![]() |
|
|
#71 |
|
Actief Lid
|
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
VIP Lid
|
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Ja se chtela zeptat, jestli nekdo nahodou nema zkusenost s pojistenim a odhlasenim pobytu. Ja jsem v NL pojistena od unora 2007 a ted bych se chtela od prosince pojistit v CR, ale vypada to, ze zdravotni pojistovnu muze clovek bezplatne zmenit jen jednou za 12 mesicu! Jinak jim to asi budu muset doplatit... to by me asi klepla pepka...Nevite nahodou nekdo neco o tom? A taky... pokud tu uz nebudu pojistena, tak bych se zrejme mela odhlasit z gemente? Jinak to tak vypada, ze po me budou chtit pojisteni doplatit i tady?
A do tretice - kdyz uz se odhlasim z gemente, tak uz tady nebudu mit stalou adresu, coz znamena, ze budu muset zrusit bankovni ucty, protoze pri zakladani po me chteli jako podminku adresu v NL??? A ucet v CR uz nemam, abych si to prevedla..... a to je prosim vse v ramci EU.... jesteze nejsem treba z Indie... to bych mela otazek deset a ne tri...![]() |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Ucet: ja si nechala ucet v CR, takze nebyl problem tam penize z NL uctu prevest. Pokud jeste nemas ucet v CR, zkus se domluvit treba s rodici a prevest ty penize na jejich ucet. Hodne stesti s stehovanim! |
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
! Ja totiz na strankach VZP cetla, ze se muze menit jen jednou do roka...ale nevypadalo to tam moc cerstve, tato informace, tak se radeji jeste ptam tady Vas... |
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
, protoze jsem se neodhlasila z naseho mesta... |
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Actief Lid
|
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Actief Lid
|
Almo,
nemaji rodice vlastni ucet v bance? Ze by ti to pak prevedli na tvuj, az se vratis? To je asi nejjednodussi. JInak my jsme si zanechali ucet v Nl, protoze manzel si dal korespondencni adresu k rodicum. Ale myslim, ze mne Postbank rikala, ze mi muzou posilat vypisy i do CR a ze az budu prestehovana, ze jim jen napisu na jejich formulari, ze chci prevest penize na CR ucet. Zkus se poptat. Jo jo, ty gemeente belastingen na to bacha, nam je naparili taky, jeste nez jsme odjeli, museli jsme nastesti platit jen pomernou cast, ne za cely rok. Urcite se odhlas, jestli se tedy vracis do CR. Jo a urcite si nech vsytavit formular E301, ze jsi v Nl pracoval, aby se ti to pocitalo v CR do duchodu a tak, vystavuje to UVW Hengelo. |
|
|
|