|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#21 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
Ciao. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Actief Lid
|
Podivejte se na stranky IND.nl tam je receno vsechno co se tyce pobytu k 1. kvetnu 2006.
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
Pekne to napsali, ze? Znamena to, ze pokud nekdo z CZ chce byt v NL dele nez tri mesice, ato pred 1. lednem 2007, ze musi nejdriv zazadat o zkontrolovani v Gemeente, a pak se jit nahlasit do IND .Pisou ze od pristiho roku se uz nebudeme muset nechat zkontrolovat na gemeente (...een aanvraag om toetsing aan het EU-gemeenschapsrecht indienen bij de gemeente...), a ze od roku 2007 uz bude nutne jen zajit na IND. Pritom ale clovek na gemeente stejne musi! Sice uz tam nebude muset delat tu zdlouhavou proceduru, ale nahlasit se clovek musi tak jako tak. Zustava to tedy furt prekazkovej beh. Snazim se ted zaridit sestre aby mohla na leto prijet pracovat (na dobu kratsi nez 3 mesice). Nasel jsem zamestnavatele, kterej je ochotnej poslat ten formular do CWI, aby dostala pracovni povoleni (TWV). Jinak by tu nesmela oficialne pracovat. Aby ji ale mohl zazadat o TWV musi mit SoFi-nummer od bernaku (belastingdienst). Aby ji dali SoFi-nummer, potrebuje tu mit bydliste, to znamena byt nahlasena na obvodnim urade (gemeente). A odtamtad mi dneska napsali mejl, ze lide kteri tu jsou na kratsi dobu nez 4 mesice do gemeente neregistrujou. Nevim jestli se mam nebo :traan:.Na strankach IND nepisou nic o lidech z novych statu, kteri prijedou na dobu kratsi nez 3 mesice, a uz vubec nic o tom jestli a jak pak smeji pracovat . Tak jsem jim ted poslal mejla. Dostal jsem automatickou odpoved, ze to muze dlouho trvat nez mi odpovi .To jsou ale . Vsak ja se pres tu byrokracii opet nejak probojuju . Neni to ovsem jednoduchy, zvlast ted kdyz to delam na dalku z Italie. Snazim se totiz vsechno delat pres mejl, coz logicky trva dele nez kdybych jim volal. Na druhou stranu to ale mam pisemne .Kdyby nekoho zajimalo jak se veci vyvinuly, tak dejte vedet, a ja se o to rad podelim .Ciao. Zdroj: http://www.ind.nl/nl/inbedrijf/actue...hrijvingEU.asp |
|
|
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
Podle toho co jsem ted nasel na te strance o ktere nam rekla Martina to vypada, ze od roku 2007 budes k praci potrebovat jen SoFi-nummer. Abys ale o to So-Fi nummer mohla zazadat, musis mit v NL bydliste, to znamena bejt registrovana na obvodnim urade (gemeente). A tam by od novyho roku uz snad nemeli chtit hromadu dokumentu, ale proste Te s pasem a smlouvou o pronajmu nebo potvrzenim ze u nekoho bydlis proste zaregistrovat. Vypada to taky tak, ze s timhle bys klidne mohla zacit pracovat, aniz by jsi byla nahlasena na IND. Vypada to, podle toho co tedka nove pisou, ze to na sobe nezavisi. Na IND pisou: (Als een persoon langer dan drie maanden in Nederland wil verblijven, kan hij zich na drie maanden inschrijven bij de IND...). To znamena ze pokud nekdo chce v NL zustat dele nez 3 mesice muze se registrovat u IND. Nevim to jiste, ale mohlo by to znamenat, ze se to nemusi, ale pouze muze, pokud ta osoba bude v budoucnu napriklad chtit dostat NL obcanstvi. Ja ale take mozne, ze tam melo byt moet, tedy musi. To by se jich nekdo musel zeptat. Pisou take "De inschrijving bij de IND is gratis." To znamena ze registrace u IND je zdarma. Trochu si ale protireci o kousek dale kde pisou ze pokud uz clovek dokument ma a chce v NL zustat dele nez pet let tak bude stat 30 Euro (Verblift u vijf jaar of langer in Nederland ... [dan] ... is er vanaf 1 mei 2006 het verblifjsdocument 'duurzaam verblijf burgers van de Unie'). Nejde o tech 30 Euro, ale o princip. Pokud tedy clovek v NL chce zustat dele nez 5 let musi platit a jinak ne? .No maji to pekne napsany , proste to sice bude jednoduzsi, ale stale pokud mozno co nejkomplikovanejsi .Zdroj: http://www.ind.nl/nl/inbedrijf/actue...hrijvingEU.asp |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
no zaregistrovana jsem, So-fi nummer mam taky,takze by to melo stacit no o tu karticku si stejne zazadam, tak nekdy v lednu,at ji mam ![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Nieuw Lid
|
Ahoj vsichni,
nechci vas stresovat, ale vcera jsme volali na CWI a dalsi urady a tam nam sdelili, ze jeste neni nic schvaleno a rozhodnuto. Na svych webovych strankach uverejnili jenom navrh... Tak jsem z toho tak trochu blazen... je to tady jako v "Kocourkove". No, snad to ale dopadne... Tak zatim, Iva |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
Vzdycky jak neco zmeni, tak nikde o tom nejsou moc informovani, a kazdej ti rekne neco jinyho . Nenech se odradit. A kdyz ti davaji informace, tak si rikej pokazdy o jmeno, a jestli by ti to mohli poslat pisemne.... . Jenom takovej tip .Ciao, Pavel |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |