|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#11 |
|
Actief Lid
|
Ahij Martan....
Plne s tebou souhlasim tom co jsi psal...ja tzhle uradz mam zrovna za sebou takze vim co a jak. Jedine v tom co se tice porodnyho....na to opravdu potrebujes appostille od "rechtbank" kde se minco narodilo a taky ze ma dite cesky/ nebo alespon oboji coz je take mozne obcanstvi. A a to appostillen musi byt na originalu internationale geboorte acte...a to musi byt prelozeno de Cestiny. Takhle jsem to teda musela mit ja...a virizovala jsem si to zacatkem '06...ale jasne ze se to jeste zmeni tedka k novymu roky vzhledem k tem vsem reformam co ceksa vlada chysta ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Actief Lid
|
Mam dotaz ohledne toho rodicovskeho prispevku-kdyz bych teda brala v CR materskou tech 7500kc nebo kolik to ted je ,tak mam pravo si zazadat tady v Holandsku o voorlopige terruggaf , o tech 2000euro nebo se ta materska pocita uz jako prijem?
Na tech 2000euro je narok,pokud se nepracuje takze by me zajimalo,jak je to teda brany.Pokud bych tedy mela materskou 7500 krat 12 mesicu tak je to neco kolem 3600euro,takze kdyz muze byt maximalni vydelek 6000euro,tak by neco meli vratit jeste tady z tech dani ne?Doufam,ze jste uj prispevek pochopili,mam to asi trochu zmateny ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Actief Lid
|
Ja myslim ,ze rodicovsky prizpevek nema nic spolecneho s voorlopige terrugaf nebo zorg toeslag.Protoze v CR se te pouze zeptaji na potvrzeni zda nepobiras stejny prizpevek v Nl(jako je v CR rodicak).Takze nemyslim si ,ze by to melo vliv na rodicak.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
#15 |
|
Lid
|
Ahoj Sandro,ja jsem tady v NL teprve 2 mesice a prijela jsem sem i s 2letym synem.Vsechno je pravda o materske [ja ji taky pobiram z CR],ale o tech normalnich pridavcich tim si nejsem jista ,protoze na ty musim dokladat prijmy i vydaje z domacnosti a to me nejde kdyz ziji ted tady.Tak nevis jak to je kdyz to taky beres.A ja tady nejsem jeste oficialne prihlasene.Vsechno mam porad v cechach.dik za odp. Nikol
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Lid
|
dotaz
Ahoj ,muzete mi prosim nekdo vysvetlit co je to ten "kinderbijslag"?dik
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Actief Lid
|
Kinderbijslag je to stejne jako v CR pridavek na dite.Jen je v tom rozdil ze tady se dostava jednou za tri mesice asi 170eur a v CR je to vyplaceno mesicne.Ale je to v CR smesna castka.A rodicovsky prispevek tu neexistuje.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Lid
|
diky za odpoved.A to mi ches rict ze tech 170 euro je na ty 3 mesice.?A nebo krat 3 ? Vzdyt to je upne minimum.
|
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Actief Lid
|
Mam na mysli ze pokud se dite narodi tak kazde tri mesice takze ctvrdletne dostavas 170eur.Je to priblizna castka,kazdy rok se to meni.Ale zas je to vice jak v CR.Ale proto si nektere maminky zadaji v CR jeste o rodicovsky prizpevek na ktery maji vetsinou narok.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Actief Lid
|
A ta castka se meni podle veku ditete,ale dostavas ty penize ctvrdletne az do doby kdy zacne dite pracovat.
|
|
|
|