het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 22-09-06, 19:22   #11
Actief Lid

Nationaliteit:
No ja mam zkusennosti,ale nevim zda to nekomu pomuze.Jsem vdana a tez jsem si zadala o voorlopige terugg.Je to castecne vraceni penez ze zdr.pojisteni.Nevim jestli to napisu spravne(zorgverzekering).A ja jiz od dubna dostavam samozrejme na manzelovo jmeno,protoze jsem jeho takzvany(fiscale partner)Kazdy mesic 240eur.Nevim jak to je, pokud spolu jen zijete,na to se musite zeptat.Ja tez nepracuji,takze od toho se tez odviji ta castka kterou dostanete.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-09-06, 22:07   #12
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
No ja mam zkusennosti,ale nevim zda to nekomu pomuze.Jsem vdana a tez jsem si zadala o voorlopige terugg.Je to castecne vraceni penez ze zdr.pojisteni.Nevim jestli to napisu spravne(zorgverzekering).A ja jiz od dubna dostavam samozrejme na manzelovo jmeno,protoze jsem jeho takzvany(fiscale partner)Kazdy mesic 240eur.Nevim jak to je, pokud spolu jen zijete,na to se musite zeptat.Ja tez nepracuji,takze od toho se tez odviji ta castka kterou dostanete.
no prave to me zajima,jestli,kdyz nejsme fiscale partners ,jestli neco dostanu...
ok tech 94 eu uz nam priznali a dal??porad chcou jen same papiry a ja uz nevim...
uz me s.....
Oud 23-09-06, 07:37   #13
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
no prave to me zajima,jestli,kdyz nejsme fiscale partners ,jestli neco dostanu...
ok tech 94 eu uz nam priznali a dal??porad chcou jen same papiry a ja uz nevim...
uz me s.....
Tak to je asi prave ono.Vcera jsem to tak trochu prohlizela a fiscale partners je manzelka/manzel,matka/otec, a pravdepodobne tam bylo samenwoonen partners.To je preci dva lide, kteri spolu zijou na hromadce v registrovanem partnerstvi.Ja jsem ted mela tez jeden problem,proto jsem to vse zase studovala.Nebyla jsem tu od cervence pojistena.Ale nekteri me upozornovali ze ze zakona musim a tez na me doslo.Takze mi z belasting prisel papir ze nejsem pojistena od 1.7.2006 takze pokud neprokazu ze jsem byla pojistena tak budu muset vratit ty penize.Ale nastesti mi to pojistovna udelala zpetne od cervence.Takze zaplatime jen prez 200eur.Uf spadl mi kamen ze srdce.Ale k tem penezum z belasting.Ja kdyz jsem zadala o ty penize,tak jsem tez vedela prd o co to vlastne zadam.Jestli si dobre vzpominam,tak jsem si rekla o verlopige terugg na r.2006.A prisli mi prave k tomu urcene formulare.Tam jsou otazky toho tipu,kolik manzel (partner)vydelava bruto rocne,kolik jsou vase naklady (Ja jsem tam napsala pouze zdr.pojisteni a za bydleni).vlastne to byla hromada papiru a poslali a vyplnili jsme jen jeden.Protoze tam se tez ptaji studujicich kolik vynalozi za cestu,skolu ale to neni muj pripad.Takze takhle.Ja jsem tez blbec z toho vseho.Ja jsem i po trech mesicich nevedela,co jsou to vlastne za penize?
Oud 23-09-06, 07:39   #14
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
uz me s.....
A jeste neco.Ty nejsi zaregistrovana na gementee se svym partnerem?To potom nevim jak je to s temi penezi.
Oud 23-09-06, 07:45   #15
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
A jeste neco.Ty nejsi zaregistrovana na gementee se svym partnerem?To potom nevim jak je to s temi penezi.

ano jsem .. mam i sofi cislo a vse,jen nemam zadny prijem,protoze studuji.
je to divne,ale zas mi prisel nejaky papir,ze jim neco chybi...uz me s...
no uvidim pockam tyden ... a kdyz tak si stahnu ten program co psali v dopise a znovu ho vyplnim a poslu a pak mi snad daji nejake vyrozumeni...
ale zaimalo me,jestli nekdo,kdo ma stejnou situaci jako ja dostava ten prispevek,protozej sem slysela,ze je to mozne...
Oud 23-09-06, 08:16   #16
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
ano jsem .. mam i sofi cislo a vse,jen nemam zadny prijem,protoze studuji.
je to divne,ale zas mi prisel nejaky papir,ze jim neco chybi...uz me s...
no uvidim pockam tyden ... a kdyz tak si stahnu ten program co psali v dopise a znovu ho vyplnim a poslu a pak mi snad daji nejake vyrozumeni...
ale zaimalo me,jestli nekdo,kdo ma stejnou situaci jako ja dostava ten prispevek,protozej sem slysela,ze je to mozne...

no sice jsi zaregistrovana na gemeente,na spolecny adrese,ale muze byt problem,ze nemas takzvany registrovany partnerstvi-my jsme ted s tim mym narazily na stejnej problem kvuli karticce
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 23-09-06, 08:31   #17
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
no sice jsi zaregistrovana na gemeente,na spolecny adrese,ale muze byt problem,ze nemas takzvany registrovany partnerstvi-my jsme ted s tim mym narazily na stejnej problem kvuli karticce
karticce?
me ji dali i bez toho...
no ja nevim...
Oud 23-09-06, 08:47   #18
Actief Lid

Nationaliteit:
No jeste ze jsem vdana.Ja jsem si to vytrpela minuly rok to po..... papirovani.Byli to stresy.Tak snad me uz nic hrozneho neceka.Ja vim jak je to tezke se s nekym domluvit.Ja jeste nemluvim hollandsky a muj manzel je poleno na takove papirovani a v kancelarich zde nemluvi AJ a nebo nechteji,takze jsem z toho tez byla na vetvy.
Oud 23-09-06, 08:52   #19
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
No jeste ze jsem vdana.Ja jsem si to vytrpela minuly rok to po..... papirovani.Byli to stresy.Tak snad me uz nic hrozneho neceka.Ja vim jak je to tezke se s nekym domluvit.Ja jeste nemluvim hollandsky a muj manzel je poleno na takove papirovani a v kancelarich zde nemluvi AJ a nebo nechteji,takze jsem z toho tez byla na vetvy.

no to mam doma to stejne...pritel je taky poleno,ale ten co nam to vyplnoval je nejaky znalec a rikal,ze kdyz nemam prijem ,tak mi nic nedaji..nechapu..ty prijem mas?no jak nedostanu brzo odpoved,tak tam napisu ci zavolam,ale je to na,kdyz neumim perfektne holandsky,kazdy te posle do....
Oud 23-09-06, 17:47   #20
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
no to mam doma to stejne...pritel je taky poleno,ale ten co nam to vyplnoval je nejaky znalec a rikal,ze kdyz nemam prijem ,tak mi nic nedaji..nechapu..ty prijem mas?no jak nedostanu brzo odpoved,tak tam napisu ci zavolam,ale je to na,kdyz neumim perfektne holandsky,kazdy te posle do....
No to je prave to,ze nemas prijem,proto si o to zadas,nevim co je to za debili?Tam se pise jen kolik ma prijem partner/manzel.Aby to z toho mohli vypocitat,tak to tedy nechapu.Ja jsem cumela jak brno,kdyz jsem videla,ze mi kazdy mesic posilaji prez 200eur.A ja jsem tez komunikovala v AJ.Protoze kdyz reknu tomu svymu,tak on ani nevi na co se ma zeptat.
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels