![]() |
|
|
#51 |
|
Actief Lid
|
Nieuws
20 April 2006 12:54 Van Hoof blijft bij toelaten Polen Staatssecretaris Van Hoof houdt vast aan het plan om werkzoekenden uit Polen en andere nieuwe EU-landen vanaf 1 mei makkelijker hier aan de slag te laten gaan. Hij zal er nauwlettend op toezien of de arbeidsmarkt wordt verstoord. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer. Als in een sector veel Nederlanders worden verdrongen, grijpt Van Hoof in. Hij kan dan weer de 'arbeidsmarkttoets' invoeren. Dat betekent dat eerst wordt bekeken of er voor een bepaalde baan geen Nederlander beschikbaar is. Het CDA en de linkse oppositie vrezen dat de nieuwkomers op grote schaal Nederlanders zullen verdringen. |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Actief Lid
|
http://home.szw.nl/actueel/dsp_persb...&link_id=92364
Prectete si cely clanek na strankach szw. (Tohle je link) |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Actief Lid
|
Co se tyce od 1. kvetna 2006, tak stale plati, ze musis mit pracovni povoleni. Akorat se bude proverovat, zda mas bydliste (huisvesting) a mzdu podle CAO (pokud to nejde podle CAO, tak alespon minimalni mzdu). Takze je to o neco lepsi nez to bylo.
A od 1. ledna 2007 otevrou. TWV neboli pracovni povoleni uz nebude zapotrebi. P.S. Pokud to ovsem zase nezmeni. Maji na to do konce prosince. |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
ja si nezazadam o povoleni a v prosinci reknou,ze bude stale treba a ja tu budu drepet jako ten vul zase celej rok bez prace![]() |
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Actief Lid
|
To je pravda. Ja si budu zadat ted. Vyrizeni trva jen 14 dni. A kdyz ti ho daji jen na pul roku, tak v lednu mas pak pokoj. Ale kdyz mas kontakt od zamestnavatele na neurcito a verbijfsvergunning na 5 let, tak ti ho daji na 3 roky.
Stejne mam strach, ze v lednu to bude porad za potrebi. Mozna v urcitejch sektorech ano. |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Actief Lid
|
Ja si budu zadat pred zamestnavatele. Pres partnera to to neni mozne. (Jen pokud jsi pri povoleni k pobytu u partnera zaplatila tech 430 nebo 800, s tim ze dostanes i TWV). Ale slysela jsem, ze mnoho lidi zaplatilo tolik penez a stejne TWV nemaji. Hroznej administrativni bordel.
Pokud jdes na staz, tak by ti to mela zaridit skola, ne? Pokud jsem to dobre pochopila, protoze na formulari u CWI stoji: Povoleni pro staz (maximalne 1 rok) 1) Potvzeni skoly, ze staze je nevyhnutelna cast tveho studijniho programu 2)Detailni obsah staze a konecna uroven studia. Nebo povoleni pro praxi (max 24 tydnu) 1)Potvrzeni od zamestnavatele, kde stoji ze praxe neni jako regulovane pracovni misto. 2)Potvrzeni od zamestnavatele (cizi statni prislusnost), kde stoji, ze po zkonceni obdobi praxe, te vezme do sluzby 3)Priloha detalniho studijniho planu. Tak nejak jsem to prelozila, ale neni to detailni. Jinak vsechno to stoji ve formulari od CWI: (CWI AV320) |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
no jenze ja dostala papiry od holandskyho ministerstva zdravotnictvi,a tam je prave zaskrtnete,mate prac.povoleni nebo ne a ze bez nej to pravdepodobne nepude no ja asi si zazadam o to za tech 800euro,no mam velkou radost ![]() |
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Actief Lid
|
A ty uz mas vybranou menocnici na stazi? Ze by si se s nima mohla dohodnout, ze ti zaridi to TWV a pak bys u nich zustala pracovat? Kdyz to ted od kvetna trva jen 14 dni, tak by byla blbost platit tolik penez za celou novou proceduru a cekat nejakych 8 mesicu na vyjadreni. To uz pak bude leden a snad uz pracovni povoleni potreba nebude. To bys byla blazen.
|
|
|
|