Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
rekvalifikace ci kurz v NL

rekvalifikace ci kurz v NL

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 06-09-06, 10:36   #11
veronika
Actief Lid

Nationaliteit:
Dobra tak ja tam zajdu a pokud budou protestovat tak jim to nandam.Je to k zblazneni.Diky moc.Pak napisu jak to dopadlo.Zajdu tam zitra protoze dnes ve 12uz zaviraj.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 06-09-06, 10:53   #12
Phoebe
Actief Lid

Phoebe's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Dobra tak ja tam zajdu a pokud budou protestovat tak jim to nandam.Je to k zblazneni.Diky moc.Pak napisu jak to dopadlo.Zajdu tam zitra protoze dnes ve 12uz zaviraj.
Určitě tam dojdi a pak dej vědět a nenech se odbýt nějakym žvástem .
Oud 06-09-06, 11:13   #13
Mishka
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Phoebe schreef:
Teď moje sekretářka volala na Obecní Úřad 's- Gravenhage a hodiny "inburgeringscursus" platí ze zákona stát!!! Jediné co si sama musíš zaplatit je cesta do a ze školy.

Dojdi si k Vám na Úřad raději ještě jednou , snaží se z tebe dělat pitomce .
Holky, ja vam nechci brat iluze, ale imburgeringscursus je pouze pro ty 'buiten EU/EER'... my uz patrime ted do EU takze se to nas netyka...

http://www.denhaag.nl/smartsite.html?id=25106
http://www.ainp.nl/nieuw/
Oud 06-09-06, 11:22   #14
Phoebe
Actief Lid

Phoebe's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Mishka schreef:
Holky, ja vam nechci brat iluze, ale imburgeringscursus je pouze pro ty 'buiten EU/EER'... my uz patrime ted do EU takze se to nas netyka...

Já nevim, to co jsem pochopila já je to, že zákon WIN (schválen 15-3-06) a povinost "inburgeringscursus" bude schváleno až od 1-1-07. Podle mě by se tam mohla Veronika jít optat jak to teda je. Protože každý cizinec má nárok na "inburgering". Tak jsem se dověděla od známé co pracuje na Gemeente Rotterdam.

I když pravdou je, že já nárok na žádný cursus neměla.

Ale jak jsme psala o těch novinách, tak to mám na mysli přestě tyhle: de brochures "Een nieuw bestaan in Nederland" en "Alles over inburgering".
Oud 06-09-06, 12:00   #15
janicka36
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Mishka schreef:

pro nas to taky plati,jen si ,musime neco zaplatit sami...ja jsem volala na gemeente ohledne toho kurzu a tam mi vse poslali...
vyplneni formular se posle na adresu skoly a ceka se,nez si te pozvou na schuzku a pote nasleduje 3tydenni testweek...pak vas zaradi do tridy podle znalosti...
dnes jsem se o tom ve skole bavili a je to 189eu rocne...zbytek dopaci gemeente..cestu a knihy si musime platit samy.
ja jsem se prihlasila sama a kdybych to neudelala nikdo mi o tom nerekne...
`buiten eu/eer` je to zdarma i knihy a cestu jim plati gemeente
Oud 06-09-06, 12:01   #16
janicka36
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Phoebe schreef:
Já nevim, to co jsem pochopila já je to, že zákon WIN (schválen 15-3-06) a povinost "inburgeringscursus" bude schváleno až od 1-1-07. Podle mě by se tam mohla Veronika jít optat jak to teda je. Protože každý cizinec má nárok na "inburgering". Tak jsem se dověděla od známé co pracuje na Gemeente Rotterdam.

I když pravdou je, že já nárok na žádný cursus neměla.

Ale jak jsme psala o těch novinách, tak to mám na mysli přestě tyhle: de brochures "Een nieuw bestaan in Nederland" en "Alles over inburgering".

no mozna je to vsude jinak...kamaradka taky nemela narok na kurz a to je jen pod jinym gemeente nez jsem ja...takze pokud chce do skoly musi si vse platit sama..
Oud 06-09-06, 12:18   #17
veronika
Actief Lid

Nationaliteit:
takze jak tak koukam,tak zitra mazu na gemeente a napisu jak jsem dopadla.Snad budou mit zitra dobrou naladu.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-09-06, 08:40   #18
rengi
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
kdyz jsem si sla vyzvednout papiry na gemeente po prvnim lednu 2006, tak me bylo receno, ze pokud jsem ze clenske zeme EU...i cechy nebo SR, tak nemam pravo na inburgering. Ale co muzu udelat, je jit na Albedu, zaplatit nejakych asi 60 eur a neco za knizky a muzu chodit tak i tak....pokud vim, tak inburgering se dela taky na albede.....a bylo mi to sdeleno na CWI v rotterdamu...plati to od 1.5.2005, ze clenske zeme EU, nemaji narok na inburgering nebo spise ho nemaji povinny....melo byb to byt i na strankach IND.Tenkrat jsem to schvalne zjistovala, protoze jsem take zila v domeni, ze mam na inburgering pravo, kdyz jsem si zadala o verblifsverguning.
prislo mi to i nespravedlive, ze tu nemuzeme bez papiru pracovat, musime si papiry zaplatit a zazadat o ne jako jini, kteri nejsou z EU, ale na skolu uz narok nemame....jako nekdo jiny.....ktery ani nema snahu do te skoly chodit...
rengi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-09-06, 09:12   #19
Phoebe
Actief Lid

Phoebe's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
no mozna je to vsude jinak...kamaradka taky nemela narok na kurz a to je jen pod jinym gemeente nez jsem ja...takze pokud chce do skoly musi si vse platit sama..
U mě to nebyl případ "jiná gemeente", ale to, že jsem se jako holanďanka narodila ... nikoho už nezajímalo, že holandsky neumim ani slovo, vim houby o historii, protože jsem bydlela celý život v Česku atd. Prostě mi řekli: " depa slečno, stojí to tolik a tolik a stát vám nepřidá ani prdlajs, protože jste "vlastně" holanďanka... ...takže já inburgering neměla, školy do kterých jsem chodila jsem si zaplatila vždycky sama (dluhů z toho mam do dneška až hrůza) a ani tu blbou sociálku mi tenkrát nedali, protože jsem byla nezletilá. Na tzv. "opbouw-geld" jsem taky neměla nárok, protože jsem tu byla sama, bez mentora a bez rodičů... Nezbývalo nic jiného než jít do práce a do školy chodit večer, čímž jsem zase ztratila nárok na "studie financiering" protože to nebylo voltijd. No děs a hrůza, co vám budu povídat
Dneska se sama sobě divim, že jsem tu tenkrát zůstala...

Citaat:
rengi schreef:
kdyz jsem si sla vyzvednout papiry na gemeente po prvnim lednu 2006, tak me bylo receno, ze pokud jsem ze clenske zeme EU...i cechy nebo SR, tak nemam pravo na inburgering. Ale co muzu udelat, je jit na Albedu, zaplatit nejakych asi 60 eur a neco za knizky a muzu chodit tak i tak....pokud vim, tak inburgering se dela taky na albede.....a bylo mi to sdeleno na CWI v rotterdamu...plati to od 1.5.2005, ze clenske zeme EU, nemaji narok na inburgering nebo spise ho nemaji povinny....melo byb to byt i na strankach IND.Tenkrat jsem to schvalne zjistovala, protoze jsem take zila v domeni, ze mam na inburgering pravo, kdyz jsem si zadala o verblifsverguning.
prislo mi to i nespravedlive, ze tu nemuzeme bez papiru pracovat, musime si papiry zaplatit a zazadat o ne jako jini, kteri nejsou z EU, ale na skolu uz narok nemame....jako nekdo jiny.....ktery ani nema snahu do te skoly chodit...
Jak z hořejšího popisu může vyplynout, nemám páru jak to tu chodí ... Nikdy jsem to nezjišťovala a asi to nikdy ani zjišťovat už nebudu (není tam už ta potřeba). Jenom teď po přečtení tvého příspěvku nevím, zda to bylo dřív horší, lepší nebo jaký...
Každopádně je to strašně nespravedlivý!!! Turci, marokánci, jugoslávci, rusáci atd. atd. dostanou všechno a ani o to nestojí a lidi co o to stojí si to musí vždycky vydobít samy a nebo mají prostě smůlu :snik: .
Já už tady té politice fakt nerozumim ... no, snad ani nechci.
Dřív jsem vždy říkala: "Když nebude líp, bude stejně." To už bohužel taky dávno není pravda. Teď bych spíš řekla: "Nebuj, bude hůř!"
Oud 07-09-06, 09:13   #20
Phoebe
Actief Lid

Phoebe's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
takze jak tak koukam,tak zitra mazu na gemeente a napisu jak jsem dopadla.Snad budou mit zitra dobrou naladu.
Tak co???

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.0.0 - RSS Feed