![]() |
|
|
#21 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
Bych chtela videt ji na jatkach nebo odchazet po sichte s denni davkou radio-zareni v tele , kdyz mi to tak vehementne nabizi! DES. Ale nerikam, ze vsechny urady jsou na prd, mam i dobre zkusenosti. Ale tohle me nadzdvihlo. |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
. To mě mrzí ... jo, s tim kuzem rpo holanďany máš pravdu, ale nejhorší je, že právě na gemeente moc holanďanů nepracuje ... teda aspoň v Haagu . Azielzoekers ... já jim dam azielzoekers ... já vim přesně jak to chodí, muj bejvalej byl kurd, všechno dostanou pod nos a ničeho si ani neváží, holandsky se učit ani nechtí ... většina sem přifrčí na falešný papíry atd.atd.... No mrzí mě to Nevim kde jsi se vdávala... ale: buď ráda, že sis to nevyřizovala tady. Chtějí třistapadesáttisícmiliónů papírů a pak tě s tim stejně pošlou zpátky, protože to není to co potřebujou, nebo to je špatně, nebo tomu zase chybí nějaký razítko atd. atd. Oni taky ty pitomci nechápou, že nemůžu jezdit sem a tam ... že tu má člověk práci, povinosti a nemůže si furt brát volno z práce, dát psa do pensionu jenom aby si mohl OPĚT jet vyřídit nějaký razítko do Česka. ![]()
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
No o tom už ani nemluvim ![]()
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Vdavala jsem se nastesti v CR a kdyz ten muj videl,jak se s nama na urade normalne vybavujou a proste otevrene pokecali tak smekal klobouk.Vim ,ze i u nas jsou megery ale to vetsinou jen kdyz prijdes na socku kdyz chces penize.Ale jinak ostatni urady jdou.A mam jeste jednu srandovni zkusennost z NL.Kdyz jsme si vyrizovali papiry na svatbu zde v Nl a byli pro rodny list (pritele nyni manzela)tak me odtamtud vyhodili.Baba mu rekla,ze original rodny list mu neda a ze jen kopii,tak jsem ji rekla ze s kopii se namahat nemusi,protoze v CR o kopii nestoji.A ze jsem jeste nevidela tak priblbly stat.Nechapu jeste do dnes jak je to s rodnym listem?Jak je mozne,ze muj manzel nemel rodny list doma ale nekde na gemeente kde se narodil?Pokud nejsem z marsu tak pravdepodobne maji lide svuj original(rodny list)doma ne?A baba na gemeente muze mit jen kopii?No byli to tez soky.A to nemluvim o apostilach.Museli jsme do dvou ruznych mest si jit pro apostilu na kazdy papir z jineho mesta.At se jdou s takovou organizaci bodnout. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Actief Lid
|
muzu se zeptat Veroniko,jak dlouho ze uz tu bydlis? a co ze jsi jeste nechodila na zadny ten kurz?
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Actief Lid
|
Jsem tu i s cestou 6mesicu.Predtim jsem jen cestovala.Ja jsem byla jiz prihlasena do ROC minuly rok,jenze prislo neplanovane to tehotenstvi a stres,tak jsem to odrekla a ted se zase na to citim,uz jsem si i trochu zvykla na tu rec,tak se do toho chci pustit.Ja pokud jsem ve stresu,tak jsem jak mrtva.Nic se mi nechce delat a hlavne mi nic do hlavy neleze.Ja mam ted i CD taal,takze nezahalim.Ale chce to normalni taal curs.
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
a co to je prosim to "inburgerinscursus" ? chci se prestehovat do holandska za pritelem a vubec nevim co je potreba, jestli by mi nekdo mohl poradit, budu rada, ale prosim piste to jako pro male dite, protoze si tak vazne pripadam. super forum, jenze nez prectes cele tak jsem z toho jelen, protoze nevim co driv... dekuju hanka |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Ahoj Hanko,
spousta veci se bude brzo menit, hlavne oblast pracovniho povoleni. Hlavne po prijezdu do Holandska, si domluvte s pritelem schuzku na vasem gemeente, kam prineses svuj pas, pas pritele a z cech overenou kopii rodnyho listu (overeny apostilou, dojdi si u vas na matriku tam ti to pomuzou vyridit). Na gemeente te zaregistruji, pote si domluvis schuzku k ziskani so-fi cisla, pritel bude vedet kde ho dostanes a pote si musis vyridit zdravotni pojisteni v holandsku. Jelikoz od pristiho roku nepotrebujeme pracovni povoleni bude vsechno jednodusi. Hlavni je se zaregistrovat a mit pojisteni, ktere je ze zakona povinne. Neni to tak hrozne a zapeklite jak to na prvni pohled vypada. Ja jsem vsechno ziskala bez problemu. Hodne stesti s vyrizovanim papiru. |
|
|
|