schreef:
Barbie, chapu, ze mas asi negativni zkusenosti s Holandany. Nicmene me Tvoje poznamka o debilech sokovala. Holandani maji o takovyhlech nazorech jedno rceni: Ze srdce nesnasim dve veci: zobecnovani a cizince.
Hlavne ze oni nezobecnujou... hazi nas vsechny z vychodni Evropy do jednoho pytle.
A vis, co ja nesnasim? To jejich pokrytectvi a nadrazenost.

Jsou tu mozna i normalni lidi.... ale ja jeste nikoho takovyho nepotkala.

Citaat:
janicka36 schreef:
Vsichni chlapi nejsou stejni...
a v kazde ze mi se nejakej ten ´debil´najde...
me zas nesedi cesi...zalezi na cloveku...

Chlap je chlap a obzvlast,kdyz ho z domova (maminka)nic nenauci je to des..:snik:
Chlapi... to je kapitola sama pro sebe. Ale ja tim nemyslela jenom chlapy.
Oud 03-12-06, 19:20   #20
Volwaardig Lid

Kaca's avatar

Nationaliteit:
Ja si myslim ze vsude jsou chlapy stejne,Cechy,Amerika,Holadsko,Cina.Mam na mysli ze vsude jsou parchanti a fajn chlapici.A na hajzla muzes narazit v Cechach u sousedu a v cizine muzes mit kliku a najit toho praviho.A s tema holandanama vseobecne-jsou jiny,ale to je zase na jednu stranu fajn,vzdyt by to bylo nudny kdyby vsude byli lidi stejny.A kdyz jsi se rozhodla tu zit tak je budes muset nejak respektovat.Me obcas taky pekne lezou na mozek,ale nemyslim si ze to delaji naschval.Jsou proste takovy a ja tu znam uz spousty strasne fajn lidicek,co se mi ze srdce snazi pomoc.Nekdy s nima treba neni takova sranda,jako by byla s kamosema v Cechach,ale to uz je udel.A jestli opravdu narazis porad na spatny lidi,tak je mi to lito,ale mozna bys ses mela zamyslet nejdriv nad svym pristupem,mozna i tam muze byt trosinku problem.A neber to jako urazku,tak to rozhodne nemyslim.
Kaca is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Forumnavigatie

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.2.0 - RSS Feed