Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
rekvalifikace ci kurz v NL

rekvalifikace ci kurz v NL

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 19-09-06, 20:25   #31
Volwaardig Lid

H-anicka's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
coccinnele schreef:
Ahoj Hanko,
spousta veci se bude brzo menit, hlavne oblast pracovniho povoleni. Hlavne po prijezdu do Holandska, si domluvte s pritelem schuzku na vasem gemeente, kam prineses svuj pas, pas pritele a z cech overenou kopii rodnyho listu (overeny apostilou, dojdi si u vas na matriku tam ti to pomuzou vyridit). Na gemeente te zaregistruji, pote si domluvis schuzku k ziskani so-fi cisla, pritel bude vedet kde ho dostanes a pote si musis vyridit zdravotni pojisteni v holandsku. Jelikoz od pristiho roku nepotrebujeme pracovni povoleni bude vsechno jednodusi. Hlavni je se zaregistrovat a mit pojisteni, ktere je ze zakona povinne. Neni to tak hrozne a zapeklite jak to na prvni pohled vypada. Ja jsem vsechno ziskala bez problemu. Hodne stesti s vyrizovanim papiru.
Dekuju za informace, uz se do toho poustim. ano, zatim se mi to vse jevi jako dost obtizne ale stoji mi to za to a doufam, ze se dostanu az do zdarneho konce. so-fi cislo dostanu taky na gemeente?
H-anicka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-10-06, 10:09   #32
Actief Lid

Nationaliteit:
Vite nekdo o kursu reci NL,ktery se studuje doma?Neumim si predstavit,jak bych se ucila sama doma rec?Hledala jsem na internetu nejake skoly pobliz meho bydliste a narazila jsem na toto.Napsali mi,ze je to studovani doma 9mesicu a na konci muzu obdrzet NT2,pokud uspesne slozim test.Jake je to tedy studovani doma?
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-10-06, 18:39   #33
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
ahoj veroniko.

ja delam nt2 ve skole a pracujeme s Nieuwe Buren.
da se koupit i kniha Nieuwe Buren - thuisprogramma a je docela dobra je k tomu i cd z ktereho se ucime ve skole a je to skoro stejne, v knize je veskera gramatika a tak se to da...
tady mas stranku,kde se to da objednat neni to ani drahe a co ja proberu ve skole za rok ty muzes mit doma hotove za par mesicu,kdyz budes sikovna...me zdrzuji pomali lide ve tride,i kdyz jsem v rychle skupine
http://www.nederlandsalstweedetaal.nl/nieuweburen.htm

da se k tomu koupit i slovnik stoji okolo 15 eu a vse je v holandstine,je taky moc dobry mam ho doma a k tomu je i cd a je tam i vyslovnost,takze super...

a delala jsi uz www.taalklas.nl ?? to je pres net...zkus i tohle docela to pomuze (ze zacatku)
Oud 04-10-06, 20:55   #34
Volwaardig Lid

Alice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
ahoj veroniko.

da se koupit i kniha Nieuwe Buren - thuisprogramma a je docela dobra je k tomu i cd z ktereho se ucime ve skole a je to skoro stejne, v knize je veskera gramatika a tak se to da...
Me Nieuwe Buren nevyhovovalo, ale to je asi individualni.
Pritel mi kdysi na zacatku objednal pres internet holandstinu pro zacatecniky (s nemeckym vykladem) + CD. To mi prislo dobry.
Alice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 05-10-06, 06:32   #35
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
ahoj veroniko.

tady mas stranku,kde se to da objednat neni to ani drahe a co ja proberu ve skole za rok ty muzes mit doma hotove za par mesicu,kdyz budes sikovna...me zdrzuji pomali lide ve tride,i kdyz jsem v rychle skupine
http://www.nederlandsalstweedetaal.nl/nieuweburen.htm

da se k tomu koupit i slovnik stoji okolo 15 eu a vse je v holandstine,je taky moc dobry mam ho doma a k tomu je i cd a je tam i vyslovnost,takze super...

a delala jsi uz www.taalklas.nl ?? to je pres net...zkus i tohle docela to pomuze (ze zacatku)
Dekuji,podivam se na to a dam vedet pro co se rozhodnu,ale pravdepodobne je pro ,me lepsi jit do skoly a jeste se ucit doma.Uvidime,zkusim se kouknout i na ten taalklas pres net.
Oud 05-10-06, 15:00   #36
Actief Lid

petule23's avatar

Nationaliteit:
Ja jsem zacala s holandstinou vcera, uz bylo na case, jsem tady rok a az ted jsem se k tomu odhodlala. Mame super chlapa, mluvi na nas od zacatku holandsky, takze trosku sila, ale docela to jde. Je nas 5, z toho jedna uz holandstinu pro zacatecniky delala a my ostatni jsme vicemene zacatecnici. No uvidime, kam se za par mesicu dostaneme :-)
petule23 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 05-10-06, 15:17   #37
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Dekuji,podivam se na to a dam vedet pro co se rozhodnu,ale pravdepodobne je pro ,me lepsi jit do skoly a jeste se ucit doma.Uvidime,zkusim se kouknout i na ten taalklas pres net.
no ja chodim do skoly 4x tydne a na domaci uceni nemam ani cas a to jsem si myslela,ze bude...
ale zatim mi staci to co probirame ve skole...je to vyhoda chodit 4x do tydne...
Oud 05-10-06, 15:36   #38
Actief Lid

goddart's avatar

Zkuste taky www.nt2examen.nl
najdete tam spoustu studijniho materialu s vysvetlenim v anglictine a mj. take DUTCH FOR BEGINNERS 12 LESSONS, zda se mi to celkem dobre, jsou tam vsecky zaklady...
Jinak VEEL SUCCES!
Oud 05-10-06, 17:43   #39
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
no ja chodim do skoly 4x tydne a na domaci uceni nemam ani cas a to jsem si myslela,ze bude...
ale zatim mi staci to co probirame ve skole...je to vyhoda chodit 4x do tydne...
Ja do ty skoly asi tez pujdu,protoze se alespon dostanu mezi lidi.V pondeli tam mame jet,tak uvidime.
Oud 06-10-06, 10:53   #40
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Ja do ty skoly asi tez pujdu,protoze se alespon dostanu mezi lidi.V pondeli tam mame jet,tak uvidime.
Ahoj, no ja si taky myslim, ze je lepsi jit do skoly, protoze jsem se celou dobu, co jsem tady ucila doma a znam spousta slovicek a gramatiky, ale neumim je pohotove pouzit... A to je prave asi tim, ze ve skole konverzujes se spoluzaky a profesorem, ale doma si nejakou tu konverzaci, i kdyz je to treba omilani jedne veci petkrat desetkrat moc neprocvicis. Leda ze bys do studia zapojila partnera , ale takovou tu konverzaci "na zvyknuti si"je asi lepsi prve procvicit s lidma na stejne jazykove urovni. Takze taky od pondelka zacinam se skolou, ale aspon tim, ze jsem se ucila doma, me vzali hned do vyssiho rocniku... , a doufam ze tam nebudou moc konverzacne popredu
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Forumnavigatie

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.2.0 - RSS Feed