|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#41 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
O pracovni povoleni (tewerkstelling vergunning - TWV) nezadas ty, ale tvuj potencionalni zamestnavatel. Takze ty si nikam pro to povoleni nemuzes zajit. Pokud mas nekoho, kdo by ti dal praci a je ochoten o to povoleni zazadat, tak to zkuste. Myslim ze pokud uz nekoho najdes, tak na CWI (to je organisace kde se o to musi zazadat a ktera rozhoduje o tom jestli zamestnavateli a tobe to povoleni daji) uz nebudou delat zbytecny potize. Pokud v NL studujes, tak jsou dokonce povinni ti to povoleni dat (na 10 hodin tydne). Ciao, Pavel |
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Volwaardig Lid
|
Katy, tak to ti neporadim. S tim zkusenosti nemam. Mam tu sice pritelkyni, ale o nejaky partnerstvi na papiru jsme se nestarali.
Snad ti pomuze nekdo jinej. Furt to ale nemeni nic na tom, ze o povoleni k praci nezadas ty, ale tvuj zamestnavatel. To vim jiste, protoze kamaradka tu ma registrovany partnerstvi, a bylo to u ni stejny... Ciao, Pavel |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Volwaardig Lid
|
Pavle, to muze mit registrovane partnerstvi nebo bydlet u partnera,ale muze byt nahlasena na radnici jen za tech 30 eur a samozrejme za 30eur nemas na karticce, ze tu muzes pracovat.Samozrejme na te druhe, za kterou se paltilo 430 a momentalne tech 890 a jemnuje se verblifsverguning bij partner je napsano ARBEID VRIJ TOEGESTAAN, TWV NIET VEREIST.Tim padem si muzes jit hledat praci, protoze mas prac. povoleni a zadny zamestnavatel o nej znova zadat nemusi.
No ale to uz tu bylo zminovano tisickrat...takze si najed na stare odkazy. No jinak co se tyce prace, tak holandani v tom maji tak zasrany bordel...s prominutim za ten vyraz. Min. tyden jsem sla jako obvykle do supermarketu a dela tam jedna polka. Tak jsem se s ni dala do reci a ptala jsem se ji jake ma pracovni povoleni, jestli je tu u partnera atd.....tak z ni vylezlo,ze tu je 7 mesicu, z toho tedy,ze 6 mesicu pracuje. Bydli udajne u tety....no na to jak mluvila holndsky tu urcite tech 7 mesicu neni...pocitam,ze to je tak pred sedmi mesici, co se nechala legalne zaregistrovat. No abych neodbocovala od tematu, tak si vyrizuje karticku za 30 eur....podotykam vyrizuje, ani ji nema v ruce. Vyridila si SoFi cislo, sla do supermarketu s pasem a zacala tam pracovat. Tudiz v supermarketu nikoho nezajima jestli muze delat nebo nemuze a jestli neni neco vice potreba atd....Proste jim stacilo SoFi a pas...ani karticku po ni nechteli a takhle si vesele pracuje pul roku. A jeste me tvrdi,ze ma znamosti a hned jak dostane tu karticku, tak bude delat neco lepsiho nez trcet za pokladnou v samosce.. No tak opravdu nevim,ale uz si po tomhle opravdu pripadam jak v kocourkove. Takze vy co nemate prac. povoleni a chcete si privydelat, tak nevahejte a utikejte s pasem a SoFi do C1000. Treba se vam postesti. S pozdravem a preji hezky zbytek dne. ![]() |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Volwaardig Lid
|
Cau Rengi,
No dik za odpoved. Spis to ale bylo pro Katy nez pro mne . Ja praci mam a povoleni taky.Je ale pravda, ze pokud nekdo ma sofi-nummer, ze vlastne to staesti muzes zkusit. Ja jsem nejakej cas delal bez TWV, a museli jsme o nej pozadat az po nejaky kontrole. Kocourkov to asi zustane nez vyprsi tech sedm let, aby clovek opravdu vsude v EU mel stejna prava. Jinak je ale i tak znat, ze v mnoha situacich to clovek uz ma jednoduzsi diky tomu ze v EU jsme. Tech par let uz je vcelku jedno. Ciao, |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Actief Lid
|
Pred pul hodinou zkoncilo dalsi jednani v De Tweede-kamer ohledne otevreni trhu. Buhuzel jednani nebylo zpristupnene. Takze doufam, ze dneska ve zpravach nebo na teletextu budou nejake blizsi podrobnosti jak to vlastne vsechno bude.
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Volwaardig Lid
|
Jojo. Taky jsem zvedavej ;-)
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
radsi bych tech 800euro pouzila na neco jinyho a ne na blby povoleni ![]() |
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Actief Lid
|
Katy, ty jsi platila 800 a nemas pracovni povoleni????
Tak proc jsi musela platit tolik za neco co nemas? |
|
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Actief Lid
|