Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
Prace bez pracovniho povoleni

Prace bez pracovniho povoleni

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 22-02-05, 07:08   #21
Slunicko
Lid

Nationaliteit:
Re: Prace bez pracovniho povoleni

Gabina,

btw jak vidim ve Tvem infu, jsi v NL uz nejaky ten patek, takze predpokladam, ze mluvis super holandsky. To je neco jineho, kdyz je tu clovek rok.To se hleda prace daleko hure.
Slunicko is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-02-05, 07:58   #22
Beruska
VIP Lid

Beruska's avatar

Pro mne bylo vzdycky jednodussi sehnat praci pres uitzendbureau (Start, Randstad) Dulezite je vzit "vsechno", co ti nabidnou - to znamena i kontrakty na kratkou dobu. Ziskas tim zkusenosti a pokud s tebou v jedne firme budou spokojeni, pochopi i v uitzendbureau, ze nebude problem, kdyz ti nabidnou neco dalsiho.
PS: z meho kontraktu na 3 tydny pres uitzendbureau se po neustalem prodluzovani vyklubala prace na rok a po roce mi firma dala smlouvu na dalsi rok. No problem!
Beruska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 24-02-05, 10:00   #23
Marketa
Volwaardig Lid

Marketa's avatar

Nationaliteit:

Ja jsem taky zacala okamzite pracovat v kancelari, v anglicitine. A po vecerech kurzy holandstiny. Vlastne idealni reseni.

A co se tyce vyberu zamestnancu, jestli jde o Holandana nebo o Cecha, nikomu neprospeje, kdyz to uz od zacatku vzda, protoze si rika, ze ho stejne nevyberou . . . Proste se nenechat odradit a bombardovat vsechny podniky v okoli svym zivotopisem. Jednou to vyjit musi.
Marketa is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 24-02-05, 13:04   #24
pepo
Moderator

pepo's avatar

Nationaliteit:

Teda, holky, když si to tady čtu, tak si říkám, to byla opravdu sranda, když já jsem tehdy, v devětašedesátým, přišel do Holandska a hledal práci:
Zaklepal jsem na dveře na pracáku v Haarlemu, v jedné ruce jsem mel tašku se vším, ale opravdu se vším, co jsem v Holandsku sebou měl a v druhé ruce jsem měl turistické vízum na 14 dní. No tam nevěděli, co se mnou, práce byla, ale turistům dávat práci? Ne, to ještě nezažili. Požádejte o azyl a přijďte za 14 dní a ukázali mi zdvořile dveře. Byl jsem trošku zklamanej, protože jsem neměl peníze, ani bydlení a co já věděl o práci na černo? Venku na mne čekal malý číňánek, seděl tam v tom kanclu se mnou - ty chledat place? A jó, jó, co mi zbylo, no tak jsem šel rovnou s ním, dostal jsem kamertje, práci v jeho restauraci Tai Ping v Haarlemu, ještě tam stojí, čínský jídlo kolik jsem snědl a 25 guldenů tejdně. Ćíńánek byl se mnou spokojen, protože já jsem pracoval jako šroubeček. Byl jsem z Ćeskoslovenska naočkovanej, že jak se u těch kapitalistů nechce pracovat, tak se skončí na ulici a jako lenoch budu zavržen. Bylo to krásné seznámení s prací (bez povolení) v Holandsku, ale já jsem si během 14 dnů sehnal kvalifikovanou práci ve velkém podniku v okolí, tam mě ihned s radostí vzali, i s tou mou taškou a hned se o mne postarali. Tehdy totiž byla o pracanty velká nouze ...
Tak neklesejte na mysli a ať vám to všem dobře dopadne!
Mimochodem, našly byste v Ćechách snadno práci?
pepo is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 24-02-05, 14:12   #25
Katy
Actief Lid

Nationaliteit:

teda,te obdivuju,jak si si mohl sebrat jednu tasku a odjet.Asi bych nemohla odjet nekam, jen tak a nemit zadnou jistotu,z ceho budu zit....
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 24-02-05, 14:51   #26
pepo
Moderator

pepo's avatar

Nationaliteit:

Ach, člověk musí věřit sám sobě, tehdy to tak prostě bylo.
pepo is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 24-02-05, 19:29   #27
Jelen
VIP Lid

Jelen's avatar

Nationaliteit:

Tak tak, Pepo, mluvíš mi z duše...
Já se tu takhle rozjížděl taky, ale v 1991-2, to už bylo těžší něco najít. Taky jsem sem dorazil asi takhle = džíny, džíska, baťoh a pár ponožek. Ani spacák nebyl. A ani slovo cizí řeči.
Ale jak říkáš = když se chce, tak jde všechno.
Jelen is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 24-02-05, 19:58   #28
coccinnele
Actief Lid

coccinnele's avatar

Nationaliteit:

</font><blockquote><font class="small">Quote: pepo</font><hr />

Mimochodem, našly byste v Ćechách snadno práci?

[/ QUOTE ]

V cechach je to podobne jako tady. prace je nedostatek, teda alespon v mensich mestech. kdyz ti je dvacet tak nemas dost zkusenosti a jses neperspektivni protoze by jsi v brzke budoucnosti mohla zalozit rodinu, a nikomu nevysvetlis ze to par let nezamyslis a pak kdyz ti je 35 tak mas male deti a jsi opet neperspektivni a pak uz prilis stara..... teda ja mela stesti ze jsem si dobrou praci vzdycky sehnala, ale stejne jsem bojovala s predsudky o zenskem pohlavi.....
Takze vsude je to stejny, pokud clovek chce pracovat, tak si praci najde, at uz dobrou praci anebo jenom treba byt na cas uklizecka. hlavni je se nevzdavat.
coccinnele is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 25-02-05, 20:40   #29
Gabina
Actief Lid

Gabina's avatar

Nationaliteit:

Holky, vzdyt muzete zkusit hlidat male deti. To jsem taky delala nazacatku. A ted kdyz jsem hledala oppas pro moje deti kdyz jsou nemocne nebo maji ve skole volno tak to byl probleem. Studenky jsou ve skole a duchodkyne nemaji zajem. Takze jeste porad nikoho nemam.
Gabina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-02-05, 22:16   #30
Baruska
Nieuw Lid

Baruska's avatar

Nationaliteit:

Pepo, ptas se jak snadne je najit praci v Cechach, no ja musim uznat, ze kdo pracovat chce praci najde vzdycky.Takhle to bylo semnou taky.Je mi sice jen 23, ale zkusenosti mam dost.Jsem puvodne z Havirove kde o praci vubec nezakopnes,takze hned po gymplu a jazykovce jsem odletela do Kanady na nejakou dobu.Po roce jsem se vratila a skoncila v Praze.Mela jsem kufr plny pbleceni, ale zadnou praci.Ale na letisti jeste stejny den co jsem priletela z Kanady jsem si koupila inzertni noviny.Meli tam praci recepcni v hotelu.Sla jsem hned druhy den i s kufrem na pohovor a vzali hned a jeste mi nabidli zdarma ubytovani.V hotelu jsem delala rok a pak jsem si behem tydne nasla praci asistentky reditele v designerske firme.Vyborny plat a sluzebni auto.Jak rikam clovek musi hledat a hlavne mit sebevedomi , ze to dokaze.
Ted jsem v Haagu, cekam na moje Verblijfsvergunning a doufam,ze poridim stejne dobre jako doma v Cechach.Praci vezmu jakoukoliv, pracovat se nebojim.Takze naprosto souhlasim s Coccinnele.
Baruska is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.0.0 - RSS Feed