![]() |
|
|
#71 |
|
Legende
|
Nizozemsko zpřístupnilo pracovní trh pro některé profese
Nizozemsko ode dneška částečně zpřístupnilo svůj pracovní trh. Češi a další nováčci v EU mají nyní lepší šanci ucházet se o práci v zemědělství, vnitrozemské lodní dopravě, masném průmyslu a zpracování ryb a kovoprůmyslu. Nizozemsko také uvítá vědce. "Uvedené oblasti již nepodléhají přednostní nabídce pro domácí uchazeče o práci," sdělilo ministerstvo zahraničí.
Nizozemské Centrum pro práci a mzdu (CWI) bude udělovat případným zájemcům z nových členských zemí EU pracovní povolení ve zrychlené proceduře, která by měla trvat zhruba dva týdny. Podle některých diplomatických kruhů by koncem roku mohly bariéry padnout zcela. Loni v Nizozemsku podle ministerstva zahraničí pracovalo 890 českých občanů, loni jich této možnosti využilo 1500. Rozhodnutí země tulipánů přišlo krátce poté, co zjednodušení procedury oznámila další země Beneluxu Belgie, která láká zájemce z oborů stavebnictví, architektury, zdravotnictví a služeb. Zcela svůj pracovní trh zpřístupnily Španělsko, Portugalsko, Finsko, Řecko, Británie, Irsko a Švédsko. Naopak Německo a Rakousko se pracovníkům z nových členských zemí brání, mají kvóty pro určité profese. Francie proceduru zjednoduší, Itálie kvóty pro přijímání zahraničních pracovníků zvýšila, Dánsko se chystá od července zjednodušit administrativní řízení. Autor: ČTK |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Actief Lid
|
Vazeni, to co pise Vasek je mozna pravda, ale v praxi je to uplna blbost.
Vcera jsme na CWI volali z toho duvodu, ze jsme zazadali o TWV v kvetnu a stejne nam ho nedali. Napsali tam 3 strankovou slohovou praci o tom, jak to vsechno opatrne probrali, ale hlavne, ze me v hlavicce napsali, ze jsem polske narodnosti! Samozrejme, ze ted pisi, ze to ulehcili na urcite sektory, ale i ta pani rikala, ze to je ted velkej zmatek, protoze nikdo nevi na ktere presne profese v sektoru se to vztahuje. Takze ikdyz si ted nejaky zamestnavatel za vas zazada, tak tam neni vubec zadna garance, ze vam to daji. Oni rikali, ze se vsechno jeste musi upresnit. Takze v tom je zase jeden velkej bordel. Nehlede na to, ze me vlastne chtel zamestnat manzel, ale to tady nikoho nezajima, ze jsme svoji. Pro ne jsem jenom vreemdeling. A bylo me jasne receno, ze vlastne ani za manzelem do prace na kafe nemuzu, protoze by me kontrola brala jako zamestnance. Silene, ze? |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Actief Lid
|
tak si zazadej o to povoleni za 800euro,sice budes cekat a cekat,ale aspon ti ho daj.a to ze se ta hrancie otevre ,tomu neverim,kdyz v Anglii dela ted 300 000 Polaku a kdyby stejny pocet mel prijit i sem,tak se Holandani po...
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Actief Lid
|
no, nechci tady rikat zadne bludy...ale jeste nez jsem dostala svuj dokument k pobytu a k praci, tak jsem se informovala a bylo mi receno, ze si mohu "pobyt s pracovnim povolenim" koupit za nejakych 400 euro, ale i tak mi nikdo nezaruci, zda to povoleni dostanu a mohu o penize prijit...takze tim chci rict, aby jste se vsichni informovali dobre...nekdy je informace cennejsi nez cokoliv jineho...
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
kdyz uz to ebres tak do detailu![]() |
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Actief Lid
|
Ja si zazadat za 890 nemuzu. U nas je to slozitejsi. Ja mam normalne ekonomicky neaktivni. Zazadat si o pobyt u partnera/manzela to u nas nejde.
My hold muzeme zkusit stesti pres CWI jeste na odvolani nebo proste cekat do ledna. Pokud se to vazne stane. |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Actief Lid
|
ale ja mam taky ekonomicky neaktivni...cituji z meho dokumentu
" Gemeenschapsonderdaan. Economisch niet actief. Arbeid vrij toegestaan. TWV niet vereist. Beroep op publieke middelen kan gevolgen hebben voor verblijfsrecht." |
|
|
|