|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#41 |
|
Lid
|
ucet
Ahoj na tuhle otazku ti muzu odpovedt i ja.Posila se to normalne na cesky ucet a v NL si to normalne vyberes z bankomatu.To je vse.je to jednoduche.
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Nieuw Lid
|
Ahoj,
taky mi chodí na český účet, ale mám za to, že v žádosti o rodičovský příspěvek je i kolonka na účet vedený v jiné zemi. Pokud je to pro tebe snazší, podívala bych se na formulář, měl by být ke stažení na webu Ministerstva sociálních věcí nabo Úřadu práce. |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Actief Lid
|
narazila jsem ale na neco,co bych potrebovala vysvetlit.V tom formulari se ptaji na adr.trvaleho bydliste.Mam samozrejme trvale bydliste v CR ale i v NL.Coz nesmi nebo nema byt.Tak nevim co tam uvest.A tez rodne cislo ditete.Pokud predlozim jen mezinarodni rodny list (prelozeny hollandsky do cestiny),tak tam neni zadne RC a ani sofi.Tak poradte.
|
|
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
tak jako trvaly bydliste bys tam podle me tak jako tak mela napsat ceskou adresu ,pokud o neco zadas v Cechach tak je blbost tam psat holandskou adresu si myslim a rozhodne nejsi jedina ,kdo ma dve adresy -ceskou a holandskou,taky to mam tak,takze z toho bych si hlavu nedelala :-) tenkrat mi rekla matrikarka na mestskym urade,ze sice spravne mam bejt odhlasena,ale ze jeste dalsi dve holky od nas z Nyran tu jsou taky ,jedna uz leta a maj i ceskou obcanku a vsechno a nikdo to nekontroluje :-)
|
|
|
|
#45 |
|
Nieuw Lid
|
rod. cislo
U nas je to tak, ze mame trvale bydliste V CR, v NL mame statut rezident. Takze uvadim jen adesu v CR . Obavam se, ze rod. cislo bude podminkou pro vyplaceni rod. prispevku, asi to bude nutne vybehat. Nekde v diskuzich je postup, jak na to.
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
To je prave ten kamen urazu kvuli k teremu jsem ja o rodicak nezazadala, protoze musis mit trvaly pobyt na uzemi CR a dite taky, jenomze to vypada, jako kdyby jste nebydleli s otcem v Nl. |
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Nieuw Lid
|
Citaat:
ja osobne si to nechavam posilat na svuj ucet v CR. Pres elektronicke bankovnictvi pak muzu ti penize poslat i jinam ci je vybrat tady z bankomatu. Ovsem ti penize si muzes nechat poslat i do Nizozemi. Obdrzis od nich formular k vyplneni a tam si vyberes variantu ktera ti vyhovuje. Ovsem pokud si to budes chtit nechat posilat do NL, tak nezapomen zjistit vsechny potrebne veci ohledne tveho uctu v NL pri platbe do zahranici, swift code, IBAN, .... Kdybys jeste neco potrebovala, tak napis. |
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Nieuw Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Actief Lid
|
mam jen jednu otazku co se tyce ty matersky- je mozno ji i dostat,pokud sem si doted neplatila v cechach socialni pojisteni???
nebo vy vsechny si to snad platite? ![]()
|
|
|
#50 |
|
Nieuw Lid
|
Ahoj Katy,
pokud jsi neplatila v Cr socialni pojisteni za posledni rok, tak nemas narok na materskou pul roku. Ovsem mas narok na rodicovsky prispevek, ktery se ti vyplaci ihned od narozeni ditete. |
|
|
|