het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 25-07-06, 16:44   #21
Nieuw Lid

Martina P.'s avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Phoebe schreef:
Jo, to mas pravdu jenze nezapomen, ze nase babicky a dedeckove se 100x vice nadreli nez holandsti prarodice. Muj dedecek z maminy pracoval kuprikladu v dolech... to tady v NL malo kdo vubec vi co to je :-( a moje babicka pracovala cely zivot ve fabrice na vyrobu limonady. Na proti tomu muj dedecek z tatovi strany (nizozemska strana) byl vojak a babicka byla pani v domacnosti... ale ono je vsude neco, to se tak neda rikat. Kazdy narod ma sve: neco lepsi neco horsi ;-)
Mas pravdu Phoebe, ma to dve stranky .
Ale stejne bych uvitala treba u svych rodicu, kdyby byli trochu vic zivejsi a nesedeli porad doma a nestezovali si, jak to meli v zivote.
Samozrejme,ze vsichni holandani taky nejsou uplne odvazani.
Martina P. is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 25-07-06, 18:32   #22
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Martina P. schreef:
Mas pravdu Phoebe, ma to dve stranky .
Ale stejne bych uvitala treba u svych rodicu, kdyby byli trochu vic zivejsi a nesedeli porad doma a nestezovali si, jak to meli v zivote.
Samozrejme,ze vsichni holandani taky nejsou uplne odvazani.

tak muj cesky deda si taky porad stezuje na to,jak je v cr neporadek z kazdeho duchodu dostane flasku a to je vse..nikam nejezdi nechodi babicky jen koukaj na telenovely...
kdezto holandsti duchodci se umi zabavit i jinak a moc si nestezuji...udrzuji se a uzivaji si zivota...a co jsem zazila,kdyz je nekdo nemocny,snazi se to hodit za hlavu a zit dal...co prijde to prijde,kdezto cesky duchodce uz lezi a umira...:traan: no proste je to jina mentalita
Oud 25-07-06, 19:45   #23
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
janicka36 schreef:
tak muj cesky deda si taky porad stezuje na to,jak je v cr neporadek z kazdeho duchodu dostane flasku a to je vse..nikam nejezdi nechodi babicky jen koukaj na telenovely...
kdezto holandsti duchodci se umi zabavit i jinak a moc si nestezuji...udrzuji se a uzivaji si zivota...a co jsem zazila,kdyz je nekdo nemocny,snazi se to hodit za hlavu a zit dal...co prijde to prijde,kdezto cesky duchodce uz lezi a umira...:traan: no proste je to jina mentalita

Ono to ani tak nebude tou mentalitou. Cesky duchodce si proste ze sveho duchodu nemuze nijak vyskakovat a pokud je nemocny a musi jeste doplacet na leky...
A Holandani se mi taky nezdaji moc bujari. Jediny na co se zmuzou, je nedelni bingo.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 25-07-06, 21:36   #24
Actief Lid

Jay62's avatar

Nationaliteit:
A ja si naopak myslim, ze je tady o stare obcany velmi dobre postarano. Ze socialniho dostavaji penize na pomoc v domacnosti, snazi se, aby se konaly spolecne akce, kam je svazi autobus-micro...rikam, to se mi tady opravdu libi...Delam u dvou rodin a myslim, ze si stezovat nemuzou!!
Jay62 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-07-06, 00:02   #25
Moderator

pepo's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
tak muj cesky deda si taky porad stezuje na to,jak je v cr neporadek, z kazdeho duchodu dostane flasku a to je vse..nikam nejezdi nechodi babicky jen koukaj na telenovely...
Jedna vlastovicka jaro nedela. Moji rodice v CR, tata 92 a mama 85 jsou cili, stale samostatni, pracoviti a nestezuji si. Znam vic takovych. V Holandsku vidis malo tech pokrocilých duchodcu samostatne bydlet, vetsinou jsou ve vyssim veku presunuti, nebo i schovani do domova duchodcu. Socialni zabezpeceni duchodcu je v Holandsku jinak, nez v CR. Ja rikam, ze skolstvi, zdravotnictvi, dalnice, pocet volnych dni v roce (proste dovolena) a samozrejme i duchodove zabezpeceni zobrazuje bohatstvi naroda. Duchodci v Holandsku jsou lepe zabezpeceni, jiste. Pojistovny, ktere to tady dobre hlidaji, aby jim neco neuteklo, dobre spolupracuji na tomto kolotoci-totez plati i o zdravotnictvi. Muj krasny soused, zde v NL, kdyz osamel a kratce pote nebyl schopen bydlet sam a samostatne, byl sikovne soupnut do domova duchodcu, krasne to tam vypadalo, jezdil jsem za nim, ale byl tam sam a sam a na to tam umrel. Nevim, nevim, kde je vetsi osamelost tech starousku, tady, ci v CR.
pepo is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-08-06, 23:13   #26
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Ono to ani tak nebude tou mentalitou. Cesky duchodce si proste ze sveho duchodu nemuze nijak vyskakovat a pokud je nemocny a musi jeste doplacet na leky...
A Holandani se mi taky nezdaji moc bujari. Jediny na co se zmuzou, je nedelni bingo.
no to bingo neni jen pro duchodce,treba ma bejvala tchyne tam byla taky kazdou stredu-bylo ji 53

je fakt,ze cesky duchodci s duchodem 7000korun asi tezko neco zmuzou.

no treba atdy u nas sou po meste tri velky lavicky ,kde sedi kazdy den ty sami dedci-od pondelka do nedele,coz mi treba taky nepride jako bujara aktivita
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels